Problemos su „Spectre“ ir „Meltdown“ atnaujinimais nesibaigia

Panašu, kad „Intel“ paprastai užlopyti saugumo spragas savo procesoriuose visiškai nepavyko. Vis daugiau sistemų su tokiais atnaujinimais pradeda persikrovinėti arba naudotojai išvysta mėlyną mirties ekraną. Pirma buvo galvota, kad paveikti tik „Haswell“ ir „Broadwell“ sistemų naudotojai, bet panašu, kad problema yra kur kas didesnio masto.

Apie kompiuterio užstrigimus praneša net naudojantys „Skylake“ ar „Kaby Lake“ procesorius. Nesklandumų neišvengia ir naudojantis senesnius „Ivy Bridge“ ar „Sandy Bridge“ procesorius. Kai kurių tokios problemos nestebina, nes per naktį norima pakeisti sistemą, kaip procesoriai veikė pastaruosius 20 metų. Panašu, kad dabar tikimybė patirti šalutinių efektų po „Meltdown“ ir „Spectre“ atnaujinimų yra labai aukšta.

Savaime suprantama, „Intel“ jau dirba prie atnaujinimų pataisymų, kad sistemos būtų stabilesnės. Patobulintas mikrokodas jau sekančią savaitę turėtų būtų pateiktas pagrindinių plokščių gamintojams. Tada naujas mikrokodas bus išbandytas ir pateiktas kaip BIOS atnaujinimas pagrindinėms plokštėms.

8 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    Na ka, teks atnaujinti 1996 metais parasyta Windows core system calls’u koda truputi 🙂

  2. IFeelYou parašė:

    Žmonės dėl šitų nesąmonių turi daugiau problemų, negu turėtų dėl kažkokių saugumo spragų, kurios neaktualios absoliučiai daugumai vartotojų.

  3. tomaxsas parašė:

    Norėjo kaip geriau, gavosi kaip visada 😀

  4. samanius1124 parašė:

    ir 1155 bus bios atnaujinimas, ar tik jauniklems?

  5. nemesis parašė:

    Pas mane S1155 (i5-3570s) irgi. Updeitai Win 10 lygtais suėję bet programėlė InSpectre rodo kad abi klaidos neištaisytos. Tai nežinau laukti čia ar ne dar ko…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.