„Samsung“ reklama pašiepia „iPhone“ naudotojus

Technologijų pasaulyje vyksta amžini karai. Na, bent jau tarp tų kompanijų produktų pirkėjų. Ne paslaptis, kad viena didžiausių priešpriešų yra tarp „Apple iPhone“ ir „Samsung Galaxy“ telefonų naudotojų. Neretai kompanijos linkusios sukurti specialias reklamas, kad kiek pašieptų savo konkurentus ir tuo pačiu jų produktų naudotojus. Šį kartą tai padarė „Samsung“. Viską pamatysite reklamoje.

https://youtu.be/R59TevgzN3k

87 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    gera muzika 🙂

  2. DasMachine parašė:

    LOL, patiko!

  3. iTroubl3 parašė:

    Vis tiek iPhone man smagesnis telefonas 😀

  4. Tautukas parašė:

    Geriausias šios reklamos akcentas tai nuo 52 sekundės „gryn“ kai iPhone X ekrano viršus 😀

  5. IFeelYou parašė:

    Tik Samsung šūdtelefoniams ir reikalingos tokios “reklamos” 🙂 Parodo tiek savo, tiek perkančiųjų lygį…

    • Daimonass parašė:

      Aha. Apple pirkėjų tikrai aukštas IQ…

      P.S aš nė vieno neginu..

      • IFeelYou parašė:

        Nežinau kieno kas ten aukštas, bet iš 7 medicinos profesorių mano skyriuje 6 turi iPhonus. 7-as BlackBerry nuo senų laikų.
        Bet šiaip telefonas kaip ir plaukų spalva su intelektu nieko bendro neturi. Tai tiesiog patogumo, patikimo ir piniginės klausimas. Kiekvienas renkasi kas jam patinka arba ką išgali nusipirkt. Apie intelektą tegul sprendžia intelekto testai.

        • IFeelYou parašė:

          PS.: aš irgi nieko neginu. Jeigu Samsung man pasiūlys tokį naudojimą kaip iOS (žmonos telefonas 5 metų senumo. Jokio lago. Naujausia operacinė), tokio lygio supportą, kai tau po parašu per 5 min. pakeičia sugedusį telefoną, tokią išliekamąją vertę, kai telefonas po metų išlaiko daugiau nei pusę vertės ir nuperkamas per 15 min po skelbimo įdėjimo) tada aš būsiu pats pirmas nusipirkęs Samsung’ą.
          Man asmeniškai pats brand’as jokio prestižo nepriduoda. Jeigu reiktų prestižo nusipirkčiau Vertu.

          • newdiamond parašė:

            zmonos telefonas beveik du metai. Huawei…ji siaip net nezino ka reiskia lagas…tai nezinau…ka cia pridurti del to baisaus lago 😀 Tie kurie nori kazkokio ne lago..taigi keicia telefonus kas metus minimum…ir tiek 😀

            • IFeelYou parašė:

              O kam man keist jį kas metus? Aš geriau nusipirksiu iPhone ir pasikeisiu kas 5. Prieš savo dabartinį turėjau iPhone 4 (išleistas 2010).
              Ir net tą iPhone 4 dar pardaviau visai už normalią kainą.
              Bet čia skonio reikalas. Yra žmonių, kurie ir kompiuterio 10 metų nekeičia, o aš kas pusmetį pakeičiu. Bet čia daugiau hobis, o ne iš reikalo.

          • FlorijonasPūkelis parašė:

            Nesijauti apribotas Apple besaikės kontrolės? dainas telefone turi per itunes syncinti, negali net skambučio nusistatyti kokio nori vieno mygtuko paspaudimu, torrentų naudoti ir tt. Aš pats naudoju iphone, bet galvoju pereiti į android.

            • IFeelYou parašė:

              Na sutinku, iPhone kai kuriais atžvilgiais turi minusų, pvz. kad ir tavo paminėta iTunes, kuri tikrai yra tragedija. Bet telefono aš muzikai nenaudoju, nes tam yra dedikuoti įrenginiai. Tai tas kaip ir atkrenta.
              Iš esmės ir Android ir iOS turi minusų, esmė yra pasverti ir atsirinkti kurie minusai tau yra kritiniai, o kurie ne. Man pvz. telefono stabilumas yra #1 dalykas ir visi kiti tampa absoliučiai nereikšmingi prieš jį. Vienu metu jau buvau pradėjęs galvot apie Android, kai draugas nusipirkęs Samsung S6 vos ne aprėkė koks iPhone yra š. gabalas palygint su jo Galaxy. Sakė aš tau tuoj pademonstruosiu vieną super programą, kurios iPhone nėra. Aišku ją beatidarinėjant ji užlūžo. Tuo ir pasibaigė mano Android norai 🙂
              Be to tik iOS yra tam tikros dedikuotos programos, kurios man reikalingos, pvz. Osirix.

