„Raganiaus“ autorius susitarė su „CD Project Red“

„Raganiaus“ knygų autorius, Andrzej Sapkowski, seniau pareiškė pretenzijas žaidimų kūrėjams „CD Project Red“ ir iš jų pradėjo reikalauti 6 % sumos už parduotus „Witcher“ žaidimus. Tuo metu „CD Project Red“ atskleidė, kad jie su autoriumi susitarė dėl teisių į „Raganiaus“ seriją sumokant vienkartinę sumą. Būtent taip norėjo pats Andrzej Sapkowski, nes jis netikėjo žaidimų sėkme ir siūlomo procento nuo pardavimų atsisakė.

Dabar aiškėja, kad buvo pasiektas susitarimas tarp „CD Project Red“ ir Andrzej Sapkowski. Pusės susitarė dėl neskelbiamos išmokos, bet ji buvo mažesnė nei iš pradžių norėjo Andrzej Sapkowski. Knygų autorius norėjo papildomų 16 mln. JAV dolerių kompensacijos. Žaidimų studija siekė viską sutvarkyti tyliai, kad jų vardas nebūtų minimas blogame kontekste ir tas jiems pavyko. Tad apie šią istoriją daugiau neturėtume išgirsti.

4 Komentarai

  1. Laimius parašė:

    Keista kad zaidimu kurejai tokie dosnus. Ispopuliarino zaidima, jo knygas, o jis reikalauja kontrakto kokio pats atsisake

    • SarzzeR parašė:

      Tai tik parodo, kad CD Project – kitokia studija, nei kitos (pvz. EA, Activision), jie net ir tokiu momentu sugebėjo rasti geriausią išeitį, iš šios padėties. Dabar jie dar galės pasinaudoti, kuriant kitus The Witcher kūrinius, kaip minėjo Maariux. Didelis pliusas iš CD, dar kartą.

  2. Maariux parašė:

    Manau, jis jiems dar bus reikalingas dirbant ties serialu ir kitu Raganiaus turiniu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.