„Samsung“ dirba prie QLC tipo atmintį turinčių SSD kaupiklių

Visi NAND atminties gamintojai pluša prie 4 bitų struktūros QLC atminties ir rinkos lyderė „Samsung“ nėra jokia išimtis. Specialiame Japonijoje vykusiame renginyje „Samsung“ pasidalino pirmąja informacija apie serverių ir verslo klasės skirtus SSD kaupiklius, kurie turės QLC tipo NAND atmintį.

Panašu, kad kompanija šiam tikslui planuoja panaudoti 96 sluoksnių 3D QLC V-NAND atmintį. Numatoma, kad verslo/įprastam vartotojui skirtas QLC produktas turės SATA sąsają, o serveriams bus priskirta SAS sąsaja. Pastarieji SSD kaupikliai gebės pasiekti 2500 MB/s siekiančius linijinius skaitymo greičius ir 160 000 IOPS siekiančią 4 kb blokų skaitymo spartą, todėl gebės lengvai nurungti į RAID sujungtus 10K RPM HDD masyvus. SATA magistralę gausiantys SSD turės sugebėti pilnai patenkinti šios sąsajos apetitą, kalbame apie 540 MB/s siekiančius skaitymo ir 520 MB/s rašymo greičius išnaudojant pSLC buferį.

„Samsung“ tikisi, kad QLC atmintis, kuri siūlo 33 % didesnę talpą per celę, tačiau mažesnę rašymo spartą lyginant su TLC, padarys 1 TB ir talpesnius SSD populiaresniais. Tiesa, QLC atminčiai reikalingi brangesni valdikliai, kurie užtikrintų tinkamo lygio klaidų taisymą ir tuo pačiu ištvermę. Dėl šios priežasties mažos talpos SSD su QLC atmintimi greičiausiai neišvysime. „Samsung“ manymu, dėka QLC atminties 1 TB SSD kaupikliai taps dominuojančiu (angl. mainstream) pirkiniu 2020 metais.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.