(PR)Kaune pristatyta idėja kurti atvirą entuziastų erdvę „HackerSpace“

Balandžio 24 d. KTU festivalyje „InfoShow“ vykusioje piratavimo konferencijoje, kurioje buvo diskutuojama autorinių teisių, elektroninės saugos ir piratavimo elektroninėje erdvėje temomis, buvo pristatyta idėja KTU Jaunojo verslo vystymo skyriuje „StartupSpace“ kurti erdvę „HackerSpace“, kuri ateityje galėtų įsitraukti į daugiau nei 1000 tokio tipo vietų pasaulinį tinklą.

HackerSpaces“– tai bendruomenės prižiūrimos erdvės, kur žmonės gali susitikti ir nevaržomi dirbti su savo projektais. Čia vietą ras visi – ir prie unikalaus siuvinėjimo modelio dirbanti močiutė, skirianti šiam užsiėmimui kelias valandas per savaitę, ir programuotojas, kuriantis naują sistemą.

Įvairiose pasaulio šalyse įsikūrusios tokios bendruomenės palaiko glaudžius ryšius, dalinasi patirtimi, organizuoja renginius, kuria naujus inovatyvius produktus ar tobulina jau sukurtus, važiuoja vieni pas kitus ir kitaip bendradarbiauja.

„Džiaugiamės šiemet Informatikos fakulteto studentų atstovybės suorganizuotu renginiu „InfoShow“ ir ypač konferencija apie piratavimo ir saugumo problemas elektroninėje erdvėje, – teigė KTU Jaunojo verslo vystymo skyriaus projektų vadovas Andrius Borkauskas. –Dalyvių ir svečių aktyvumas konferencijoje parodė, jog bendraminčių susitikimas yra puiki priežastis atsirasti bendruomenei: žmonės, kuriuos vienija smalsumas, domėjimasis, polinkis giliau pažinti aplinką ir daiktus, juos išnarstyti ar patobulinti, skatina gilesnį pažinimą. Taigi, visus norinčius veikti kviečiame į KTU Jaunojo verslo centrą, kuriame turėsite galimybę ne tik plėsti savo žinias kartu su kitais „HackerSpace“ bendraminčiais, bet ir sugalvoję inovatyvią verslo idėją galėsite atkeliauti į kas mėnesį vykdomą naujų komandų atranką, skirtą patekti į jaunų idėjų inkubatorių!“

Aktuali piratavimo problema

KTU Informatikos fakulteto festivalyje „InfoShow“ vykusioje piratavimo ir saugumo konferencijoje savo patirtimi kuriant „HackerSpace Lithuania“ judėjimą dalijosi Rokas Aleksiūnas ir Marius Tamulis iš Vilniaus.

Konferencijoje kalbėta ne tik apie bendraminčių, programavimo aistruolių ir visos bendruomenės bendrabūvį, bet ir apie piratavimą.

Šiai temai viešojoje erdvėje skiriama itin mažai dėmesio, visuomenei pateikiama tik kontroliuojančių institucijų nuomonė. Renginio dalyviai priminė, kaip atsirado programinė įranga, kaip ji buvo platinama iki interneto atsiradimo, pristatyta Piratų partijos veikla, atskleistos RFID technologiją naudojančių identifikacijos kortelių saugumo spragos ir bandyta atsakyti, kuo piratas skiriasi nuo programavimo aistruolio (programišiaus, hakerio).

Po renginio KTU Jaunojo verslo vystymo skyriaus projektų vadovas Andrius Borkauskas teigė, kad piratavimo temą reikėtų plėtoti įvairiuose renginiuose ir taip prusinti visuomenę. Jo nuomone, „HackerSpace“ erdvėje taip pat tai bus daroma.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.