Intel Sandy Bridge E serija – metų pabaigoje

Šiuos, tai yra 2011 metus, Intel pabaigs pristatydama entuziastams skirtus Sandy Bridge E serijos procesorius, kurie naudos LGA-2011 lizdą. Pastaroji serija išskirtinai taikytina pirkėjams, norintiems maksimalios spartos ir turintiems pilnas kišenes pinigų.

Sandy Bridge E bus komplektuojami su 2011 kontaktų lizdus turinčiiomis pagrindinėmis plokštėmis, kuriose darbuosis Patsburg mikroschemų rinkinys. Šią procesorių šeimą turėtų sudaryti 6 arba 8 branduolius turintys CPU, kuriuose bus įdiegta ir HyperThreading technologija, sukurianti papildomus 6/8 loginius branduolius. Sparčiausi Sandy Bridge procesoriai turės iki 20MB atminties (cache) ir draugaus su keturių kanalų DDR3 atmintimi. Kaip ir priklausytų entuziastams skirtam produktui, ši platforma neturės spartinimo apribojimų, mat CPU dažnio magistralė bus visiškai atskirta nuo SATA ir USB.

Intel Sandy Bridge E procesorių pasirodymo laukiama 2011-ųjų spalio-gruodžio mėnesiais. Be jokios abejonės, AMD bus ypač sudėtinga įveikti šiuos Intel gaminius, o gal net ir neįmanoma…

6 Komentarai

  1. nanoWorld parašė:

    Tikeciausias siu metu \"kileris\" 🙂

  2. Blexas parašė:

    🙂 maniau kad bus kokia eco serija
    Niekur neskuba. Ner ir del ko, tegu senienas isperka

  3. svedas parašė:

    \"killeris\" bus šių motinų ir cpu kaina

  4. Crembo parašė:

    Dar vienas socket\’as? Neužkniso Intel\’į vis naujus kept kasmet? Anksčiau to nebūdavo, nusivažiavo Intel.

  5. pushaz parašė:

    Kodel nusivaziavo? Todel kad tobulina kazka?Tai tu nepirk gi,nieks nevercia,sedek toliau su 775 ir bus ok.
    Jei taip mastytu Intelis,vis dar sedetume su PII ir 440BX 😀
    Ne visada daro todel,kad islupt daugiau $$$,kartais nauja technologija reikalauja naujo socketo,Sandy ir yra butent toks.Ir beje,Ivy bus palaikoma P67,taip kad nematau problemos.O kad amd to nedaro-nekeicia socketu (tikrai nekeicia??ar isleidzia ala \"nauja\" cpu kuris palaiko sena socketa?),matome rezultatus,velkasi gale ir dziaugiasi kad sugebes (maybe 😀 ) pavyt Intelio 2m senumo cpu.Tai vadinama nenusivaziavimu turbut.
    Reiks nuvaziavus pasikeist padangu aprekt koki Michelin,kad negali pagamint padangu kur laiko 10m vietoj 2-3,sakysiu nusivaziavot hebra 😀

  6. nanoWorld parašė:

    Tas soketu keitimas, mano subjektyvia nuomuone, nera didelis trukumas. Pamascius is praktines puses, ar jus tikrai daznai toje pacioje pagrindineje ploksteje keiciate procesorius? Asmeniskai as visada keiciu visa platforma – CPU+MB ir greiciausiai dar RAM. Sakyciau, kad ganetinai retais ir specifiniais atvejais, vien tik procesoriaus keitimas duoda apciuopiamos naudos. O jei keiciamas procesorius, vaizdo plokste, HDD/SSD, tai ar tikrai problema tada pasiimti dar ir nauja motina bei pasikeisti visa paltforma… Kiek subjektyvus dalykas tai yra.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.