Savaitgalį „Steam“ platforma vienu metu naudojosi daugiau nei 30 mln. žaidėjų

Remiantis pačios „Steam“ duomenimis, sekmadienį, spalio 23 d., apie 17:00 val. Lietuvos laiku, vienu metu „Steam“ platforma iš viso naudojosi 30 012 957 žaidėjų. Tai viršija ankstesnį rekordą – 29 986 681, kuris buvo pasiektas 2022 m. kovo pabaigoje.

Naujasis rekordas iliustruoja, kaip sparčiai pastaruoju metu auga „Steam“. Nuo paslaugos starto 2003 m. prireikė 12 metų, kol 2015 m. ji pasiekė 10 mln. vienu metu prisijungusių naudotojų, dar po penkerių metų naudotojų skaičius pasiekė 20 mln. Praėjo kiek daugiau nei dveji metai ir šis rekordas padidėjo dar 10 milijonų.

Šis rekordas apima visus prie „Steam“ prisijungusius asmenis, įskaitant naršančius parduotuvėje, bendraujančius ir pan. „Steam“ teigia, kad tuo metu, kai buvo pasiektas rekordas, iš tikrųjų žaidimus žaidžiančių žmonių skaičius buvo 8,5 mln. Tai gana didelis padidėjimas, palyginti su ankstesniu didžiausiu aktyvių žaidėjų skaičiumi, kuris 2022 m. pradžioje siekė nuo septynių iki aštuonių milijonų.

Pandemija buvo vienas iš didžiausių veiksnių, lėmusių pastarąjį eksponentinį „Steam“ naudotojų skaičiaus augimą. Būtent 2020 m. pradžioje, prasidėjus karantinams, buvo pasiektas 20 mln. naudotojų rekordas, nes didžioji pasaulio dalis buvo uždaryta namuose. Taip pat matėme naudotojų sprogimą kitose srityse, įskaitant transliacijų paslaugas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.