        • newdiamond parašė:

          nu va pasirodo reikia nusipirkti tik Apple, kad IQ mustu nustatytas ribas :D:D:D

        • adex parašė:

          nu tai per 6 iphonus ir IQ ant profesoriaus traukia. paprasta matematika kaip 2×2 kas cia neaisku dar 😀

        • tomasrs6 parašė:

          Oj, tik nereikia apie tuos profesorius. Juos ir hdmi kabelis nuhakina 😀

          • IFeelYou parašė:

            Tai nepakeičia fakto apie jų intelektą. Arba nelabai supranti kas yra intelektas.

            • tomasrs6 parašė:

              Entelekte tu, pats nelabai supranti ar jo turi. Aš nieko apie jų intelektą nesakiau, kuris savaime aišku yra aukštas. Bet jų informacinis raštingumas žemas ir apple geriausias nes taip telia sakė.

              • Minde parašė:

                manyciau tame segmente zmones renkasi produkta, kuris pozicijuojamas, kaip „labiausiai isbaigtas“ ar „easy to use“. Tiesiog jie negaista laiko gilintis, ar ten biski tas geriau, o gal ten siek tiek tas pigiau. Cia pagrinde vaikai ir paugliai ar megejai analizem uzsimineja.
                Pvz: tavo draugai turi ir jiems gerai (kad ir permokejo). Jei tau tinka toks kontraktas, tu ji ir pasirenki. Tu permoki, bet neuztersi galvos visokiom smulkmenom kaip os, tech parametrai ir bla bla.

              • kernel_panikuoja parašė:

                Kompiuterinis rastingumas neturi nieko bendro su ismaniojo telefono brand’o ir modelio pasirinkimu.

                Labiau priesingai – gyvenime turintys ka veikti zmones nesedi 24/7 feisbukuose, instagramuose ar kituose suduose ir nesidomi kiekvienu crapapp’su. Nusiperka tiesiog patogu ir patrauklu daikta – iPhone, kad ir brangiai.

                Jeigu buciau paprastas user’is, tai 100% naudociau tik iPhone ir Mac’a. Tikrai nenaudociau to sifilio, vadinamo Windows 10, ir Android, kuriam driver’ius raso outsource’inti trylikameciai kitajai ir indusai 😀 Bet kai esu entuziastas ir man patinka pasikrapstineti prie daiktu, tai tiesiog idomiau tureti atviresnes platformas su Linux’u ir tiek.

              • IFeelYou parašė:

                to tomasrs6: žmonių dėliojimas į „stalčiukus“ ir išankstinis nusistatymas, jų kompiuterinio raštingumo vertinimas nei juos pažįstant nei ką, kategoriškumas ir tavo literatūriniai išsireiškimai bent jau tikrai parodo tavo intelektą. Čia jau net ir spėlioti daug nereikia 🙂

  6. neblogai parašė:

    Reklamoje gerai žaidžia jausmais. Daina- maždaug- ‘Buvau stebuklas tavo rankose,.. bet žavesys nuo tavo intrigų išblėso,….xxx, tavo melavimas ir apgaudinėjimas mus išskyrė, ieškausi kito.. Susirasiu kitą kuris manim rūpinsis su meile..:)

  7. kernel_panikuoja parašė:

    As irgi nieko neginu, bet jeigu paziuretumet i Qualcomm ir Mediatek SoC proprietary linux kernel driver’iu koda (kuris taip pat naudojamas ir Android’e), tai pamatytumet, kad vietomis jo kokybe ir sprendimai yra mazdaug tokie, kai kas nors pakakoja, tada ant tos vietos dar kazkas pasysioja ir dar ant galo koks alhasa nusivemia 😀 Tiesa, Apple driver’iu kodo man matyt neteko, tai nezinau gal ten irgi tas pats, bet speju turetu buti tvarkingiau.

