„Ryzen 3000“ atnaujinimas atneš iki 4,8 GHz boost dažnį, gale matysime XT prierašą

Prieš savaitgalį labai sustiprėjo gandai apie AMD planus išleisti esamų „Ryzen 3000“ serijos procesorių atnaujinimą, dar kitaip vadinamą tiesiog refresh. Per savaitgalį išaiškėjo visa svarbiausia informacijas apie šiuos atnaujintus „Ryzen 3000“ procesorius, bet irgi tik gandų pavidalu.

Kaip ir buvo tikėtasi, AMD nesiims kažkokios revoliucijos, o esamiems procesoriams pridės tik kelis šimtus MHz. Jei tiksliau, 200-300 MHz prie boost dažnio ir padidins bazinį dažnį. AMD iš viso planuoja pasiūlyti tris atnaujintus procesorius: „Ryzen 9 3900XT“, „Ryzen 7 3800XT“ ir „Ryzen 5 3600XT“. Kaip matote, atnaujinti procesoriai gale turi XT prierašą. Tai atrodo kiek keistai, nes tokį patį prierašą turi vaizdo plokštės. Toks prierašas lengviau leis atpažinti atnaujintus procesorius nuo dabar esamų, bet mažiau suprantantys tikrai nežinos, ką reiškia šios papildomos dvi raidės.

AMD atnaujintus „Ryzen 3000“ serijos procesorius turi atskleisti birželio 16 dieną, bet realus išleidimas įvyks tik liepos 7 dieną. Kitaip sakant, „Ryzen 9 3900XT“, „Ryzen 7 3800XT“ ir „Ryzen 5 3600XT“ parduotuvėse pamatysime tik nuo liepos 7 dienos. Kol kas nėra žinoma, kokias kainas nustatys AMD, galimai bus pakeista visa „Ryzen 3000“ serijos procesorių kainodara, bet tai tik spėjimas.

10 Komentarai

  1. aiwaris parašė:

    nu ka po biskuti ir AMD juda link 5Ghz o po to gal bus tas pats kaip ir intel is shit vaska badys isspaust del kiekvieno Mhz 😀

  2. SoTOP parašė:

    Pažiūrėsim, kad nebūtų kaip buvo iš Zen2 paleidus, kai turėjo vos ne turbinti procesorius tam, kad kelioms akimirkoms nieko neveikiant būtų reklamuojamas turbo dažnis pasiektas. Va kainų galimas pasikeitimas būtų visiems į naudą.

    • kernelis parašė:

      Tas ZEN2 boost niuansas yra labiau filosofinis klausimas. Mazdaug kiek procentu production unit’u ir kiek procentu laiko turi islaikyti boost’a, kad jo buvimas spec’e su prierasu „up to“ nebutu mislead’inantis 🙂 Siaip as asmeniskai, jeigu spec’e (bet kokiam, ne tik CPU) matau „up to“ parametra, by default ji laikau semi-BS, tai del to man tas dalykas nebuvo joks siurprizas. Po siai dienai su visais update’ais truksta 5-25MHz man iki to.

      • SoTOP parašė:

        Jo, „up to“ nieko nereiškia techniškai, bet vis tiek rašyti pvz. up to 4.5Ghz, kai dauguma procesorių iki kokių 4.4Ghz tik kyla irgi bukas sprendimas, ypač kai reali sparta po visu BIOS „fix’u“ pakito paklaidos ribose. Čia tiesiog dar vienas akmuo į AMD marketingo departamentą.

  3. EgidijusL parašė:

    Overclock nedarau, tai man svarbiausias parametras yra bazinis Ghz

    • SoTOP parašė:

      Nelabai, praktiškai visi modernūs procesoriai ir vaizdo kortos veikia greičiau nei bazinis dažnis, norint palyginti procesorius geriau arba žiūrėti apžvalgas kur lyginami tavo svarstomi variantai, arba paklausti žmonių kurie žino 🙂

  4. Evaldino parašė:

    O aš tai visai džiaugiuos tokiais gandais (jei jie pasitvirtins). +200-500Mhz (pvz.: 3600-3600xt boost) yra tikrai neblogai kaip iš refresho. Aišku, lauksim review dėl realių dažnių ir TDP, bet jei kainos bus padorios (o nenustebčiau, kad dabartiniai pakristų, o XT stotų į jų vietas), tai tikrai dėmesio verta.
    O sulaukus 4000 gal visai „pusvelčiui“ išvysim, tai mielai savo R3600 į kokį R3800XT pa-upgrade’inčiau.. ir visai nesiparinsiu, jei vietoj 4,7Ghz matysiu 4,600-4,675Ghz (kaip kad dabar mano R3600 netraukia 4,2Ghz, bet 4,050-4,175Ghz sukas)

  5. Frantisekas parašė:

    Zmones raso jog su naujos gamybos paprastais 3600 isspaudzia 4500 visi branduoliai ant 1.3V

    • BC00 parašė:

      Maniškis 37X prie 1,3 V 4,25 GHz daro, aišku ne paskutinio leidimo.

      Bus galimybė išbandyt naujesnį 3900X, pažiūrėsim ar bent kažkiek geriau 🙂

    • jagiux parašė:

      Stebuklas, pirkau 3600 kovo mėnesi prie 1.3 itampos visiems net 4.2 nelaiko, maksimumas ka galiu ispausti 4.3 ghz visiems su 1.46 itampa, ir tai skaitosi normalu šiam procesoriui, na jai tai ka tu sakai tiesa tai truputi gaila jog nepapuoliau nes pagerėjimas nemažas gaunasi su naujausia partija

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.