Remonto dirbtuvės Vokietijoje pastaruoju metu gavo daug mirusių „RX 6000“ serijos grafikos kortų

Viena Vokietijos remonto dirbtuvė praneša, kad gavo 61 „AMD Radeon RX 6000“ serijos vaizdo plokštę remontui iš kurių net 48 su mirusiu grafikos procesoriumi. AMD šiuo metu sprendžia problemas, susijusias su blogai veikiančia garų kameros aušinimu referencinio modelio „Radeon RX 7900 XTX“ plokštėse, todėl žinia apie gendančias „RX 6000“ serijos vaizdo plokštes tikrai nepagerins situacijos.

Kaip praneša „KrisFix Germany“, kelios „AMD Radeon RX 6000“ serijos vaizdo plokštės (RX 6800 ir RX 6900) buvo išsiųstos į parduotuvę remontuoti – iš viso 61. Ir iš šios partijos 48 su negyvu grafikos procesoriumi su tuo pačiu SOC trumpuoju jungimu atminties linijoje. Visos plokštės buvo gautos per tris savaites.

„Kasdien taisau vaizdo plokštes ir niekada nesu matęs nieko panašaus“, – vaizdo įraše teigia „KrisFix“. Remonto dirbtuvėms, buvo užduoti klausimai apie tai, ką tuo metu veikė naudotojai, o atsakymai buvo įvairūs – nuo žaidimų iki „YouTube“ žiūrėjimo ir tiesiog nieko nedarymo. Vienintelis bendras veiksnys buvo tas, kad visos plokštės naudojo naujausią 2022 m. gruodžio mėn. atnaujintą AMD tvarkyklę – „Adrenalin 22.11.2“ (WHQL).

Vaizdo įraše nenurodoma, kokie konkretūs modeliai, buvo gauti remontui, o rodoma plokštė yra AMD referencinio dizaino.

6 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Jeigu kas seka nors kokį rimtesnį YouTuberį remontininką, tai seniai žino, kad RX 6000 serija jei jau genda tai labai didelė tikimybė, kad bus miręs GPU. Tokia va ta situacija. Todėl va ir reikalinga garantija.

  2. RokasS8 parašė:

    Aš tiek laukiau naujų amd gpu, bet paskutinę minutę nusipirkau nvidia, cia buvo mano geriausias sprendimas užbaigiant 2022, kiek reikalų žmonėms pridarė raudonieji

    • EscO parašė:

      50gpu nuo milijono hipotetiškai parduotų tai lašas jūroje

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      AMD, kaip ir NVIDIA turi panašų gedimų kiekį, tik tiek, kad AMD atveju jeigu užsilenkė RX 6000 serija, tai didelis šansas, kad tai bus GPU. Jei gerai pamenu, laikoma norma 2-5 % elektronikos gedimų.

      NVIDIA partneriai turi savo problemų, ne viena RTX 3080 kenčia nuo sudvigubintų maitinimo fazių, kurios nudega, o realaus fixo nėra. Ten kažkokia problema su galios paskirstymu, nes viena dviguba fazė, o kitos viengubos. Pakeičia galios bloką ir vėl nudega. Tiesa, ne visiems modeliams su sudvigubintomis fazėmis tai pasitaiko.

      Čia labai tinka ta patarlė, bijai vilko, į mišką neik. Bijai, kad suges vaizdo plokštė, tai nepirk visai. Būtent dėl to yra garantija.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.