RDNA 3 integruotos grafikos sparta gali prilygti silpniausiai RTX 3060

„AMD Ryzen 7000“ procesorių šeimą nešiojamiems kompiuteriams sudarys dvi mobiliosios serijos: „Dragon Range“, skirta didelio našumo nešiojamiesiems kompiuteriams, ir „Phoenix“, skirta ploniems ir lengviems modeliams. Tikimasi, kad pastarojoje bus naudojama RDNA3 grafikos architektūra kartu su „Zen 4“ branduoliais.

„Phoenix“ APU veiks 35-45 W diapazone, o tai tikriausiai reiškia „Ryzen 7000HS“ ir 7000H serijas. Šis TDP reitingas yra skirtas ne tik grafikai, bet ir „Zen 4“ branduoliams bei kitiems APU komponentams. „Greymon“ teigia, kad vien integruota RDNA3 grafika galėtų pasiūlyti RTX 3060M 60 W (anksčiau vadinta „Max-Q“) spartą. Tai būtų didelis spartos šuolis integruotos grafikos pasaulyje.

Reikėtų atkreipti dėmesį, kad 60 W RTX 3060 versija nėra labai populiari, tačiau ją galima rasti tokiuose nešiojamuosiuose kompiuteriuose kaip 2021 m. „ASUS ROG Zephyrus G14“, ir net ten ji palaiko „Dynamic Boost“ (+20 W). RTX 3060M su 60 W TDP blogiausiu atveju yra 30 % lėtesnė už visiškai atrakintą variantą, tad jei integruota grafika galėtų pasiekti šį spartos lygį tai būtų tikrai įspūdinga.

Dabar „AMD Ryzen“ integruota RDNA grafika turi 2,4 GHz dažnį. „AMD Phoenix“ naudos 5 nm technologinį procesą ir tolesnes optimizacijas, dėl kurių iGPU dažnis potencialiai gali būti dar didesnis. Tad AMD nebūtinai reikės padidinti „Stream“ procesorių kiekį, gal pavyks pakelti grafikos procesoriaus dažnį.

7 Komentarai

  1. GreenZebra parašė:

    Nice, isleis toki reikes tada pirkti

  2. SoTOP parašė:

    Skamba ženkliai per gerai.

  3. EgidijusL parašė:

    Nusiperki laptop’ą su Zen3, pasileidi per VLC video ir matai jog vega’os HW yra su bug’ais… :/ Niekaip dar vis su softu nesusitvarko AMD…

    • kernelis parašė:

      Kokie bug’ai?

      • EgidijusL parašė:

        SD video pasileidi ir 1-3s žalia juosta apačioje pasirodo (kalbu apie Live video playlist žiūrėjimą). Jei pasileidi 1080p srautą, tai net būna kadrus drop’ina. Viskas Windows 11 aplinkoje, kol kas su linux nemėginta

      • adex parašė:

        Man tas pats vlc kazkoks neda3.14stas atrodo. Pamenu pries 15+ metu kai atradau mpc playeri su visais kodekais buvo laime pamirsti ta nelaiminga vlc. Kartais tenka su juo susidurti svetimuose pc tai net nupurto prisiminus.

      • kernelis parašė:

        Na, cia reiketu gilesnes analizes, ar tai del HW bugu, del driver bugu ar VLC bugu. Gali buti ivairios kombinacijos. As su Linux ir RDNA2 hw acceleration’u kazkokiu bedu nepastebejau, taciau media engine’as daug naujesnis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.