RTX 3070 pasiūla yra apgailėtina

NVIDIA nukėlė RTX 3070 išleidimą, bet ir tai nepadėjo kompanijai sukaupti bent apčiuopiamo kiekio vaizdo plokščių. NVIDIA žadėjo, kad RTX 3070 pasiūla bus ženkliai didesnė nei RTX 3080, bet tikslių skaičių niekada nepateikė.

Pastebėta, kad Didžiosios Britanijos „SCAN Computers“, „Overclockers“ ir „eBuyer.com“ parduotuvės savo sąrašuose turėjo vos 40 vnt. RTX 3070 vaizdo plokščių, o realiai sandėliuose turėjo absoliutų nulį šių vaizdo plokščių. Jei to dar maža, tai ir sąrašuose esančios vaizdo plokštės pasižymėjo daug didesne kaina nei mes norėtumėme. Daugumos RTX 3070 kainos buvo didesnės nei 550 GBP, kai rekomenduojama kaina yra 469 GBP.

Danijos „Proshop“ parduotuvė kiek seniau buvo pranešusi, kad gavo 200 vnt. RTX 3070 vaizdo plokščių, nors užsakyta buvo daug daugiau. Suprantama, visos vaizdo plokštės buvo išpirktos akimirksniu.

NVIDIA vėl sakys, kad buvo beprecedentė RTX 3070 paklausa, bet tai yra tik lengvas būdas atsikratyti atsakomybės. Situacija yra paprasta, NVIDIA tiesiog negali pasiūlyti „Ampere“ vaizdo plokščių ir atrodo, kad jų išleidimas yra labai paskubintas. RTX 3080 buvo išleista prieš mėnesį, bet šių vaizdo plokščių prekyboje vis dar nėra.

34 Komentarai

  1. nemesis parašė:

    Jiems apgailėtina bus jei AMD pasiūla tokia nebus 😀

  2. Eivyses parašė:

    Ne tik kad prekių nėra, bet ir tos, kurių yra kaina komsinė. Varlė.lt 3070 beveik 900e… 😀

  3. DariusMVT parašė:

    Idomu kada 3080 ti isleis, bet itariu greit.. Tik nebus galima nusipirkti nezinia kiek laiko.

  4. EscO parašė:

    klaida kažkur čia:
    …daug didesne kaine…

  5. gedz parašė:

    nu 3080ti isleidimas greitu laiku ir nepasikeitus situacijai su pasiula butu kazkoks anekdotas. „su amd kovojame sekmingai“, isleidome kazka galimai galingesnio uz 6800xt, bet tik popieriuje 🙂

  6. Szaroo parašė:

    Nvidia turi sumažinti esamų modelių gamybą, kad pakaktų čipletų naujiems – teoriškai su rdna konkurencingiems modeliams.

  7. zaibas parašė:

    Anekdotas tame, kad žmonės išdurnėjo. Taip kiekiai gal ir maži vaizdo plokščių, bet žmonių vartojimas yra nesveikas. Jei pernai nusipirko rtx 2080 o šiais metais jau jam reikia rtx 3080? Kam to reikia ? Kad žaidmą galėtų pažaisti ant 90 FPS? Nors gal ta „senoji“ vaizdo plokštė ir pavežė 70-80 FPS? Madų vaikymasis, koliakcionavimas, nori pasigirti – kas tai? Gamintojai padarė vartotojus aukomis 😀 Nepagalvokit kad aš, čia iš Jūsų šaipausi kas ruošiasi pirkti, čia jau jūsų reikalas, bet man juokingos tokios žinios, kad maži kiekiai 😀 😀 tas pats, kaip vaikelis negavo saldainio. Nepamirškit ir tai, kad gamintojai specialiai išleidžia mažesnius kiekius, dėl to, kad visi šnekėtų, sudarytų įspūdį, kad visi nori šios prekės, kad būtų didesnė kaina ir t.t čia tiems kas nežino kas yra marketingas.

