„Qualcomm“ per pirma ketvirtį uždirbo mažiau nei tikėtasi

Per pirmąjį 2015 metų ketvirtį „Qualcomm“ uždirbo net 46 % mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. Bet viskas nėra taip blogai kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio, dėl visko galime kaltinti Kinijos paskirtą 975 $ mln. baudą, kurią „Qualcomm“ ir sumokėjo pirmąjį šių metų ketvirtį

„Qualcomm“ finansinė ataskaita atrodo gan neblogai, kompanija gavo net 6.89 mlrd. JAV dolerių pajamų, kai prieš metus pajamos siekė 6.36 mlrd. Kaip jau minėjome, dėl Kinijos paskirtos baudos už konkurenciją varžančią verslo praktiką „Qualcomm“ pelnas stipriai sumažėjo. Per pirmąjį šių metų ketvirtį uždirbta 1.05 mlrd. JAV dolerių, o prieš metus pelnas siekė net 1.95 mlrd JAV dolerių.

Bet „Qualcomm“ slegia ir kitos bėdos. Mobilių lustų rinkoje darosi labai ankšta, seniau beveik visuose aukščiausios klasės telefonuose galėdavome rasti „Qualcomm“ gaminius. Bet šiemet kompanija neteko „Samung Galaxy S6“ užsakymo, nes „Samsung“ nusprendė naudoti savo sukurtą „Exynos“ lustą. Vidutinės klasės produktų nišoje konkurencija dar agresyvesnė nei kada nors iki šiol. Nereikia pamiršti ir „Intel“ pastangų, kurie į rinką braunasi subsidijų pagalba. Dėl to „Qualcomm“  kiek pamažino šių metų prognozę, planuojamos pajamos pamažintos iki 25-27 mlrd. JAV dolerių, kai seniau buvo siekiama gauti 26.3-28 mlrd. JAV dolerių per 2015 metus. 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.