(PR)Tele2 pradeda rengtis 4G ryšio tiekimui

Šiais laikais, kai technologijos tobulėja įspūdingu greičiu, įmonėms, kad būtų konkurencingos, būtina atnaujinti naudojamą įrangą. Dažnai tai padeda dirbti ne tik našiau, bet ir taupiau. Tokį kelią renkasi ir viena iš didžiausių mobiliojo ryšio tiekėjų Lietuvoje – Tele2. Telekomunikacijų bendrovė pranešė, kad pradeda mobiliojo ryšio modernizavimą.


Pranešimas spaudai:

Telekomunikacijų bendrovė „Tele2“ pradėjo mobiliojo ryšio modernizavimą. Atnaujinimas leis padidinti bendrovės teikiamų paslaugų kokybę, sumažinti tinklo diegimo ir eksploatavimo kaštus, be to, naujoji tinklo įranga bus taupesnė ir ekologiškesnė. Kartu atnaujinimas leis pasirengti numatomoms teikti ketvirtosios kartos (4G) ryšio, grįsto LTE technologija, paslaugoms.

„Sukursime naujos kartos tinklą – tai padarę klientams teiksime dar kokybiškesnes paslaugas ir toliau mažinsime ryšio kainas. Modernaus tinklo aprėptis bus didesnė, signalo kokybė geresnė, o eksploatacija pigesnė. Suprantama, dėl to laimės klientai, kurie aukštesnės kokybės paslaugas gaus mažiausiomis kainomis“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

Modernizuojant „Tele2“ tinklą bus visiškai pakeistos 2G (GSM) ryšio tinklo bazinės stotys, atnaujintos 3G (UMTS) tinklo stotys ir tinklo įranga. „Tele2“ pereis prie naujos kartos IP protokolu pagrįsto tinklo veikimo principo, tai leis teikti 4G paslaugas. Pastarąsias bendrovė pasiūlys gavusi Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) licenciją naudotis 2,6 Ghz dažnių ruožu.

„Tele2“ mobiliojo ryšio ir duomenų perdavimo tinklai yra tuo pat metu atnaujinami Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Tinklo ir programinę įrangą bei jų diegimo paslaugas visoms trims šalims tiekia vienas šios srities lyderių pasaulyje „Nokia Siemens Networks“. Vieningai visose Baltijos šalyse įgyvendinamas modernizavimas leidžia „Tele2“ išnaudoti masto ekonomijos efektą ir dar labiau sumažinti kaštus.

„Mobiliojo ryšio operatoriams svarbu atnaujinti savo tinklus, kad jie atitiktų pačių pažangiausių technologijų – 4G ryšio – poreikius. Tai taip pat leidžia sumažinti įrangos priežiūros ir naujų paslaugų diegimo išlaidas. Kuriamas naujas vieningas tinklas bus lankstus, taupus, atitiks šiandieninius ir busimos plėtros poreikius. Tinklo apkrovos bus valdomos realiu laiku, to naudą pajus ir vartotojai, – sakė „Nokia Siemens Networks“ generalinis direktorius Lietuvoje Ignas Latovas.

Įrengiamos naujos bazinės stotys ir tinklo įranga užtikrins 10-15 proc. didesnę „Tele2“ ryšio aprėptį ir signalo kokybę, bet įrenginiai bus kompaktiškesni ir jų reikės mažiau.

Naujosios bazinės stotys taip pat naudos 25 proc. mažiau elektros energijos. Tai dar labiau sumažins tinklo eksploatavimo kaštus ir poveikį aplinkai.

Investicinio banko „GILD Bankers“ 2011 m. sudarytame vertingiausių Lietuvos bendrovių sąraše „Tele2“ pripažinta vertingiausia šalies mobiliojo ryšio bendrove. „Tele2“ pernai buvo didžiausia mokesčių mokėtoja ITT sektoriuje. Bendrovės „RAIT“ kovo mėn. atliktos apklausos duomenimis, „Tele2“ yra populiariausias ir labiausiai rekomenduojamas operatorius Lietuvoje. Beveik pusė apklausos dalyvių teigė, kad naudojasi „Tele2“ paslaugomis.

Ryšių reguliavimo tarnybos tyrimo duomenimis, „Tele2“ 2G ir 3G ryšio tinklai yra antri Lietuvoje pagal aprėptį. Bendrovės mobiliojo ryšio tinklo aprėptis – beveik visa Lietuva, 98,1 proc. „Tele2“ GSM tinklą sudaro 870bazinės stotys, UMTS (3G) tinklą – 428 bazinių stočių.

4 Komentarai

  1. Spygliuotas parašė:

    „Modernizuojant „Tele2“ tinklą bus visiškai pakeistos 2G (GSM) ryšio tinklo bazinės stotys“ – įdomu ką šiuo sakiniu norėjo pasakyti telecvajus, kad atsisakys 2G ir vietoj to įdiegs 4G bazines stotis? Įdomu, tokiu atveju reikštų, kad pagrindinis tinklas tampa 3G, kurio aprėpties zona pakankamai apverktina (o visi mobilūs įrenginiai, kurie nelabai efektyviai bendrauja su 3G ryšiu, ar išvis neturi tokios galimybės – keliauja į konteinerį).

  2. gemelo parašė:

    anksciau ar veliau tai turejo ivykti

  3. Metanabol parašė:

    Nežinau nežinau ar kažkam parūps tas 2g… Mano senute 6120c ir ta turi 3G… O kas turi valkatu mobilius tam ir internetas tikrai nebus galvoj… 🙂 Kitose salyse isvis nesimato paprastu telefonu…

  4. Spygliuotas parašė:

    Metanabol, mano nesenutis SE ir turi 3G, bet niekada nenaudoju to 3G, nes šiame tinkle telefonas veikia neefektyviai. Maža 3G aprėpties zona ir nepakankamai stiprus signalas, sparčiai eikvoja bateriją. Dar reiktų nepamiršti, kad 3G įrenginiai ir šiaip iš prigimties neefektyviai naudoja el. energiją, lyginant su 2G (kalbu apie balso paslaugas). Na tiems, kurie įpratę savo įrenginius įkraudinėti kasdien, tai gal ir neaktualu, bet man, pripratusiam tai daryti kartą savaitėje, nelabai džiugina tokia žinia, kad teks perjungt telefoną į 3G tinklą ir įkraudinėt telefoną bent 2 ar 3 kartus dažniau, nei iki šiol.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.