Sekančios kartos i5 turės 6 branduolius

Jau seniai buvo žinoma, kad „Coffee Lake“ architektūra į vidutinį spartos segmentą pagaliau atitemps 6 branduolius. Bet net negalėjome pagalvoti, kad „Intel“ 6 branduolius pasiūlys su i5 serijos procesoriais.

Pagal naujausią informaciją aštuntos kartos „Core“ procesoriai gaus daugiau branduolių. Kaip ir dabar i7 serija galės pasigirti „HyperThreding“ technologija, kas mums suteiks 6 branduolius su 12 gijų. Sakoma, kad „Core i7-8700K“ turės 95 W TDP, tad čia nieko naujo. Šio procesoriaus bazinis dažnis turėtų būti 3.7 GHz. Kiek silpnesnis modelis be „K“ prierašo ir atrakinto daugiklio turės 3.2 GHz bazinį dažnį.

Realiai visus nustebino tai, jog „Intel“ žemesnės pakopos i5 apkarpys kaip ir seniau, tik išjungs HTT technologiją ir galimai atjungs dalį spartinančiosios atminties. Tai reiškia, kad i5 procesoriai turės 6 fizinius branduolius su tiek pat gijų. „Core i5-8600K“ turėtų gauti 3.6 GHz bazinį dažnį, o jo TDP bus kaip ir spartesnio „Core i7-8700K“ (95 W). Skelbiama, kad lėčiausias iš i5 serijos procesorių (i5-8400) irgi turės 6 branduolius. Procesoriaus bazinis dažnis bus tik 2.8 GHz, o TDP sieks viso labo 65 W.

Tuo pačiu „Intel“ 6 branduolius pasiūlys ir mobiliame segmente. Manoma, kad tokie procesoriai turės apie 45 W siekiantį TDP, o jų dažnis suksis apie 2.0 GHz.

7 Komentarai

  1. GreenZebra parašė:

    Jei ne Ryzen tai tik ant i7 butu 6 cores, mums pirkejams gerai , bent jau konkurencija yra

  2. SoTOP parašė:

    Įdomu, jeigu taip tikrai bus, tai Intel gali sau įkąsti, nes, skirtingai nuo 7600K, 6 gijų turėtų visai užtekti beveik viskam. Kitaip sakant vietoj dabartinio 7700K žaidėjai pradėtų pirkti pigesnį 8600K.

  3. kernel_panikuoja parašė:

    Kad bus 6C i5’ti buvo galima numanyti jau senai, nes jau pries kuri laika buvo info ne tik apie 6C/12T, bet ir apie 6C/6T coffe lake engineer’ing sample’us. Mane labiau nustebintu tai, jeigu i3 butu 4C.

    Intel pats sau i koja nesaus, bet prasmes pirkti 6C/12T vietoje 6C/6T zaidimams bus daug maziau, nei dabar pirkti 4C/8T vietoje 4C/4T.

    • newdiamond parašė:

      „Core i5-8600K“ turėtų gauti 3.6 GHz bazinį dažnį“
      Geimams ? na nebent boost bent bus iki 4.0 GHz. Ateiciai 6 core ? tai kad po metu vel bus nauji i5 😀

      • Minde parašė:

        o tai kaip parduosi i7?

      • kernel_panikuoja parašė:

        Kolkas nera prasmes daug analizuot, nes neaiski galutine produktu linija ir kainos. Jeigu K modeliai bus tik 6C – tada taip, ims visi 8600K ir dziaugsis, nes su OC tai bus vienareiksmiskas geriausias CPU zaidimams pagal kaina, jeigu ta kaina bus mazdaug 7600K kategorijos. Jeigu bus kazkokiu kitokiu 4C/8T K serijos procesoriu, tada jau viskas priklausys nuo kainu skirtumo, dar nuo OC savybiu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.