„Samsung“ kalba apie naujos kartos DDR6 ir GDDR7 atmintį

Pietų Korėjos tech milžinas, „Samsung“, „Samsung Tech Day 2021“ renginio metu atskleidė įdomios informacijos apie būsimą atmintį. Gaila, bet iš šio renginio nėra nei vienos nuotraukos ar skaidrės, nes „Samsung“ to neleidžia. Gerai yra tai, kad vokiečių „ComputerBase“ padarė puikų informacijos konspektą.

DDR5 atmintis tik dabar išleista plačiosioms masėms, o „Samsung“ jau kalba apie DDR6 standartą. Kol kas DDR6 standarto galutinės specifikacijos dar nėra patvirtintos, bet manoma, kad DDR6-12800 bus bazinis atminties greitis. Tikimasi, kad DDR6 atmintį bus galima paspartinti iki DDR6-17000, žinoma, tai tik išankstinė prognozė. DDR6 atmintis turės keturis kanalus viename modulyje, dvigubai daugiau nei DDR5 atmintis.

Artimiausiu metu vaizdo plokštės gaus GDDR6+ atmintį, kuri pasieks 24 Gbps duomenų pralaidumą. Palyginimui, GDDR6 atmintis siūlo iki 18 Gbps duomenų pralaidumą. Gaila, bet konkreti GDDR6+ atminties išleidimo data neatskleidžiama.

Dar tolimesnėje ateityje GDDR7 atminties standartas planuojamas su 32 Gbps duomenų pralaidumu. Ši atmintis turės klaidų taisymą realiu laiku.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.