Samsung šiandien Lietuvoje pristatė 3D televizorius

Trimačiam vaizdui atkurti skirtus produktus Samsung pristatė šiandien Vilniuje vykusioje konferencijoje. Teigiama, kad šalies elektronikos parduotuves jau pasiekė pirmieji trimatį vaizdą atkuriantys Samsung televizoriai, o artimiausiu metu Lietuvoje bus galima įsigyti ir kitų Samsung naujovių, leisiančių mėgautis moderniausiems kino teatrams būdingomis erdvinio vaizdo galimybėmis namuose.

Naujieji Samsung produktai aprėpia platų namams skirtų trimačių pramoginių technologijų spektrą – trimačius diodų (LED) televizorius, trimačius skystųjų kristalų (LCD) ir plazminius televizorius, Blu-Ray grotuvus, namų kino teatro sistemą ir unikalius trimačio vaizdo akinius.

Be to, Samsung yra pirmoji bendrovė pasaulyje, vartotojams pasiūlysianti visavertės raiškos trimačio vaizdo televizorius, jos naujieji gaminiai jau yra sulaukę pripažinimo – metų pradžioje JAV vykusioje elektronikos parodoje (angl. Consumer Electronics Show) jie pelnė geriausio parodos gaminio apdovanojimą ir prizą už inovacijas.

„Trimačio vaizdo galimybėmis, į šalies kino teatrus pritraukiančio minias žiūrovų, šiandien jau galima naudotis kiekvienuose namuose. Apie trimačius filmus ir trimatę televiziją ilgą laiką kalbėta kaip apie ateities technologijas, o Samsung pirmoji jas pavertė dabartimi, lietuviams pristatydama platų šių technologijų spektrą, pradedant naujos kartos trimačio vaizdo televizoriais ir vaizdo leistuvais, baigiant namų pramogoms skirtu trimačio vaizdo turiniu.“, – sakė Samsung vadovas Lietuvoje Miroslavas Ramanavičius.

„Pirmiausiai, noriu pasveikinti Samsung pirmuosius Lietuvoje pristačiusius tokią technologiją. Iš tiesų, buvau kiek nusivylęs, kad 3D filmai Lietuvos kino teatruose pasirodė taip vėlai. O štai dabar jau galima 3D vaizdą matyti ir namuose. Pats žiūrėjau 3D futbolo varžybas – neįtikėtina! Manau, krepšinis 3D atrodytų išties įspūdingai.“, – pristatymo metu šnekėjo krepšininkas Arvydas Macijauskas.

Samsung taip pat neseniai pradėjo bendradarbiauti su bendrovėmis DreamWorks Animation ir Technicolor, su kuriomis sieks trimačius filmus paversti kiekvienų namų kasdienybe. Kartu su naujaisiais trimačio vaizdo televizoriais ir Blu-Ray grotuvais, pirkėjams Samsung pateiks išskirtinį DreamWorks Animation pasiūlymą – trimatę filmo Monstrai prieš ateivius versiją.

Visi trimačiai Samsung televizorių modeliai turės integruotą interneto jungtį, belaidžio ryšio galimybes ir paslaugą Internet@TV, kuri suteiks prieigą prie pirmosios pasaulyje raiškiosios televizijos programų parduotuvės Samsung Apps. Be to, parduotuvėje Samsung Apps bus galima naudotis įvairių kitų turinio kūrėjų pasiūlymais ir paslaugomis, tarp jų – vaikų televizijos kanalas Cartoon Network, muzikos paslauga AudioLounge, virtualios filmų nuomos paslaugos Box Office 365, Box Office 365 Kids ir Acetrax, video portalas Dailymotion, nuotraukų portalas Picasa, interneto žaidimų paslauga Plajam ir televizijos kanalas History Channel.

Naujuosiuose Samsung gaminiuose naudojamas bendrovės sukurtas unikalus trimačio vaizdo procesorius ir signalo generatorius, kurie yra pritaikyti įvairiems trimačio vaizdo standartams, taip pat palaiko dalinį ir visavertį raiškiosios televizijos formatą bei Blu-Ray diskų asociacijos patvirtintą standartą Blu-Ray 3D. Be to, Samsung trimačio vaizdo sistemos atkuria visą spalvų spektrą ir užtikrina neįtikėtinai gilų ir tikrovišką vaizdą.

