„Radeon RX 7900“ serijos išleidimas nebus toks sklandus kaip tikėtasi

Igor’sLAB“ paskelbė straipsnį apie „Radeon 7900“ serijos išleidimą, pagal informaciją surinktą iš įvairių šaltinių, įskaitant didžiuosius AMD partnerius. Teigiama, kad EMEA (Europa, Artimieji Rytai ir Afrika) regione bus išplatinta 10 000 MBA (Made by AMD) vaizdo plokščių. Vien tik Vokietijai bus skirta 3000 vienetų, kas atrodo pakankamai tokioms brangioms vaizdo plokštėms, tačiau tai reikštų, kad likusioje regiono dalyje bus galima įsigyti tik 7 tūkst. AMD RDNA 3 grafikos kortų.

Kiti „Igor’sLAB“ šaltiniai teigia, kad startui vis dar turi įtakos BIOS problemos (atminties nutekėjimas, dėl kurio užstringa vaizdo plokštės), taip pat vėluoja pristatymai. Pranešama, kad kai kurios partnerių patobulintos RX 7900 serijos vaizdo plokštės neišvys dienos šviesos bent iki sausio mėn.

 

Tuo tarpu Kinijos žiniasklaidos priemonės pasisakė patvirtinančios, kad šalyje nebus parduodamos MBA plokštės. Pranešama, kad taip atsitiko dėl įtemptos situacijos su Taivanu. Atsižvelgiant į tai, išleidimo metu bus galima įsigyti tik AMD partnerių patobulintus modelius, o tai beveik neabejotinai garantuos aukštesnes kainas ir mažesnę pasiūlą.

„BoardChannels“ šaltiniai teigia, kad „Radeon 7900“ serijos vaizdo plokščių gamybai įtakos turi ir dabartiniai COVID-19 protrūkiai bei kai kurių gamyklų uždarymas. Kai kurios iš jų ką tik vėl buvo atidarytos, o tai turės įtakos pradinėms siuntoms ir pristatymams.

4 Komentarai

  1. Raijmiss parašė:

    Prasideda…. O dar kadangi lietuva bananu salis tai vien del to bus dar +200pinigu

  2. ojojoj parašė:

    Gerai, kad RX 6900 XT nusipirkau, nes itariau, kad taip gali buti + su kainomis ir taip buvo aisku, kad nuo 1200eur minimum prasides. Ir moketi +50% prie mano vaizdo kortos atrodo tikrai ne logiska.

  3. DeepMind parašė:

    Pirmi testai stebuklų nerodo https://browser.geekbench.com/search?k=v5_compute&q=7900xtx&utf8=✓ ir lyginant su https://browser.geekbench.com/search?k=v5_compute&q=4080&utf8=✓ atrodo perf./W Nvidia naudai. Bus matyt ką kiti testai parodys.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.