„Samsung 980“ 1 TB: geriausias DRAMless NVMe?

Intro

Vadovaujantis paprasta logika „Samsung 980 PRO“ ir 980 serijų kaupikliai tarp savęs turi turėti daug bendro, tačiau taip nėra. Jie naudoja skirtingus vadiklius, skiriasi jų palaikoma magistralė: 980 PRO – PCIe 4.0 x4, 980 – PCIe 3.0 x4. Prisimename, kad 980 PRO buvo sutiktas su lavina kritikos, jog PRO serijoje vietoje MLC NAND atsirado mažiau ištverminga TLC NAND. Panaši kritikos lavina užliejo ir paprastą 980-ąjį modelį kai ne tik paaiškėjo, jog jis turi labai mažai bendro su 980 PRO, bet dar ir neteko spartinančiosios DRAM atminties. Kai kam netgi iškilo abejonių, ar toks NVMe kaupiklis gali būti po 980 serijos vardu. Šiandien šitas abejones bandysime išsklaidyti arba turėsime joms pritarti. Norėdamas patvirtinti savo vardą 980-asis negalės ryškiai nusileisti tokiems laiko patikrtintiems varžovams, kaip „Kingston KC2500“.

8 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    Rinksiu neužilgo kompą, turiu pora klausimų:
    1. kiek naudingi yra radiatoriai ant plikų SSD panašių kaip šis (bei PCIe 4.0)? Kiek pamenu, būdavo atvejų kai motininių radiatoriai labiau kenkia, nei padeda. Kas tai būdavo- radiatorius nesiliesdavo su SSD? Ar kažkas tokio dar pasitaiko, ar išspręsta?
    2. Su RAMu nešiojamiems yra bėda, kad pagaminti su x16 moduliais veikia daug lėčiau. Ar jie ‘užteršę’ ir stalinių kompiuterių rinką, ir reikia atsirinkinėti?

    • ZeroFM parašė:

      Didžiausias bull$hit yra kai nvme yra paslėpti po plasmasiniu motininės coveriu tada tikrai perkaitinės šitas dalykas. 2mm thermalpad+storas coveris irgi Gavno.
      Geriausia plikas nvme nes ventiliacija, oro srautas vyksta(ir tą lipduką nuklijuot nes -7c iškart :D)

  2. ojojoj parašė:

    As pirkau is Ali plokstele kur statosi i Pcie ir atskirai aliumini radiatoriu. Siuo metu ausinasi labai gerai ir Sata lizdai visi veikia, nes neisjungia ju.

  3. BC00 parašė:

    Motininių radiatoriai jau aušina, bet SSD kaupiklių (kad ir neblogai atrodantys) kaip ir nelabai…

    http://www.technews.lt/portal/reviews/patriot-viper-vp4100-rimciausias-bandymas-pazaboti-phison-e16-karsti/4/

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.