Samsung atidarė didžiausią pasaulyje atminties gamybos liniją

Samsung pranešė, jog pradėjo šiandien veikti didžiausia pasaulyje atminties modulių gamybos linija Line-16. Tai leis P. Korėjos bendrovei, kuri jau yra viena iš didžiausių pasaulyje atminties gamintojų, savo gamybos apimtimi užimti dar daugiau rinkos.

Tai taip pat reiškia ir išaugusį produkcijos kiekį rinkoje, o tai turėtų sumažinti ir atminties kainas. Beje, Samsung galėtų imtis ir dar agresyvesnės masto ekonomikos strategijos – pati pradėtų mažinti produkto kainas, o sumažėjusias pajamas atstatytų didesniais pardavimo kiekiais. Samsung jau šiuo metu kompaniją Apple įtraukia į stambiausių atminties pirkėjų sąrašą.

Line-16 gamins pirmuosius masinės produkcijos DDR3 DRAM modulius, kurie yra pagrįsti 20nm gamybos technologija. Kaip žinia, šis technologinis procesas leis padidinti gamybos efektyvumą, o patys lustai naudos mažiau elektros energijos.

Line-16 gamybos linija yra P. Korėjos Gyeonggi provincijoje. Line-16 statybos buvo pradėtos praėjusių metų gegužę, o visa reikalinga įranga buvo sumontuota po metų – šių metų gegužę. Tuo tarpu pirmieji gamybos bandymai buvo atlikti birželį. Viso Line-16 sudaro 12 aukštų pastatas, kuriame yra 198 tūkst. kvadratinių metų vietos. Prognozuojama, jog Line-16 per mėnesį pagamins 10 tūkst. silicio plokštelių (angl. silicon wafers).




1 Komentaras

  1. daniukas21 parašė:

    oho pastatelis, tokie mazi daiktciukai o tiek daug irangos reik 🙂 sunku issivaizduoti kaip jie ta 20nm procesa ivaldo

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.