    Pats naudoju Android, taip kad galit nepulti 🙂 Tiesiog esu uz objektyvuma. iOS man tikrai nera prie sirdies, bet patikekit, Android’o kode sabakstynu netruksta irgi 😀

    Visumoj – koks skirtumas paprastam zmogui. Jeigu tenkina poreikius ir gerai. O tokios reklamines kampanijos nieko naujo – ne taip seniai BMW’as ir Audine vienas kita luzeriais vadino ir plakatais gaidino 🙂 Google Pixel reklamose irgi galima izvelgti subtiliu ikandimu Apple’ui.

    • IFeelYou parašė:

      Ne dėl linux kernel kodo komentuot negaliu, bet dėl reklamų pasakysiu tik tiek: taip, tokios reklamos dažnos. Dažniausiai jos būna vidutinio lygio kompleksuotų kompanijų, kaip ir tavo išvardintos. Niekada neteko matyti pašiepiančių reklamų iš Apple, Mercedes-Benz, Patek-Phillipe ar panašių. Tai tiesiog ne jų lygio reikalai… Na o Samsung, BMW… Tiesiog #2 sindromas ir tiek.
      Tas labai lengvai paaiškinama psichologiškai. Kai kas nors nebeturi argumentų – prasideda įžeidinėjimai 🙂

  8. Ambient parašė:

    Labiausiai kelia juoka tie nevykeliai kurie stovi visa nakti del to vieinitelio staciakampio kompiuteriuko kuriu kaina svyruoja nuo 1179 iki 1349eur. SAKAU NUO 1179 IKI 1349eur!!!! jums ka nors tai sako???? Ar issivaziduojat koki kompiuteri galima nusipirkti uz tokius pinigus? Kiek operaciju gales atlikti ir t.t.?? Alio didieji mastytojai, benchmarkeriai..!? Architekturu zinotojai!
    Paziurekit i tuos zmones eileje stovincius ir laukiancius to daikto.. beveik visi atrodantys studenteliai apzele is paskutiniuju bandantys sukrapsyti banko paimta paskola… Parodykit bent viena verslininka stovinti ir reikalaujanti telefono vardan verslo efektyvumo!!! ALIO?

    P.S. Ifeelyou tiesiog eik gul eilini karta su visom savo nesamonem… Lageri tu lageri..

    • IFeelYou parašė:

      Koks tavo reikalas kas kur stovi ir kiek jie turi pinigų? Kad tu 300 eurų/mėn gauni dar nereiškia kad ir kiti tiek gauna 🙂 Sėdi su 2011 metų i5 procesoriumi ir apie kitų atlyginimus šneki. Gal žmonių nejuokink.
      Prie ko čia apskritai tas kompiuteris? Logika pas tave kaip pas mažą vaiką. Mes apie telefonus kalbam, tas peza apie kažkokius kompiuterius ir jų operacijas atliekamas. Dar pasakyk kad Passat’ą 1992 galima nusipirkt už iPhono kainą.
      Ne tau tokie telefonai, ne tau apie juos ir kalbėt.

      • koloniukas parašė:

        Galima daug ką nusipirkti už iPhono kainą, bet galima ir nepirkti. Pats pasakei telefonas yra tam, kad skambinti, dauguma baigia tai pamiršti…
        Nežinau, aš tai tikrai tokiose eilėse dėl telefono nestovėčiau, nebent dalintų veltui ir tai dar pagalvočiau 🙂

        • newdiamond parašė:

          vo tikrai…jei dalintu veltui..ir as pastoveciau…IfeelYou irgi prisijungtu 🙂
          Beje dabar nusipirkau Xiaomi Redmi 4X uz 150 eur LT. Kol kas esu per visus galus patenkintas. Batarke laiko kaip bite. Dizainas paprastas.
          Man tas kazkoks fluent ar non lag (nelabai su tuo esu susidures) kazkaip ne pirmoj eilej.

