„Ryzen“ architektas, Jim Keller, prisijungia prie „Intel“

Jim Keller laikomas procesorių architektūros guru ir tai ne kartą įrodė sukurdamas „Athlon“ ir „Ryzen“. Nauji „Ryzen“ procesoriai AMD buvo kaip gurkšnis gryno oro po vandeniu ir dabar kompanija spiriasi nuo dugno. Jim Keller atlikęs savo užduotį AMD karjerą tęsė „Tesla“ kompanijoje, kur rūpinosi save vairuojančių automobilių technikos kūrimu.

Dabar pranešama, kad šį procesorių architektą pasisamdė „Intel“. Tokios žinios skamba labai grėsmingai AMD kompanijai, nes jei jis su ribotais resursais sugebėjo sukurti „Ryzen“, tai jo potencialas pas „Intel“ bus dar didesnis.

4 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    Yra nemazai nuomoniu, kad pagrindini indeli i Zen idejo visgi ne jis, o Michael Clark. Taip pat tiksliai neaisku kas nutiko su K12 projektu, kas turejo buti AMD custom ARM branduolys, ir prie ko greiciausiai nemazai dirbo Keller’is.

    Greiciausiai jis migruoja ten, kur gali padaryti kazka naujo. I AMD grizo tada, kai AMD nuo 0 pradejo daryti Zen ir K12. I Tesla nuejo, nes ji greiciausiai ketino daryti/dare kazkoki custom silicon, ir matomai galiausiai i Intel nuejo, nes Intel’is yra apsiskelbes, kad kurs visiskai nauja x86 implementacija su backward-compatibility break’u, tai Keller tiketina dirbs prie to. Dar yra gandu, kad Intel megins grizti i mobile rinka. Matysim.

  2. xFiniti64 parašė:

    Tai ka amd misios jau ?

  3. BC00 parašė:

    Darosi viskas aišku, kam Intel reikalingas Kelleris. Kad atsilaikytų prieš Zen2 😀
    https://wccftech.com/amd-sampling-7nm-zen-2-cpus-later-this-year-launching-in-2019/

    • kernel_panikuoja parašė:

      As sakyciau ne tai, kad konkreciai pries Zen 2, bet pries AMD busimas architekturas apskritai. Realistiskai ziurint, tai praeis kokie 3-5 metai nuo jo idarbinimo, kol jo rezultatai nueis iki parduodamu produktu. Turiu omenyje snekant apie major uarch pakeitimus, o ne inkrementinius/tune dalykus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.