RIM anonsavo iPad konkurentą PlayBook

Puikiai žinomos BlackBerry išmaniųjų telefonų šeimos gamintojas RIM šią savaitę anonsavo gandais apipintą planšetą, kurį kompanija ruošia jau kuris laikas. Tai septynių colių BlackBerry PlayBook, kurį varys dviejų branduolių procesorius.

Technikos portalai teigia, kad būtent šis, o ne Google Android ar Windows 7 operacinėmis sistemomis pagrįsti planšetai sudarys konkurenciją senokai pasirodžiusiam Apple gaminiui iPad. Naujasis RIM BlackBerry naudos QNX pagrindu pagrįstą operacinę sistemą su galimybe vykdyti keletą užduočių vienu metu bei pagal savo nuožiūra keičiama vartotojo sąsaja.

Tiesa, RIM produktas parduotuvių lentynose nepasirodys ankščiau kitų metų, tad mes į jo galimą nenugalimumą žiūrime gana apdariai. Visų pirmiausia HP tuo metu veikiausiai pristatys savo planšetą su webOS operacine sistema, pasirodys daugybe Windows 7 operacine sistema pagrįstų planšetų, taip pat Google pristatys Android 3.0 operacinės sistemos versiją.

Konkurencija bus didžiulė, tačiau pakalbėkime apie tai, kaip RIM BlackBerry PlayBook atrodo. Kaip teigia kompanija, jo septynių colių ekranas atvaizduoja 1024×600 rezoliuciją, kas yra tas pats, ką mums siūlo dažnas internetinis nešiojamasis. RIM šį planšetą įvardino kaip „galingiausiu rinkoje“, nes jis turės 1GHz dviejų branduolių procesorių ir 1GB darbinės atminties.

Taipogi pranešta apie dvi HD kameras, WiFi ir Bluetooth bevielių ryšių palaikymą, Micro HDMI bei Micro USB jungčių buvimą. Operacinė sistema taip pat visiškai palaikys Adobe Flash, tad pasiūlys visaverčius interneto potyrius, ko nesugeba ir nesugebės Apple iPad. Kaip ir kiti BlackBerry produktai, PlayBook įvardijamas kaip skirtas profesionalams.

1 Komentaras

  1. ironvolf parašė:

    Kažin kokia kaina jo bus, šiaip neblogai atrodo tiek išvaizda, tiek jo galimybės.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.