Sony pristatė termo pastos alternatyvą

Kompanija Sony pademonstravo alternatyvą šiandien daugumoje kompiuterių naudojamai termo pastai. Tai speciali termo plokštelė, kuri, pasak kompanijos, neatsiliks savybėmis, tačiau lenks savo ilgaamžiškumu, teigia naujienų portalas Fudzilla.com.   

Pagaminti naujienai naudojamas silicio ir anglies mišinys ir iš jo galima pagaminti nuo 0.3 iki 2 mm storio plokšteles. Naujoji technologija turėtų pakeisti šiuo metu naudojamas termo pastas, nes neteisingai panaudojus pastarąją, rezultatas gali būti dar prastesnis, nei nenaudojant išvis.

Naująją plokštelę, pavadintą EX20000C vardu, kompanija pristatė "Techno-Frontier 2012" renginyje, kuris vyksta Tokijuje.  Ten buvo parodytas eksperimentas, kuriometu panaudojus pastą, procesoriaus temperatūra buvo 53 laipsniai, o pakeistus termo pastą naujuoju gaminiu, CPU temperatūra nukrito iki 50o C.  

Tačiau pagrindinis technologijos privalumas yra ne pralaidumas šilumai, o eksploatavimo laikas ir panaudojimo paprastumas. Netgi ekspertai nesugeba pastos užtepti taip, kad ji būtų tik 0.3 mm storio. 

4 Komentarai

  1. Atavar parašė:

    Jei kaina bus patraukli sulaukus isbandysiu pats 🙂

  2. BC00 parašė:

    "speciali termo plokštelė" iškart priminė Coollaboratory MetalPad:)

  3. Augustazz parašė:

    manau tikrai geras dalykas, ilgai stoves, ir bus lengva ja uzdeti, priedo viskas tobulai atitinka reikalavimus 😉

  4. Raijmiss parašė:

    Super dalykelis :)) bus paprsta paruosti naudojimui 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.