Skype vartotojų tarpe plinta naujas virusas

Kaip praneša kai kurie šaltiniai internete, o apie šią situaciją yra tekę girdėti ir man iš pažįstamų, interneto pokalbių programa Skype ir vėl plinta kompiuterinis virusas, kuris tiksliau yra trojos arklys (angl. trojan horse).

Šis virusas naudoja Skype programą kaip platinimo įrankį, nes žinutė, kurioje yra nuoroda į virusą, išsiunčiama bemaž visiems esamiems Skype kontaktams. Spustelėjus nuorodą, patenkama į kenkėjišką svetainę. Parsisiuntus užkrėstą bylą ir ją aktyvavus, virusas aktyvuojasi ir trikdo jūsų kompiuterio darbą.

Lygiai tokią pačią žinutę teko gauti ir man, tačiau, kaip gana sąmoningas vartotojas, į ją tiesiog nekreipiau dėmesio, o vartotoją, kuris ją man siuntė, užblokavau. Tiesa, patariu nespausti ant įtartinų nuorodų, o jei kyla noras ją spustelti, paklauskite siuntėjo, ar jis ją iš tiesų siuntė. Jis nežino, ar užkrėsta programa išsiuntė nuorodą jo Skype kontaktuose esantiems žmonėms.

Taip pat patariame atnaujinti antivirusinės programinės įrangos duomenų bazes. Pranešama, kad bemaž visos populiariausios antivirusinės programos jau atpažįstą šį virusą.

9 Komentarai

  1. suck4it parašė:

    Po sandros jau manau visi atsargus, bet vistiek dekui, kad ispejai..^^

  2. zygys parašė:

    buvau pasigaves jau sita arkliuka 🙂 as issisukau, gan neblogai, bet draugai kurie iskart po uzkretimo rr padare turejo siek tiek problemu 😀

  3. cepukas parašė:

    Jo geras 😀 ir as vakar gavau tokia zinute,per skype su nuoroda,tai ejo ir ejo kol neuzblokavau vartotojo,jau aisku niekas neatidarys jos,turetu buti daugelis jau pasimoke 🙂

  4. ligonis parašė:

    cia turbut tas kur jau nebe kazkokia beverte fraze raso o is log\’o persiuntineja zinutes 😀

  5. savas31 parašė:

    nepavojingi visai tokie gera antivirusine net neleis siustis failo o ypac atidaryti tinklapio.

  6. SB parašė:

    Klaidele pataisyta, dekoju uz pranesima.

  7. hd797pg2810s parašė:

    O man dzin, sėdžiu su linux 😛

  8. fregis parašė:

    o ir sandros nebuvau pasigaves, ir ta ft paziurejau kur buvo su virusu bet antivirusine virusa uzblogavo 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.