          • IFeelYou parašė:

            Tos eilės aš manau tiesiog reklaminis triukas. Pasamdyti studentėliai, pakviesta žiniasklaida ir tiek. Nesuprantu ko ten laukt prie tos parduotuvės. Nueini, padarai pre-order ir nors į namus tau tą telefoną atneš, jeigu jau taip reikia.
            Dėl Xiaomi sutinku, geras telefonas. Bandžiau kažkiek irgi patiko. O jeigu tokia kaina tai iš vis kosmosas tada. Aš kalbėjau konkrečiai apie Samsungus, nes jų kaina panaši į Apple, o prigrūsti visokio šlamšto…

          • kernel_panikuoja parašė:

            As pries savaite Xiaomi A1 pasiemiau – irgi patenkintas visai. Man svarbu stock Android’as, o koks skirtumas kas ta Qualcomm SoC ilituoja 🙂

    • Minde parašė:

      galvoji jei 3000 euru i rankas gauni tai ir kiti tiek mazai gauna 🙂 ?

    • iTroubl3 parašė:

      Ambient,

      O man labiausiai kelią juoką tokie komentatoriai kaip tu, kurie skaičiuoja svetimus pinigus ir mato tik kitus. Kodėl aš negaliu pirkti tai kas man patinka? Aš geriau susimokėsiu daugiau, bet naudosiu produktą kuris man teikią malonumą, o ypač už dažniausiai naudojamą įrenginį, kurį visada nešiojiesi su savimi ir beveik nepaleidi iš rankų.

      Nesakau, kad iPhone yra geriausias, tiesiog jis MAN šiuo metu geriausias, nes atitinka mano poreikius ir turi savybęs kurios man patinka kurių negali pasiųlyti kiti išmanieji. Kiekvienas produktas atranda savo vartotoją. Ir aš niekada nestumsiu ant žmonių kurie perka Android išmaniuosius vien tik dėl to, nes man jie nepatinka ir pats naudoju iPhone 😀

      P.S. niekada lietuvoje neteko matyti eilių prie apple produkcijos, o juo labiau jose stovėti, tokie reiškiniai gal būt ir pasireiškia kur nors JAV 😀

  9. Frantisekas parašė:

    Naudoja kiekvienas kas jam patogu ar prie kieno ekosistemos prisirises, juoka man kelia tik viena, kai zmones nusiperka telefona kurio ipirkt negali. Patinka jo dizainas, plonumas etc, o poto ikisa i dekla ar bumperi ir tiek to dizaino tematyt. Patarimas, jei nusipirkus kyla noras kist i dekla reiskia tau tas telefas ne pagal isgales.

  10. Minde parašė:

    kazkaip tokie straipnsiai ziuriu yra proga zmonems islieti savo pykti kuri per savaite ar menesi prikaupe 🙂

    • IFeelYou parašė:

      Jo, pastebėjau. Mindaugas Klumbis visada bent 1x/sav. įdeda straipsnį kur yra žodis Apple ir po šituo straipsniu tuoj pat atsiranda krūvos komentarų kupinų pykčio ir neapykantos 😀

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Tai, kad visiems įdomiau apie Apple, o ne apie koki Xiaomi ar LG.

        Jei tik būna ir pasidalinu.

        Man asmeniškai nei šilta nei šalta dėl to Apple, svarbu, kad niekas man neaiškintų kas man geriau.

        • IFeelYou parašė:

          Tai aš nesakau kad tyčia įdedi 😀 Nors kaip profilaktinė priemonė žmonėms išlieti pyktį – visai nebloga. Galima būti specialiai pirmadieniais dėti straipsnį apie Apple. Tada žmonės natūraliai išsilietų, išsakytų bėdas, išsakytų savo nuomonę apie visus, kurie išdrįso nusipirkti Apple telefoną, apsvarstytų jų finansinę padėti. Ir ant širdies palengvėtų 🙂
          O šiaip apie Xiaomi tai būtų visai įdomu manau. Nebrangūs ir kiek pastebėjau giriami telefonai.

