„Ryzen 7 5800X3D“ pasiūla bus prasta

AMD CES parodos metu atskleidė „Ryzen 7 5800X3D“ procesorių su 3D V-Chache spartinančiąją atmintimi. Tai bus tik vienintelis toks modelis, kurio debiutas planuojamas pavasarį. Daugelis tikėjosi visos procesorių serijos su 3D V-Cache technologija, o dabar aiškėja kodėl taip neįvyko.

Pasak „Digitimes“ šaltinių, kol kas TSMC 3D SoIC technologija nėra pasiekusi masinės gamybos, tiekimas yra ribotas, o didžioji dalis vietos ant konvejerių yra skiriama serveriniams lustams. TSMC dabar stato naują pakavimo gamyklą Chunan mieste Taivane, ji pradės veiklią kiek vėliau šiais metais. Blogai yra tai, kad ši gamykla gali būti atidaryta vėliau nei suplanuotas „Ryzen 7 5800X3D“ išleidimas. Dėl šių priežasčių AMD išleidžia tik vieną procesorių su 3D V-Cache technologija, bet gali nutikti ir taip, kad tas vienas modelis irgi turės labai ribotą pasiūlą.

AMD sako, kad „Ryzen 7 5800X3D“ yra maždaug 15 % greitesnis žaidimuose už „Ryzen 7 5800X“. To turėtų pakakti, kad AMD galėtų mesti iššūkį i9-12900K žaidimuose. Gaila, bet „Ryzen 7 5800X3D“, tikriausiai, bus labiau skirtas pasipuikuoti testavimo lentelėse, bet parduotuvėse šių procesorių tiesiog nebus dėl sunkumų su gamyba.

3 Komentarai

  1. KiAshA parašė:

    Liksiu dar ilgai su intel 8th

  2. Raijmiss parašė:

    Cha.. cha.. cha…

  3. Litraz parašė:

    Man vis dar sočiai fx8350, va video reiktų pasikeist, bet ne su tokiom kainom

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.