„Seagate“ planuoja išleisti 20 TB mechaninius diskus 2020 metais

Paprasti žmonės vis rečiau perka mechaninius kaupiklius savo duomenims, nes SSD kainos yra žemos kaip niekada iki šiol, bet duomenų centrams įprasti mechaniniai diskai vis dar yra patrauklūs, kadangi HDD tebesiūlo geriausią kainą už GB.

Jausdama poreikį iš duomenų centrų „Seagate“ kuria vis talpesnius mechaninius diskus. 2020 metais kompanija planuoja pasiūlyti kaupiklius su 18 TB talpa, kurie naudos CMR (Conventional Magnetic Recording) technologiją ir 20 TB kaupiklius, sukurtus naudojant SMR (Shingled Magnetic Recording) technologiją. 2020 metų pabaigoje planuojama išleisti 20 TB HAMR (Heat Assisted Magnetic Recording) technologijos kaupiklius.

Iki 2026 metų „Seagate“ planuoja pasiūlyti mechaninius kaupiklius su 50 TB talpa, jie bus gaminami naudojant HAMR technologiją. Didinant talpą bus didinama ir duomenų skaitymo sparta naudojant kelias pavaras. Didėjant duomenų kiekiui tai leis išlaikyti panašią spartą per GB kaip dabar.

Dabar pagrindiniais „Seagate“ klientais tampa verslas, o ne pavieniai žmonės. Mažos talpos HDD paklausa sparčiai mažėja, o tai lemia, kad gamintojas koncentruojasi į talpos didinimą. Būtent tai yra labai svarbu duomenų centrams.

2 Komentarai

  1. Star-Ro9 parašė:

    man visai irgi patrauklu tureti 2a ar 3ia HDD (po sisteminio NVME ir tarkim kito SSD zaidimams) tai filmams nuotraukoms ir pan… turiu 6TB bet tuoj reikes dar vieno.. tik kaina nors pagal 1gb zemiausia bet 4tb naujas apie 100eu kas nera mazai 🙂

    • Daemon parašė:

      Na, WD Red 4 terabaitų talpos kainuoja apie 120 eurų, kas sudaro dar papildomus 20 eurų lyginant kainas. O aš iš hardų, tai arba WD Black – spartai, arba WD Red – talpyklai.

      Na, bet čia daugiau asmeninė nuomonė 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.