Norintiems suteikti naujų efektų įprastam vaizdui televizoriaus ekrane, Samsung į trimačio vaizdo procesorių įtraukė konversijos funkciją, kuri dvimatį vaizdą realiuoju laiku gali paversti į trimatį. Taip vieno mygtuko spustelėjimu mėgstamam serialui ar sporto rungtynėms galima suteikti visiškai naują atspalvį. Galop išskirtinės dizaino ir taupumo ypatybės užtikrina, kad Samsung trimačio vaizdo gaminiai atitiks itin reiklaus ir gamta besirūpinančio vartotojo poreikius.

Šiuo metu jau galima įsigyti Samsung trimačius septintos serijos LED televizorius, kurie, priklausomai nuo dydžio, kainuoja 6-10 tūkst. litų. Gegužės mėnesį parduotuvių lentynose pasirodys ir Samsung aštuntos serijos LED televizoriai, kainuosiantys apie 7-11 tūkst. litų. Devintos serijos Samsung trimačių televizorių laukiama liepos mėnesį.

Samsung trimačio vaizdo LCD televizoriai rinkoje pasirodys balandžio pabaigoje ir kainuos nuo 4,4 tūkst. iki 6 tūkst. litų. Plazminiai bendrovės trimačio vaizdo septintos serijos televizoriai bus pradėti pardavinėti gegužės mėnesį, jų kainos svyruos nuo maždaug 6 tūkst. iki 11 tūkst. litų. Balandžio gale parduotuvėse taip pat turėtų būti pradėti pardavinėti bendrovės Blu-Ray grotuvai, skirti trimačiam vaizdui atkurti, o jų kaina sieks 1,3 tūkst litų.

9 Komentarai

  1. crooked parašė:

    blu ray grotuvai po 1300lt, nusipirkai PS3 uz 600lt ir dziaugies tuo 3D jai taip reikia

  2. BigMan parašė:

    kiek teko skaityti, tai yra specialus bly ray kurie ten ta 3d palaiko.. ar ten ja pagerina.. nezinau tiksliai

  3. SB parašė:

    crooked>>Kiek teko girdeti, PlayStation 3 kol kas nepalaikys 3D.

  4. SB parašė:

    crooked>Gali buti, kad praleidau sia zina ar tiesiog sumaisiau su tuo, jog PS3 tikrai nepalaikys talpesniu Blu-Ray disku.

  5. crooked parašė:

    blogai girdejai, PS3 3D jau geguzes menesi palaikys su paprasciausiu FW atnaujinimu (:

  6. PauliusBa parašė:

    Gerą blu ray grotuvą pigiau nei PS3 galima gaut. Jau baigės tie laikai.

  7. spfanas parašė:

    kai ledai atpigs iki 2000 3000 tukst gales pirkti , bet laujkti reikes kokius 5 metus jauciu, ir tai bus seni leti modeliai, gaila kad mums visada senienos i LT tevaziuoja, o kas nauja ir sendie pagaminta nepagal kisene ir algas lietuviskas. normalias

  8. slpa parašė:

    čia gal prieš kokius puse metų ar metus (tiksliai netsimenų) buvo atvežę tokį teliką i musų fakulteta pažiopsot gal kokį menesį ten stovėjo, suko ten visokius filmukus. Tai sakyčiau labai didelio įspudžio nepadarė, daug kas priejes niekaip negalėdavo įžiūrėt to 3D vaizdo, beto kažkaip nuo žiūrėjimo kampo labai priklausė ką matai, ten tik vienas filmukas toks apie buratina kur sukosi tai dar dar galima buvo įžiūrėti kažką. beto kadangi buv pastatytas hole tai kai budavo langas ir nebuvo ka veikt, tai pasakysiu ilgai napažiūrėsi kažkaip akis pradėdavo skaudėt.

    Ir dar jei parinksi negera kampa tai ir matysi abu vaizdus paplaukusius, ors gal čia pas mus elektronsčikus akys kitaip veikia ir neina ju apgaut nežinau, bet pasirodė nelabai vykusiai.

    nebent dabar iki šio pristatymo kažka pagerino.

  9. Esthreel parašė:

    slpa sitiem akiniu reik cia kita technologoija

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.