„Seagate“ į savo „lovą“ siekia įsitempti didžiausią SSD gamintoją, OCZ?

Kolegos iš "Fudzilla.com" skelbia turintys išties nelauktos ir įdomios informacijos, neva, "Seagate" ieško būdų, kaip įsigyti pirmaujantį SSD kaupiklių gamintoją, OCZ.

"Seagate" jau pakankamai seniai žvalgosi į greitųjų SSD rinką, tačiau kol kas sugebėjo sukurti tik pastarųjų įrenginių ir HDD hibridus, žinomus "Momentus XT" vardu. Tuo tarpu OCZ yra neabejotinas SSD lyderis, sukaupęs nemažą patirtį, turintis tiek lėtesnių, tiek ir itin greitų PCI-E kaupiklių bei praktiškai visiškai susikoncentravęs į pastarųjų gamybą.

Įvykus tokioms "vedyboms", neabejotinai "Seagate" išloštų daugiau, prieidama prie daugiausiai parduodamų SSD įrenginių ir įgaudama saugiklius, jei HDD rinka pradėtų šlubuoti dėl vis mažėjančių SSD kainų. Kitą vertus, OCZ taip pat neliktų nuskriausta. Kompanija jau yra spėjusi susidurti su nepakankama pasiūla SSD kaupiklių ištroškusiai rinkai, todėl susijungusi su "Seagate", OCZ turėtų galimybę manipuliuoti dalimi didesnės ir turtingesnės kompanijos iždu.

Kol kas sunku pasakyti ar toks susijungimas įvyks, tačiau OCZ gamintoju susidomėjimą yra išreiškusi ir "Micron". Taigi, kas ką? 11,71 mlrd. JAV dolerių verta "Seagate" ar ne ką "bėdnesnė" "Micron" nupirks 308,5 mln. JAV dolerių vertės OCZ? O galbūt viskas liks tokioje padėtyje, kap kad yra dabar?

2 Komentarai

  1. Atavar parašė:

    Pora, kaip tvora gautusi 🙂

  2. BC00 parašė:

    Bijau ir pagalvot, koks hibridas-mutantas galėtų išeit:D

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.