„Radeon RX 6500 XT“ turės tik PCIe 4.0 x4 elektrinę dalį savo jungtyje

„Radeon RX 6500 XT“ yra nauja AMD žemos spartos vaizdo plokštė, kuri bus išleidžiama sausio 19 d. Kadangi dabar rinkoje trūksta vaizdo plokščių, tai AMD iš „Navi 24“ lusto spaudė maksimumą, kad ši vaizdo plokštė turėtų pakankamai galios 1080p raiškai, bet kažkodėl AMD paliko nemenką apribojimą pačioje PCIe jungtyje.

„ASRock“ tinklapyje pastebėta, kad RX 6500 XT jungtis turi tik x4 elektrinę dalį, galingiausios vaizdo plokštės turi visas 16 linijų, o silpniausiems produktams dažnai apribojamas pralaidumas. RX 6500 XT PCIe 4.0 x4 (8 GB/s) jungtis gali tikrai tapti problema senesnėse sistemose, kur palaikoma tik PCIe 3.0 technologija. PCIe 3.0 x4 (4 GB/s) galima prilyginti PCIe 1.0 x16 pralaidumui. Kadangi RX 6500 XT nėra ypač galinga ji dėl jungties apribojimo daug spartos nepraras, bet praradimai turėtų būti. Dabar belieka sulaukti testų. AMD apriboja RX 6500 XT dėl to, kad taip yra pigiau, bet toks stiprus apkarpymas yra keistas, nes RX 5500 (XT) turėjo PCIe 4.0 x8 jungtį (16 GB/s).

Kol kas apie RX 6500 XT PCIe 4.0 jungtį užsiminė tik „ASRock“, kitų gamintojų tinklapiuose tokios informacijos nėra. Tokios informacijos nepateikia ir AMD.

1 Komentaras

  1. neblogai parašė:

    Mano spėjimas- tai kad ši plokštė veiks puikiai, kol raiška+tekstūros nustatytos pakankamai žemos (tada, beje, ir Infinity Cache turėtų nukrauti didesnę dalį kreipimųsi į VRAM). Tačiau su staigiu greičio kritimu, jei žaidimo nustatymuose perkrauni VRAM. Taigi apžvalgos turėtų būti labai įdomios, nes yra PSMR apžvalgininkai, kuriems nėra raiškos žemesnės nei 1080p, ir sunku galvoti apie ne Ultra nustatymus (taip pat- tie, apžvalgininkai, kuriems tiesiog patogu išlaikyti nustatymus naudotus su galingesnėmis plokštėmis, kad nereiktų visko iš naujo pertestuoti). Iš kitos pusės- yra APU testuotojai, kurie derina raiškos mažinimą bei atskirus nustatymus, kad net iš APU išgautų gana kokybišką vaizdą bei FPS. Apžvalgos tarp šių grupių turėtų gautis labai skirtingos, pirmai grupei pranešant kad x dalis žaidimų ant 6500XT tiesiog neina, arba striginėja, iš šią plokštę nurašant; kai antrai grupei- viskas turėtų puikiai eiti be jokių bėdų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.