„Ryzen“ sistemų pažeidžiamumai, „AdoredTV“ žvilgsnis

Visai neseniai buvo pranešta apie „Ryzen“ sistemų pažeidžiamumus. Mes šiai istorijai neskiriame daug dėmesio, nes viskas yra labai miglota ir panašu, kad sukurta norint pakenkti AMD. Taip, teoriškai „Ryzen“ sistemų saugumo pažeidžiamumai yra tikri, bet norint juos išnaudoti reikia administratoriaus teisių, kitaip sakant, valdyti kompiuterį.

„AdoredTV“ visada turi ką įdomaus pasakyti tokiose istorijose, tad pažiūrėkime naujausią kanalo video ir gal viskas taps kiek aiškiau.

19 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Žiauriai gera apžvalga.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Dabar tik kyla klausimas, kas užsakė turimą? Taip atrodo, kad Intel, bet negali būti tikras.

      Patarčiau visiems pasižiūrėti, nereiks patiems info ieškoti kas ir kaip.

  2. SarzzeR parašė:

    Labai gera apžvalga, man labai patiko. Sunku pasakyt ar Intel užsakė, bet kas daugiau galėtų? O ir 100 tūkstančių – ne tokie ir maži pinigai.

    O ir faktas: taip, Ryzen turi tuos pažeidimus, bet kas jais pasinaudotum, reikia administratoriaus prieigos, bet jeigu jau turi ją, tai gali daugiau žalos pridaryti nei su tomis Ryzen apsaugos „skylėmis“.

  3. svabas parašė:

    man tai visiškai neįdomus tas Adored TV specialistas, ar buvo kokie oficialūs AMD pareiškimai?

    • Daimonass parašė:

      Matosi kad nežiūrėjai video..

    • IFeelYou parašė:

      AMD pareiškimai buvo, nors jiems aiškiai buvo duota per mažai laiko. 24 valandos yra juokingas laiko tarpas. Inteliui dėl Meltdown ir Spectre pasiruošti buvo duota berods 3 mėnesiai.
      AMD pareiškė kad šitos problemos kaip ir egzistuoja, bet bus pilnai išspręstos su ateinančiais BIOS pataisymais, nors šitie nupirkti kvailiai iš CTS labs buvo pareiškę kad AMD jau kaip ir turėtų nustoti CPU prekiaut, nes jų problemos pasak jų – neišsprendžiamos.

      • svabas parašė:

        Tai konkurentai visada gal užsiimama nešvariais žaidimais, bet tas AMD fanatikas demaskuojantis AMD konkurentus mane kažkaip nervina.

        • IFeelYou parašė:

          Iš esmės mane jo kalbėjimo maniera irgi nervina, ir gana nuobodu klausyt. Bet šiaip jie protingi. AdoredTV vienas profesionaliausių kanalų manau, išskyrus aišku tai kad jie šališki dauguma atvejų.

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Fanatikas nefanatikas, bet vienas geriausių tech žurnalistų youtube. O ir dažniausiai tiesą pasako, ar bent stengiasi tai padaryti pateikdamas faktus.O kas svarbiausia daug jo pranašysčių (spėjimų) išsipildo.

          • svabas parašė:

            Pusės tiesos sakymas tik klaidina. Iš jo video galima susidaryt įspūdį, kad AMD su savo revoliucinėm technologijom vykdo kažkokią šventą misiją, o pelno ištroškę konkurentai tik trukdo ir kenkia jai

            • Mindaugas Klumbis parašė:

              Apie kokią pusę tiesios kalbame? Man tiesiog skamba kaip žmogaus „nepatinka ir viskas“ komentarai.

              Ne šventąją misija, bet suteikia konkurenciją procesorių segmente, ko jau neturėjom kiek metų. Intel reaguoja ir tai matosi, ką vien reiškia paskobimis išleisti Coffee Lake. Gaila, kad grafikos srityje konkurencijos nėra.

              Jei ką neįsižeisk, bet tu atrodai iš tų, kurie laukia gero AMD produkto, kad pigiau galėtų nusipirkti Intel/Nvidia.

              • kernel_panikuoja parašė:

                Jeigu siais metais bus 8C coffee lake’ai, tai cia vienareiksmiskai ir negincytinai butu tik konkurencijos is AMD rezultatas. 6C Intel turbut vistiek butu isleides, tik kiek veliau, bet 8C tai Intel mainstream’e matytumeme kaip savo ausis 🙂

        • Stipena parašė:

          Na nepasakyčiau kad jis AMD fanatikas ar šališkas. Yra ne kartą išpeikęs AMD. Ir AMD tiek nėra prišikę svetimam darže, kad juos tektų sutrint į miltus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.