„Sony PlayStation 4″ bus komplektuojamas su revoliuciniu pultu

Nuo pat pirmojo „PlayStation" pasirodymo 1994 metais „Sony" beveik nekreipė dėmesio į pridedamą žaidimų pultą, kurio savybės su kiekvienu „PlayStation" tik vos evoliucionavo: buvo pridedami judesių ir vibraciją sukeliantys davikliai. Pasak šaltinių, „Sony" kartu su „PlayStation 4" pagaliau pasiūlys revoliucinį pultą.

Nors bendras dizainas pakis minimaliai, pultas bus panašus į dabartinį įprastą valdymo pultą ir turės „face", nykščio bei peties mygtukus/trigerius, tačiau gamintojas ketina pridėti lietimams jautrų padą, kuris reaguos į dviejų taškų paspaudimus. Teoriškai, šis padas gali būti įrengtas ne tik priekinėje, bet ir galinėje pulto dalyje, kaip kad yra su „PlayStation Vita" konsole.

Nors kol kas sunku įsivaizduoti, kokios naudos gali duoti lietimams jautrus padas žaidimams, sukurtiems nemobiliai konsolei, tikėtina, kad laikui bėgant žaidimų kūrėjai gali adaptuoti savo kūrinius (ypač nesudėtingus žaidimus), kurie puikiai „suksis" ant bet kokios „PlayStation" konsolės. Nesvarbu ar tai „Sony" mobilūs gadget'ai, ar PS Vita, ar PS4. Nors kalbama apie liečiamą padą, neatmetama galimybė, kad PS4 gali turėtu ir lietimui jautrų ekraną, tiesa, šios sudėtinės detalės kaina rinkoje kur kas didesnė.

Valdiklis taip pat turėtų turėti „share" mygtuką, kuris greičiausiai bus tampriai surištas su socialinėmis užduotimis ir galimybėmis. Naujos kartos valdikis taip pat turės judesių-jutimų ir apčiupimo reakcijų palaikymą, o tai reiškia, kad praėjusios kartos „Dual Shock 3" valdiklis bus visiškai pamirštas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.