„Samsung“ pralaimėjimas „Apple“ padės atsigauti „Nokia“ įmonei?

Tampriais saitais su "Samsung" surištas programinės įrangos gigantas "Google" bando įrodyti, jog "Samsung" pralošinėjimas patentų kare "Apple" bendrovei neturės jokios neigiamos įtakos "Android" ekosistemai.

Po Pietų Korėjos įmonei nepalankaus Kalifornijos (JAV) teismo sprendimo, kuomet prieš pora dienų ji buvo nubausta 1 mlrd. JAV dolerių bauda už "Apple" patentų kopijavimą, "Samsung" akcijų vertė spėjo nukristi 7 %. Analitikai tiki, jog toks pastarosios kompanijos nugalėjimas patentų pažeidimo fronte paveiks jos galimybes uždirbti pajamas. Rinkos apžvalgininkų nuomone, iš "Android" ir "Samsung" susilpnėjimo gali pasipelnyti "Microsoft" bei "Nokia", perimdami ne tik didesnę išmaniųjų telefonų rinkos dalį, bet ir savo naudai pakreipdami jiems tiekiamų operacinių sistemų pasiskirstymą.

Po "Samsung" pritaikytos baudos "Nokia" akcijų vertė išaugo 10 %, o "Microsoft" – 1,6 %. Būdama didžiausia "Windows Phone" išmaniųjų telefonų tiekėja, vis dėlto "Nokia" bendrame šių įrenginių paradvime gali pasigirti tik 5 % rinkos. Labai tikėtina, kad atsiradęs sąmyšis po kalifornijos teismo sprendimo leis suomiais rugsėjo mėnesį savo pusėn patraukti daugiau pirkėjų. Vis dėlto būtent tada numatomas mobilių įrenginių su "Windows Phone 8" startas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.