„Spectre“ ir „Meltdown“ „Windows“ pataisymas nebeleidžia užsikrauti „Athlon“ sistemoms

Šiuos metus pradėjome skandalingai, buvo paskelbta apie procesorių pažeidžiamumą, o grėsmės buvo pavadintos „Meltdown“ ir „Spectre“. Jau esamu metu įvairiais būdais atnaujinamos sistemos, kad šių pažeidžiamumų būtų atsikratyta. Kaip ir buvo galima tikėtis, pataisymas yra ne be pasekmių, nes kaip dažnai būna, taiso vieną klaidą padaro dar dvi.

Tiesa, kol kas turi nerimauti tik senų „Athlon“ procesorių savininkai. Paaiškėjo, kad įdiegus „Windows KB4056892“ atnaujinimą, kuris panaikina „Meltdown“ ir „Spectre“ grėsmes, sistema su „Athlon“ procesoriumi nebeužsikrauna. Tada naudotojas gauna 0x800f0845 klaidos kodą ir sistema grįžta į prieš atnaujinimą buvusią būklę. Praėjus kiek laiko atnaujinimas vėl įdiegiamas ir sistema vėl nebegali užsikrauti. Ir taip kartojasi nesibaigianti kilpa.

Visa ši problema dalinai išsisprendžia švariai įdiegus „Windows“, bet tik iki tol, kol automatinis sistemos atnaujinimas įdiegia „KB4056892“ atnaujinimą. Patartume „Athlon“ procesorių naudotojams kol kas išjungti automatinį „Windows“ atnaujinimą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.