„Ryzen 5000U“ serijoje gali būti dvi APU procesorių architektūros

Gali nutikti taip, kad „Ryzen 5000U“ serijoje bus dvi procesorių su integruota grafika architektūros. Tai kol kas yra tik gandai, bet kalbos, dažniausiai, iš niekur neatsiranda. Teigiama, kad dalis „Ryzen 5000U“ modelių turės naują „Cezzanne“ APU procesorių, o kiti modeliai turės „Lucienne“ APU procesorius, kurie yra tiesioginis „Renoir“ atnaujinimas.

Jei tai tikrai pasitvirtins, „Ryzen 5000U“ serijoje būtų APU procesoriai su „Zen 3“ („Cezzanne“) ir su „Zen 2“ („Lucienne“) architektūra. Tai būtų didelė painiava visiems pirkėjams. Taip pat gali nutikti ir taip, kad „Lucienne“ procesoriai yra skirti tik „Google“ kompiuteriams. Priedo reikėtų paminėti, kad Lucienne buvo Pierre-Auguste Renoir nesantuokinė dukra, tad tai puikiai tiktų kaip „Renoir“ procesorių atnaujinimas.

Jau pastebėti ir pirmieji „Lucienne“ procesorių spartos rezultatai. „Ryzen 7 5700U“ surinko 1600 taškų „Ashes of the Singularity“ 1080p low teste naudojant „Vulkan“ API. Palyginimui, „Ryzen 7 4700U“ surenka 1200 taškų tame pačiame teste, tai reiškia, kad „Renoir“ atnaujinimas surenka 33,3 % daugiau taškų.

4 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    Tai dar palaukim Van Gogo (Zen2 + RDNA2)- įdomu kaip jis įsipaišys.

    • kernelis parašė:

      Sitas greiciausiai bus ultra low power segmentui, konkuruot su Intel LakeField.

      • neblogai parašė:

        Aš manau, kad su geresniu iGPU, jis kaip tik su Tiger Lake U bus tinkamiausias varžytis, nes kiti AMD iGPU- 96EU inteliui kiek nusileidžia. Nors buvo gandai apie Van Gogo 7.5-18W TDP- tai tikėtina kad į ULP bandys AMD su juo lysti. Įdomu tik ar jis vis dar 8 branduolių, ar 4, nes pastaruoju atveju- tikrai gautų kitokį žymėjimą, nei Lucienne/Cezanne.

        • kernelis parašė:

          Gali buti. As kazkur girdejau, kad jis turetu buti ar bent bus konfiguruojamas i sub 10W, tai del to taip rasiau. Butu labai logiska, jeigu tai butu vienas SoC, kuris del gero power mng galetu scale’inti nuo 7-9 iki 18W, nes tas sub 10W yra gan nisinis segmentas. NB gamintojai pries pora metu ar pan buvo pranese, kad su Intel Core Y/M produktu zmones nelabai perka, nes jie brangus, o nasumas salygiskai mazas. Del ko faktiskai visi seni modeliai su Core Y/M, kaip kad Zenbook’ai, dabar eina su U serijom. Kitavertus, tureti chip’a, kuris padengtu abu siuos segmentus yra optimalus variantas. As pats savo 2in1 su Intel N5000 noreciau jau i kazka pasikeisti, nes atom’inio Pentium’o nasumas kartais patrukdo, bet is kitos puses uz panasia kaina kolkas nelabai kas yra geriau. Tikiuosi AMD ir siame segmente atnes geresni price/value, su kokiu piguviniu ZEN2 based „athlon’u“ vangoginiu ar pan 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.