Spartintojai gauna progą prisiliesti prie „Intel Core i7-5775C“

Spartintojus nuvylę tiek „Haswell“, tiek ir „Haswell Refresh“ procesoriai netrukus pradės grimsti į užmarštį – 14 nm techproceso pagalba pagaminti „Broadwell“ jau visai ant nosies. Ar sugebės „Intel“ grąžinti spartinimo potencialą į „Sandy Bridge“ laikus bandoma atsakyti spartinant inžinerinį „Broadwell“ architektūros Core i7-5775C procesorių.

Tinklalapis HKEPC savo „Facebook“ paskyroje paviešino pirmuosius Core i7-5775C spartinimo rezultatus. Keturis fizinius branduolius (3.3/3.7 GHz), HT technologiją ir 6 MB L3 spartinančiosios atminties turinčiam procesoriui užbaigti „wPrime“ skaičiavimus neprireikė 4,4 sekundės. Inžinerinis pavyzdys buvo suporuotas su „ASRock Z97 OC Formula“ motinine plokšte ir dirbo 4,8 GHz dažniu.

Remiantis CPU-Z diagnostika matoma, kad spartintojai privertė šį procesorių veikti ir 5,0 GHz dažniu, tačiau tam prireikė 1.419 v siekiančios įtampos, o ir jokia skaičiavimus atliekanti programa „pakinkyta“ nebuvo. Šiuo atveju lieka neaišku, ar toks dažnis buvo visiškai stabilus. Informuojama tik tiek, kad spartinant buvo panaudotas įprastas orinis aušintuvas.

6 Komentarai

  1. samanius1124 parašė:

    kur voltazas ir C ant 4.8?:D

  2. BC00 parašė:

    Šita info nebuvo paskelbta, bet 1.4 v 14 nm produktui – žiauriai daug.

  3. svedas parašė:

    Stabilumu ant tokios įtampos sunku patikėti.

  4. TavoMama parašė:

    Lygiai tą patį rašė ir apie HW refreshą. 5Ghz ant oro. Elementari logika: jeigu visi tie CPU be jokių problemų pasiektų tokius dažnius jų stockiniai dažniai nebūtų 3.3Ghz.

  5. BC00 parašė:

    Stabilumas tai gal ir būtų (jei temp neviršytų), bet silicis labai greit degraduotų nuo tokio v.
    Atsimenu kaip Intel gyrės stende važiuojančiu Refresh’u ant oro su 5 GHz. Iš esmės spartinimo potencialas liko toks pats kaip pas Haswell originalų, o temperatūros visvien netenkina ir toliau CPU delid’inami.

  6. IFeelYou parašė:

    Tą patį ir apie Devil’s Canyon kalbėjo, o po elementaraus dell’idinimo ir pastos pertepimo temperatūra nukrito 15 laipsnių. Nepaisant visko, jeigu čia tikrai nesufabrikuotas benchmarkas tai 4,399 ant 4,8 Ghz yra įspūdinga. Mano 4790k geriausias rezultatas 4,727 ant 5,0 Ghz.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.