    • Povilas parašė:

      Daug kas plokstes ir pc komponentus perka tiesiog del hobio. Cia kaip auto ratus naujus nupirk, nors puikiai riedetum ir su „skardom“. Zodziu kiekvienam savo, bet svarbiausia neprarast blaivaus proto, ir nepermoket 😉

    • newdiamond parašė:

      oi zmogau atsargiai su tokiomis mintimis cia…. suvalgys nekramte 😀 ne visi aisku….bet bus tokiu.
      Nebandyk zmonems aiskinti ka imti lizingu 😀

      o siaip…taip marketingas dirba…toks pasaulis…sh pasaulis…bet deja toks.

      Bandau vaikui aiskinti…ka reiskia pirkti fortnite skin’a. As jam sakau perki „ora“
      tikiuosi supras…ka jam bando ikisti…

    • Xron parašė:

      Shadow Of Tom Raider, 4k Ultra rtx 2080 -46fps, rtx 3080 86fps.
      Metro Exodus, 4k Ultra rtx 2080 39fps, rtx 3080 67fps.
      Tiems kas turi pinigu ant 4k 144hz monitoriaus apsimoka.
      Siaip apsimoka ir 1440p 144hz+ monitorius turintiems… Zinoma jei yra laisvu pinigu hobiui.

  8. aiwaris parašė:

    siaip pats naudoju rtx2060s plius 144hz monikas ir full hd rez tai sita karta vga praleisiu nes man puikiai uztenka tam ir dabartines vga tai nefik isleidineti pinigus jai to nereikia.

  9. ziogzzz parašė:

    Nvidia taip issikalineja, kad as pvz jei bus poreikis su hp reverb g2 pirkti nauja plokste, imsiu amd, nes cia jau komedija, isleido 3070 kuri stebuklu nerodo jokiu ir tai pasiula ribota. Tai gal geriau is vis neisleistu. Nors ir monitoriu su g-sync turiu, vistiek amd imciau. Nemaniau, kad si diena ateis, kai amd pasivys nvdia, bet kaip tik sie metai gali buti tokie!

    • SoTOP parašė:

      Jeigu galėtų lengvai daugiau prigaminti, tai tikrai taip ir padarytų. Pirmą kartą Samsung gamyklos naudojamos tokio lygio vaizdo kortoms, tai nėra keista kad kyla problemų, ypač pradžioj. Nvidia daug daugiau dėmesio gavo pirmi pristatydami kortas, net jeigu kiekiai maži ir žmonės nepatenkinti vis tiek apsimoka šitaip, nebent šitos problemos tesis dar ir kitais metais. Išsižadėti nvidios dar nereikia skubėti, dar net nematėm kokie kiekiai bus pas AMD.

    • Xron parašė:

      Tokiam Vr Hmd kaip reverb 2 reiketu bent rtx 3080 arba rx 6800xt… ir tai islaikyti 90hz 2x 2160 x 2160 res bus sunkus darbas net siom kortom.
      Patariu paziureti apzvalga babeltechrews.
      VR Wars: Ampere vs Turing – the RTX 3080 vs. the RTX 2080 Ti – FCAT-VR Performance benchmarked – irasyk i google.
      O siaip siek tiek nuvilia Vr game pasiula ir rimtu kompaniju poziuris i Vr.

      • SoTOP parašė:

        VR’ai per brangūs ir per prasti šiandienai, kad būtų pakankamai jų nuperkama ir susidarytų rinka rimtiem VR žaidimams kurti. Quest 2 visai neblogas poslinkis, jau padoresnė rezoliucija už ~350€, jeigu Veidaknygė padarytų versiją kompiuteriams už 250€ šitas reikalas pajudėtų.

  10. Ambient parašė:

    Ko jus vaikai cia visi apsiverket ? Net Mindaugas parase antraste, kuri panasi i isterija :)) Siaip Nvidia ka nori ta daro, nepatinka nepirkit-nelaukit, eikit pirkit ka nors kita, jie milijarduose, o jus vaikai nusiraminkit 🙂

    • ziogzzz parašė:

      Cia itariu dauguma visi vaikai kuriem tikrai virs 20 ir 30 metu, tam ir yra diskusija sukurta. Man pvz tikrai nepatinka nvidia elgesys ir tam bus pasekmes, milijardai greitai gali taipogi baigtis.. jei amd pasers kortu ir testai bus geri, tai nvidia’ai tikrai i sikna spirstels gerokai, ko senai jau reikejo!