      • newdiamond parašė:

        kur cia ta pykti matot ? 😀 komentarai visada tie patys. Vieni sako kad Apple tai kaip is rojaus nukrites daiktas i zeme…o kiti su tuo nesutinka ir viskas

        • IFeelYou parašė:

          Arba tu aklas arba apsimeti kad aklas. Parodyk nors vieną komentarą kur kas nors yra pasakęs kad Apple iš rojaus nukritęs daiktas? Aš tai po kiekvieno straipsnio pirmiausia matau kokius 5 piktus komentarus kad Apple š. krūva, kad tik idiotai laukia eilėse, kad Apple pirkėjai yra barzdoti lizinginiai studentai menininkai ir t.t. Ir tik tada pora žmonių kažką į tuos komentarus atsako, ir tikrai ne apie kažkokius Apple iš Rojaus. Man rodos įsivaizduoji ką nori įsivaizduot, kas tik parodo kad būtent ir esi aklas Android gerbėjas, kuriam atrodo kad Android iš Rojaus nukritęs. Pažiūrėk į kernel komentarus, žmogus naudoja Android, bet nėra nei vieno nelogiško ar įžeidžiančio sakinio pasakęs prieš iOS. Tai rodo kad jis mąsto blaiviai, ir tiesiog renkasi kas jam geriau.

  11. FlorijonasPūkelis parašė:

    Žiūrim objektyviai: Iphone 8 (plus) ir X turi geriausią cpu, jis lenkia snapdragon 835 (geriausią android tarpe) dvigubai tiek single tiek multithread. Apple teikia ilgiausią palaikymą ~5 metus. Geriausią arba viena geriausių kamerų. Vienintelis minusas yra kaina ir svarbiausia – uždara ekosistema, ribojanti vartotojo galimybes lyginant su android.

    Kyla pagrįstas klausimas ar paprastam vartotojui reikalingas tokio brangumo ir galingumo telefonas. Aišku lyginant su kokiu overpriced samsung note8 – iphone laimi į vienus vartus. Mano nuomonė tokia: iki ~500€ pirkti android ir jeigu biudžetas neribotas neabejotinai Apple. Iš vienos pusės PC entuziastui svarbu našumas, bet ekosistemos visiškas uždarumas ir totali kontrolė yra svarbus minusas.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Kazi ar tas sistemos uzdarumas vis dar kam nors rupi 🙂 Dauguma turbut apie tai net nesusimasto. Siais laikais daug zmoniu is vis su subscription’ais servisams sedi, tai net jiem nelabai aktualu visokie torentai ar muzikos isikelinejimai, tuo labiau daugumai neaktualu custom firmware’ai ar galimybe modinti.

      Uzdara sistema ir pilna kontrole nebutinai vien blogis. Tai savotiskas sudu firewall’as, nes kai visi pradeda daryti ka nori ir reikalavimai tampa zemi, ekosistema pradeda rinkti siuksles. Tokia sistema yra efektyvesne tiksliniam development’e, bet su salyga, kad yra stiprus ja kuruojantis zmogus su gera vizija. Aisku yra ir trukumu.

      Mano galva visi ekosistemu modeliai turi stipriu ir silpnu vietu. As Apple matau kaip vartotojui draugisko, patrauklaus ir kokybisko daikto gamintoja, bet as speju, kad ateityje Google’as gerokai pralenks Apple’a backend/cloud, ypac AI sprendimuose/paslaugose.

      • FlorijonasPūkelis parašė:

        Turiu omenyje PC entuziastus. Įsivaizduok jei windows būtų uždara sistema su only windows store software. Baisu net pagalvoti, siaubas 🙁 Konsolės turi subscriptionus ir yra pilnai užrakintos. Būtent entuziastams turi rūpėti tokie dalykai. Aišku sakykim taikykime telefonams išimtį ar ne? Na pagalvokime. Pirkdamas app store tu turi ir toliau pirkti iphone, kad naudoti savo software. Android gali pasirinkti, gal kitą kartą imsi kitos firmos telefoną…

        Tai kas neaktualu paprastiems mirtingiesiems neturi būti etalonas žmonėms kurie išmano šitą reikalą ir pirkdami Apple faktiškai remia tokią prieš vartotojų interesus nukreiptą politiką.

        • kernel_panikuoja parašė:

          Logiska, bet as nemanau, kad dauguma PC entuziastu yra tuo paciu ir telefonu entuziastai 🙂 Cia cia sakyciau gal labiau galiotu apskritai IT/kompiuterijos entuziastams, kurie megsta krapstytis prie visko, flash’inti ROM’us ir t.t. Bet is ideologines puses tai taip, PC entuziastu mastymas artimesnis Android’o modeliui, del to sutinku.

