RX 7900 serijos aušintuvas galimai turi įgimtą problemą

„Der8auer“ paskelbė išsamią „Radeon RX 7900“ karščiausios vietos (hot spot) temperatūros problemos apžvalgą. Jis įsigijo keturias vaizdo, kad patikrintų dažniausiai minimas problemas, tokias kaip skirtumas tarp horizontalaus ir vertikalaus vaizdo plokštės montavimo sistemoje.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad priklausomai nuo vaizdo plokščių sumontavimo padėties gal skirtis karščiausios vietos temperatūros. Su didesne temperatūra, žinoma, pakilo ir ventiliatorių sūkiai bei padidėjo triukšmas. „Der8auer“ taip pat bandė atlikti įvairias modifikacijas pačiam aušintuvui, bet temperatūra nepagerėjo. Iš pradžių buvo manoma, kad dėl svorio aušintuvas blogai kontaktuoja su grafikos procesoriumi priklausomai nuo vaizdo plokštės sumontavimo pozicijos, bet ši teorija nepasiteisino.

Kita teorija buvo garų kameros (vapor chamber) problema. Dar veikiant vienai iš testuojamų plokščių „Furmark“ teste „Der8auer“ pasuko visą bandymų stendą ir pamatė, kad temperatūra gerokai padidėjo. Net ir dar kartą apvertus vaizdo plokštę, žemesnė temperatūra nesugrįžo. Ta pati problema buvo pastebėta ir su modifikuotomis ir su nepakeistomis RX 7900 gamyklinio dizaino plokštėmis.

Dėl to „Der8auer“ liko tik vienas galimas paaiškinimas – garų kameros konstrukcijos problema. Nors ji nėra suprojektuota taip, kad ją būtų galima pasukti, tai rodo, kad skystis, esantis kameroje, po kondensacijos gali turėti problemų su atgaline cirkuliacija (garų kamera iš esmės yra didelis šilumos vamzdis). „Der8auer“ teigia, kad tai gali būti konstrukcijos arba medžiagos pasirinkimo problema, tačiau yra visiškai tikras, kad tai garų kameros problema.

AMD neseniai paskelbė trumpą pareiškimą, kuriame ragina žmones, susidūrusius su grafikos procesoriaus kaitimu, susisiekti su jų palaikymo tarnyba:

„Mes žinome, kad ribotam skaičiui naudotojų pasireiškia „AMD Radeon RX 7900 XTX“ vaizdo plokščių (referencinių modelių, kuriuos pagamino AMD) aukštos karščiausios vietos temperatūros. Naudotojai, patiriantys netikėtą „AMD Radeon RX 7900 XTX“ aukštą temperatūrą, turėtų susisiekti su AMD palaikymo tarnyba.“

Tačiau, kaip sako „Der8auer“, ši problema dabar aktuali daugeliui naudotojų ir jei garų kamera iš tiesų yra problema, tai gali priversti AMD imtis daug rimtesnių veiksmų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.