      • kernelis parašė:

        Net jeigu AMD ir planavo tureti reikiama kieki ant svenciu, as labai abejoju, ar jie ivertino ta fakta, kad bus Ampere trukumas. Silicio alokacijos planuojamos gerokai is anksto. As manau, kad bus trukumas ir RDNA2, tik gal mazesnis, bet matysim.

        Cia vienintele naivi spekuliacija yra nebent ta, kad jie specialiai neleido desktop’iniu DIY Renoir, kad atlaisvinti savo TSMC 7N wafer’iu de geru RDNA2 kiekiu ir galetu atsigriebt market share’o su nebloga kaina. Jeigu jie taip dare, tada gal.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Nieko isteriško neturėjau omenyje, tiesiog konstatuoju faktą, kad pasiūlos nėra. Man atrodo, tas pats bus ir su AMD, tai ir juos visi keiksim 😀

  11. SarzzeR parašė:

    Va tau ir atidėjimas 2 savaitėms, kas nieko nepakeitę. Baisu. 😉

  12. gedz parašė:

    nu va, 21:00 skyteche dar „pilna“ gigabyte ir asus 3070 🙂 greitai bekit pirkti kol karstos 🙂 kainos tik nuo 870 eur

  13. blacksilentbox parašė:

    Tai kad yra tų kortų, varle.lt, 14 vienetų vienos, kažkiek kitos. Viskas normaliai su pasiūla, pristatymas per porą dienų. Kur problema?

    • Stipena parašė:

      Jei būtų kaina normali, tų kortų neturėtų. O tokie kiekiai net LT yra apgailėtini.

      • blacksilentbox parašė:

        O kas sakė kas yra normali kaina? Ta, tipo, kur prezentacijoje buvo? Kaina yra normali ta, už kurią perka. Jeigu yra tokios, reiškias už jas perka. Nvidia tobulai mokosi iš kitų rinkos top marketingistų. Ir prezentacijoje rašo tą, ką reikia, ir išleidžia tada kai reikia, ir parduoda už tiek (tiesiai ar parneriams) kiek reikia. O kad nelakmingi vartotojai yra pasiruošę pinigines nusiskausminti – tai gero Nvidia darbo rezultatas. Aš irgi karts nuo karto esu pasiruošęs.

        • kernelis parašė:

          Normali kaina yra tokia kaina, kuri yra prie mazdaug susibalansavusios pasiulos ir paklausos. Kai yra produkcijos trukumas (arba perteklius), tai ekonominiu poziuriu kaina gal ir yra normali prie tokios situacijos, bet tai nera tipine tam tikro lygio produkto kaina, kai tos situacijos nera. Manau cia ta omenyje turi zmones, kai sako „normali kaina“.

  14. svabas2 parašė:

    taigi RTX3070 ir RTX 3080 4K gaming kortos, bet nesuprantu kodėl nvidia taip gaili daugiau VRAM nes 8 GB tikrai per mažai 4K naujausiuose aukštos grafikos žaidimuose , na nebent geros tiems kurie žaidžia FHD monitoriais su 240HZ. apskritai istoriškai žvelgiant susidaro įspūdis kad nvidiai didelis VRAM kiekis -didelė prabanga

    • SoTOP parašė:

      Nesakyčiau, kad 3070 4K korta, QHD daug optimaliau jai ypač su 8GB vram ateičiai. Realiai nėra taip, kad Nvidia gailėtų vram, bet pas juos tokia plokščių konfigūracija, kad pvz. 3080 gali būti tik 10 arba 20, tai 10 gaunasi mažokai, o 20 jau per daug, tokiai kortai kaip 3080 kokie 14GB būtų optimalu. Plius dar naudoja GDDR6X, kurių gamyba irgi pilnai neįsibėgėjusi, todėl kainuoja brangiau ir kiekiai mažesni, pas Nvidia ir taip su šios kartos kainom pelno maržos bus daug mažesnės su 2000 serija palyginus, nes reiks su AMD konkuruoti.

  15. Povilas parašė:

    3070 tik 1440P, 3080 1440P ultrawide ir auksciau.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.