          Aisku PC entuziastai yra labiau HW entuziastai, o pas Apple jis geresnis, bent jau SoC. Gaunasi paradoksas 😀

          Man svarbu yra alternatyva. Nepatinka uzdarumas, imi atviruma. Butu blogai, jei butu tik Apple. Galu gale yra zmoniu, kurie periodiskai pabuna tiek su vienu, tiek su kitu, ir keicia kas kazkiek laiko ekosistema…

    • Minde parašė:

      idomi matematika. Nuo kada 64% patapo 100%?

    • newdiamond parašė:

      noreciau paklausti ir ka tu telefone veiki su tuo dvigubai geresniu cpu ?
      CPU geras…bet PC del to neisnyks…paprasciausiai perkate to ko jums nereikia…bet visiems smagu zinoti, kad kazka turi „gero“ 🙂

  12. FlorijonasPūkelis parašė:

    Dar pridurčiau, kad Apple tyčiojasi iš savo vartotojų pvz. iphone 8 turi greitą krovimą, bet su telefonu neprideda tinkamo pakrovėjo 😀

  13. lux parašė:

    Man tai patiko reklama, visai smagiai sukalta. Nu pasisaipe Samsungas is senu iPhono drawback’u ir tiek… o cia tos pacios amzinos diskusijos verda, kuriose niekada nebus surasta tiesios/sutarimo 😀

  14. lux parašė:

    Esme yra ne objektyviai pamatuojamu dalyku klausimas. IFeelYou anksciau rase, kad 6/7 medicinos profesoriu iPhonus turi. Abejoju, kad jie kazka objektyviai pamatavo. Tiesiog Apple yra labiau atpazistamas/labiau prestizinis brandas nei Samsung ir laiko premium kaina, kuria visi zino ir dalis zmoniu tikrai nenori, kad ji butu mazesne. Ne prestizas gi jei asistentas tiek pat/brangiau kainuojanti telefona turetu. O, kad tie profesoriai objektyviai vertina andriod/ios, soc ir etc. skirtumus as labai abejoju. Max, ka jie gali pavertinti tai baterijos talpa, kameros megapixelius, bet ne tai lemia ju pasirinkima, kaip ir turbut 98% vartotoju.

    • IFeelYou parašė:

      Dalinai tikrai būtent taip ir yra. Žaidžia ir brand’as, kadangi tarp žemesnių pagal darbo subordinaciją žmonių telefonai tikrai tampa žymiai įvairesni, o studentų tarpe neabejotinai vyrauja Android. Ten iPhonų tikrai mažuma.
      Tačiau manau kad tikrai čia žaidžia ir OS paprastumas, bereikalingų programų nebuvimas, žymiai geresnis support’as ir panašūs dalykai. Na nereikia galvot ir įsivaizduot, kad medicinos profesorius yra visiškas abelis technikoje, kuris nemoka naudotis kažkokiomis telefono funkcijomis, nepaskaito telefonų apžvalgų karts nuo karto ir nemoka įjungt pakrovimo laido. Taip, tokie žmonės turi mažiau laiko ir negali jo skirti specifikacijų nagrinėjimui, tačiau dauguma tikrai tą techninį supratimą turi ir prieš pirkdami telefoną juo pasidomi bent minimaliai. Niekas aklai telefono neperka.
      Aišku dar nereikėtų pamiršti ir pajamų faktoriaus. Natūralu kad jeigu sakykim kad dabar 10% studentų turi iPhone, o 90% turi Android, esant neribotoms pajamoms šitas santykis tikrai pasikeistų. Dar vienas faktorius yra amžius. Su amžiumi keičiasi ir prioritetai telefono funkcijoms.

      • lux parašė:

        Gal ir paskaito kazkas kazkiek apzvalgu, bet funkciniai skirtumai (daugumai) nera dideli ir subjektyviai manau, kad brandas, prestizo suvokimas, pripratimas prie interface’o lemia daugiau nei funkciniai/techniniai skirtumai tarp, pavyzdziui, S7 ir iPhone 6s. Jei kazkas lygina samsungo/sony/huawei low ar mid enda su iPhonais, tai mato skirtumus… Bet toks lyginimas neturi prasmes, nes tai skirtingu kategoriju produktai. Apple is esmes niekad neturejo low/mid endo savo gamoje (neskaitant 5c atrodo…) ir tik su sia karta galbut galima butu pavadinti iPhone 8 „mid-high endu“.

