„Samsung“ įspėja dėl nelabai gero 2019 metų pirmo ketvirčio

„Samsung“ 2019 metai prasideda ne visai gerai ir kompanija pirmą kartą moderniuose laikuose įspėja apie prastus finansinius rezultatus dar prieš pasirodant galutiniams skaičiams.

Pastaraisiais mėnesiais DRAM atminties kainos nėrė žemyn, pigo ir NAND atmintis. Be to, išmaniųjų telefonų rinka irgi nėra labai stipri. Pagal įvairią statistiką išmaniųjų telefonų rinka dabar traukiasi, o tai papildomas galvos skausmas įvairiems gamintojams.

Pastaraisiais metais išmaniesiems telefonams stipriai patobulėjus juos turintys žmonės nebejaučia tokio didelio poreikio labai dažnai atnaujinti savo prietaisą. Tam įtaką daro ir stipriai pabrangę telefonai flagmanai. Sumažėjus išmaniųjų telefonų paklausai, tuo pačiu, reikia ir mažiau atminties, ekranų, o tai yra labai svarbus „Samsung“ verslas.

„Samsung“ įspėjimo signalas dėl prasto finansinio ketvirčio nereiškia, kad su problemomis susiduria tik jie, tai gali būti globalus reiškinys ir lėtėjančios ekonomikos padarinys.

Gamintojai tikisi, kad išmaniųjų telefonų rinka atsigaus su 5G standartu. Puslaidininkių gamintojai laukia ir platesnio save vairuojančių automobilių paplitimo, nes būtent jie ir tieks įrangą tokiems automobiliams.

10 Komentarai

  1. Gnytasis parašė:

    Tegu greiciau sugalvoja talpesne baterija tada pirkimas atsiras, dabar tik nesamoniu prideda ir tipo jau turi pirkt. Laikytu bent 5dienas aktyviai naudojant va tada jau sakyciau revoliucija

    • pasimetes parašė:

      Talpesnė baterija neapsimoka, nes pačios baterijos gyvavimo laikas ilgesnis bus. 😀 Nes manau dabar telefoną labiau keičia dėl baterijos, o dėl to kad pasenęs (aišku atmenus sudaužymo ir panašius atvėjus).

      • MunkaTheGreat parašė:

        Dėl baterijos tarnavimo ilgumo sutinku, bet dėl keitimo nevisai.
        Pvz šiuo metu svarstymuose ar pasikeist baterija ar telefoną (2016m), nes pakeitus bateriją dar kokius metelius manau pagyvenčiau, bet 50 Eur už keitimą o tokį patį telefoną naują galima gaut už 150… Šiuolaikiškesnis telefonas vėl kokius +-3 metus tarnautų, bet ir kainuos mažiausiai 500.
        Pats telefonas vis dar veikia neblogai, niekas daugiau nekliūna tik baterija jau vakarop buna dead, tai ir gyvenu su life support kuprinėje (power bank).

        • pasimetes parašė:

          Man kažkaip naujos kartos telefonai nebeatrodo, kad keičiamos baterijos. Net tvarkant mikrafoną ar garsiakalbį sugadinti stiklą iki nebenaudojamo telefono… Aišku nieko nesakau yra ir gerų specialistų, bet visvien išlieka galimybė…

  2. samanius1124 parašė:

    reik paletint

  3. Povilas parašė:

    Svaigstate kolegos, taigi nera tokios technologijos kad baterijos ilgiau laikytu, jei tik butu galimybes seniai padarytu kad laikytu savaite ar dvi ir elektromobiliai nuvaziuotu 2000km su pilna baterija, o ne 300-500km, bet deja baterijos dar nera toli pazengusios technologijos prasme. Kolkas nematau problemos telefona pasikrauti kiekviena diena. Nors yra toks modelis Energizer phone 😀 sako neblogai laiko.

    https://cnet3.cbsistatic.com/img/5aVg3ORZXkokDXfM76jmreKRcKQ=/970×0/2019/02/27/0f5700e7-1e8e-4327-afc5-2a60b6094d7d/energizer-power-max-p18k-pop-galaxy-s10-plus.jpg

  4. Strelok parašė:

    – Pakelia telefonų kainą virš 1000k eur
    – Sumažėjo telefonų pardavimai
    – Suprised Pikachu face

  5. SiurbliuMeistrs parašė:

    Dėl baterijos – jei Android tai pirkit telefoną su stock Android ir baterija pradės geriau laikyti. Samsung softo prasme apskritai yra tragedija kažkokia. Išbandęs daug Androidinių brandų ir ramybę atradau tik su Stock OS ir nebesvarbu koks brand 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.