„Samsung“ vėliau šiais metais išleis pirmąjį savo OLED monitorių žaidėjams

Girdėjome apie daugelio ekranų gamintojų planus ateinančiais metais išleisti naujus OLED monitorius. „Samsung“ paskelbė apie savo pirmąjį žaidimų monitorių su QD-OLED ekranu, kuris bus išleistas 2022 m. IV ketvirtį.

„Odyssey G8“ monitorius pasižymi 3440×1440 skiriamąja geba ir 1800R išlinkiu, palaiko iki 175 Hz atnaujinimo dažnį, o atsako laikas yra tik 0,1 ms. Monitorius taip pat gali pasigirti „FreeSync Premium“ palaikymu. Įrenginio korpusas yra ypač plonas – „Samsung“ teigia, kad monitorius ploniausioje korpuso vietoje yra tik 3,9 mm storio.

Galbūt dėl tokios dizaino krypties „Samsung“ teko įmontuoti mažiau jungčių, nes „Odyssey OLED G8“ turi tik „Micro HDMI 2.1“, „Mini DisplayPort 1.3“ ir USB-C jungtis. Monitoriuje taip pat sumontuoti stereofoniniai 5 W garsiakalbiai, kartu su jų „Core Lighting+“ apšvietimu ant galinės monitoriaus dalies.

„Samsung“ patvirtino, kad „Odyssey OLED G8“ planuojama pasauliniu mastu pradėti pardavinėti 2022 m. IV ketvirtį, nors tiksli išleidimo data neatskleista. Tikėtina, kad monitoriaus išleidimo data priklausomai nuo regiono skirsis, daugiau informacijos tikimės išgirsti rugsėjo 2 d., kai produktas bus pristatytas gyvai IFA 2022 parodoje.

5 Komentarai

  1. aiwaris parašė:

    wtf tv gan pigus sito tech ir pan bet kodel nei vienas gamintojas neisleidzia tokiu moniku o tik senienas jau kaip ir ips ir VA tipo jaunina 😀

    • EgidijusL parašė:

      Klausiama dėl OLED ar QD-OLED?
      QD-LED atveju dar TV nėra su šia technologija, tik kitais metais, šiemet tik monitoriais į rinką išeis (Samsumg Display pirmiau mažesnes paneles pateikė). Nauja Samsung Displays technologija, į kurią daug investavo (nebegamina savo QLED ar LED(LCD), visi Samsung Qled TV su kinų panelėm), tai net ji bus iškart brangi, nors vos ne per pusę pigiau gaminti nei OLED, bet Samsung Displays norės grąžos į investicijas.
      Dėl OLED. TV labai perkami, bet ne monitoriai, dėl ko OLED panelių gamintojams tai nišinė vieta ir dėl to panelės nepinga kaip kad skirtos TV pinga. Ir OLED nėra gera technologija monitoriams, nes per daug statinio vaizdo yra iš visokių langų (tarkim chrome title bar ir t.t., ar windows taskbar), išdegs greit pikseliai.
      Puikus pavyzdys su Samsung TV kai buvau apgautas vidury gražios dienos. Nusipirkau 49 colių TV, viskas ok, lyg gražiai rodo ir po 3mėn šešėliai ekrano apačioje. Buvo ruduo, tai dėl sporto iškart nevežiau į garantinį. Pasibaigus sporto sezonui nuvežiau į garantinį, pakeitė panelę. Per tą laiką išsiaiškinau jog iki 55 colių Samsung dėjo ne savo, o kiniškas paneles. Taigi, nuo 55 colių savininkai problemų neturėjo, o iki 49 colių raudonavo iš pykčio. Pakeista panelė vėl po 6mėn turėjo tą pačia problemą, nors turėjau išsipirkęs pratęstą garantiją ji man nieko nedavė (verslo bizniai tik), aiškino jog tik mano akyse ten šešėliai (pratęstą garantiją tiekė kažkokia kontorą, kuri vien nusiskundimų turi…).

      • ojojoj parašė:

        Jei pirkai zemos klases, tai taip ir yra, bet uz savo tiesa reikejo pastoveti ir butum turejes pinigus rankoje arba kita modeli.

        Kas del paciu Samsung TV, tai jokiu problemu nera. Jau keli pas mane buvo ir toliau bus jie. Kaip pvz db naudoju jau virs 2,5 metu geriausia Samsung 4k 2019 metu telika Q90R ir galiu pasakyti, kad is LCD tikrai nera nieko geriau. O visokie OLED ar kitokie dar ilgai nepasivys to sviesumo koeficiniento ir sitiek apsvietimo zonu, nes tiesiog pikseliai isdegs kaip ant telefonu yra.

        • Jordan parašė:

          Na as irgi patenkintas Samsung 50qn94a, tiesa reiktu dar daugiau pritemdymo zonu nes baltas tekstas ant juodo background palieka sioki toki light bleed.

        • EgidijusL parašė:

          ojojoj,
          dėja pirkta buvo viena iš aukščiausių serijų, tuo metu dar buvo 6000 serija, o pirkta buvo 8000 serija. Kaip ir sakiau, tik nuo 55 colių ėjo samsung panelės, o iki 55 colių jie pirmą kartą naudojo kinus (nes jau patys nebegamino tokių panelių). Dabar darbovietė nupirkus UE55AU8072 (dėl app suppportinimo..) tai žiūrint filmą kampuose matai šviesą… 😀 Aišku 500 ar 600€ vertės buvo.
          Q90R jau yra Qled, tai ten kokybė kita, bet tai pat tai ne samsung panelės, o TLC kiek pamenu, ar dar kuris ten kitas gamintojas įtilpo į jų kokybę. Dėl Q90R sutinku, pas šefą toks pats ir mane kokybė tai pat nustebino 🙂
          Dėl atstovėjimo – bapkes atgauti galėjau tik jei būčiau iškart vežęs ir būtų jau kaip gamintojo brokas. Kitu atveju jau viską reikia aiškinti per pardavėjus, o su jais aiškintis…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.