„Samsung“ planuoja atsisakyti „Z“ raidės „Galaxy Z Fold 4“ ir „Galaxy Z Flip 4“ telefonų pavadinimuose

Pasak nutekintojo SnoopyTech, „Samsung“ iš „Galaxy Z Fold 4“ ir „Galaxy Z Flip 4“ pavadinimų išbrauks „Z“ raidę, o šis pakeitimas bus taikomas ir visiems būsimiems šios serijos sulenkiamiems telefonams.

Nors dauguma vartotojų, kalbėdami apie „Galaxy Fold“ ir „Galaxy Flip“ telefonus, nėra linkę minėti „Z“ raidės, tariamo „Samsung“ sprendimo priežastis – neigiama šios raidės asociacija su Rusijos invazija į Ukrainą. Ant Rusijos tankų ir karinių sunkvežimių Ukrainos pasienyje buvo pastebėtos ranka pieštos „Z“ raidės likus kelioms dienoms iki vasario mėn. įvykusios invazijos ir nuo to laiko ši raidė buvo naudojama kaip paramos Rusijai simbolis. Yra keletas teorijų, ką tai reiškia: nuo Zapad (vakarai), kur buvo dislokuoti Rusijos kariai, iki Za pobedu (už pergalę).

Balandžio mėnesį vienas Rusijos naujienų laidų vedėjas teigė, kad „Z“ iš tikrųjų yra du vienas ant kito uždėti skaičiai „7“, vienas iš jų apverstas aukštyn kojomis ir pasuktas atvirkščiai, o tai reiškia 77 metus nuo Pergalės dienos – Antrojo pasaulinio karo pabaigos.

Tai vis dar tik gandas, kurį reikia vertinti atsargiai, tačiau jis gan realus, juolab kad balandžio mėnesį „Samsung“ jau pašalino „Z“ iš „Flip 3“ ir „Fold 3“ telefonų pavadinimų Baltijos šalyse, tokiose kaip Estija, Lietuva ir Latvija. Bendrovė taip pat yra viena iš daugelio, nutraukusių verslą Rusijoje, kovo mėn. ir uždraudusi išmaniųjų telefonų siuntas į šią šalį.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.