        • DasMachine parašė:

          As manau viskas dar paprasciau, Apple turi 95% geru atsiliepimu, Samsung gal tik 60-70%, vien del to kad vartotojai, siuo atveju gimines, draugai, pazistami ir nepazistami, vertina visus modelius o ne tik S7 ar S8, taip pat Samsung turi atlaikyt „savu“ Android vartotoju kritika, nes jiem labiau patinka LG, Huawei ar HTC. Be to Apple produkcija tikrai gera ir kas nusiperka – nesigaili, nors ir siek tiek permokejo.

        • kernel_panikuoja parašė:

          Nepasakyciau, kad Apple brand’as ar produkcija prestiziniai, tiesiog ju entry level’is aukstesnis, nei viso kito junk’o, ir pagal musu pragyvenimo lygi yra daug kam neprieinamas. Cia panasiai kaip kokia Toyota – kad ji kazkiek brangesne uz VW ir daug brangesne uz KIA/Dacia/Reno dar nereiskia, kad yra prestizine.

          O zmones perka iPhone’us del ivairiu priezasciu, tai nemanau, kad apibendrinti viska kazkam konkreciai butu tikslu: kazkas pirks del mados, kazkas del dizaino, kazkas del UI ir t.t.

          • lux parašė:

            Ne visi taip mano, bet dalis zmoniu tikrai. Vienas kolega net pakaitinio telefono kito neeme, nes „pries klienta“ kazkaip nepatogu issitraukt kazkoki shh. Tai nusiunte asistente nupirkt iPhono, kol sutaisys jo.

            Su automobiliais pavyzdys nelabai tinka, nes nei vienos is isvardintu markiu zmones neperka del ivaidzio. Pagrindine paskirtis – taskas A-B. Ko jau negaletum pasakyti apie Maserati – su juo irgi gali nuvaziuoti nuo tasko A iki B ir teoriskai netgi atstuma iveiksi labai panasiu laiku (del apribojimu), bet ne tai yra priezastis, kodel zmones perka Maserati vazineti senamiescio gatvelem.

            • kernel_panikuoja parašė:

              Zinoma, kad ne visi 🙂 Ir dar labai priklausys viskas nuo regiono. Pas mus Apple turbut „savaime“ prestizinis ir „ivaizdis“, nes daugumai jis sunkiai ikandamas. Vakaruose iPhone’us ir Mac’us turi kone kiekvienas – koks prestizas ten tureti ta pati, ka turi visi?… 🙂 Labiau mada.

              Maserati cia nelabai tinka, nes jis nera skirtas masems ir jo prieinamumas/praktiskumas daug kartu mazesnis uz analogija su iPhone. Del kokio 3,5 serijos BMW gal ir sutikciau. Kitavertus, tokius kaip Toyota Prius ar Land Cruiser/Hilux kai kas irgi perka del ivaizdzio.

              Zodziu sutinku, kad daliai jis yra prestizinis/ivaizdis, arba bent jau dalis taip mano. Man asmeniskai tai tas Apple kaip kokia Toyota Corolla – nusiperki gera, bet nuobodu daikta ir tiek 😀

              • neblogai parašė:

                Kažkaip lyginimas su Toyota man visai netinka. Toyota ilgą laiką buvo simbolis patikimumo, bet visiškai nulinio dizaino. Apple- kaip tik investicija į dizainą- tai būtų daug panašiau į Teslą (ne technologine- tik kitokio, paprasto ir gero dizaino bei įvaizdžio prasme).

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Na, as nebandysiu objektyviai argumentuoti to palyginimo, tik pasakiau, kokia analogija man panasi 🙂

                  Galite tada lyginti su Lexus, kas yra grazesne ir brangesne Toyota 😀

                  As tik norejau pasakyti, kad ziurint placiau, o ne LT ar 3rd world kontekstu, as Apple daiktu nelaikau prestiziniais. Tik tiek. Mada, galbut ivaizdziu – taip. Bet kad iPhone yra kazkoks „prestizas“, „prabangus artefaktas“ – man tikrai ne 😉

      • Minde parašė:

        as esu mates mokslu daktare, kuri nemokejo surasti telefe vardu, ji juos sukdavo ratu, kol surasdavo sau tinkama. Kai parodziau, kad galima paieskoti vardo, jei buvo metu atradimas. (cia seniau buvo)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.