SSD duomenų kaupikliai ir toliau brangs

Remiantis IT rinkos analizės bendrovės „TrendForce“ ataskaita, SSD diskų kainos pirmąjį ketvirtį padidėjo 23-28 proc. ir prognozuojama, kad per šį esamą ketvirtį padidės dar 10-15 proc., nors paklausa mažmeninėje rinkoje yra nedidelė. Ataskaitoje, kurioje teigiama, kad 2024 m. II ketvirtį NAND Flash atminties sutarčių kainos gali padidėti 13-18 proc., taip pat pateikiama kelių skirtingų NAND Flash produktų, įskaitant mobiliuosius NAND (eMMC ir UFS), klientų ir įmonių SSD bei 3D NAND Flash (TLC ir QLC), kainų tendencijų lyginamoji analizė.

Verta paminėti, kad praėjusiais metais įmonių SSD kainos smarkiai išaugo – vien ketvirtąjį ketvirtį jos padidėjo 15 proc. Kainų didėjimo tendencija išliko ir 2024 m. I ketvirtį, kai kainos, kaip ir klientų SSD, padidėjo dar 23-28 proc. Manoma, kad šį ketvirtį įmonių SSD kainos šoktels dar 20-25 proc., o tai skatins didelė paklausa iš Šiaurės Amerikos ir Kinijos.

Pranešama, kad, priešingai nei įmonių SSD rinkoje, klientų SSD diskų pirkėjai renkasi atsargesnę pirkimo strategiją, o kai kurie asmeninių kompiuterių OEM gamintojai esą mažina savo II ketvirčio užsakymus. Tikėtina, kad gerokai padidėjusios kainos dar labiau paskatins pardavėjus mažinti užsakymus antrąjį pusmetį. Nepaisant atsargumo rinkoje, tikimasi, kad NAND Flash atminties sutarčių kainos ir toliau kils dėl gamintojų, kurie „nori greitai pasiekti pelno tikslus“.

Mobiliosios NAND segmente eMMC paklausą daugiausia lemia Kinijos išmaniųjų telefonų prekės ženklai, o UFS rinka yra optimistiška dėl didėjančios paklausos Indijoje ir Pietryčių Azijoje. Tikimasi, kad dėl to 2024 m. II ketv. tiek eMMC, tiek UFS sutartinės kainos padidės 10-15 proc.

7 Komentarai

  1. nemesis parašė:

    Taivanyje didelis žemės drebėjimas įvyko. Tai viskas brangs dar labiau? O tai jau pirkti viską dabar jei kažką planavai per ateinančius metus? Pvz GPU, tv, monikus ir pan? 🙂

    • Povilas parašė:

      Pamenu gruodi nm790 2tb galejau paimt uz 100 eur, dabar 150eur

    • nemesis parašė:

      Aš pamenu kai ADATA S70 2TB už 100eur galėjau pirkt su pristatymu, o nupirkau tik kai pabrango ir su siuntimu 108eur gavos. Dabar be siuntimo 156eur pigiausiai kainuoja LT.
      Bet tas pabrangimas buvo nes gamintojai mažino pagaminamus kiekis, kad pakelti kainą. Dabar vėl tas vyksta pagal šitą naujieną, bet priedo dar bile koks drebėjimas Taiwanyje įvyko…

      Tai ko dabar tikimės chebra kaip manot? Kokios stafkės už kas ir kiek brangt turėtų?

  2. I_ADV_I parašė:

    Pigs, brangs, pigs, brangs… dzin.
    Progreso nematau, stovi vietoje, jokio duomenų perdavimo spartos šuolio. Liudnastis…

  3. Narkaty parašė:

    Labai gerai, kad informavot mus pernai, kad brangs, dar spėjau lapkritį užsipirkt kaip reikiat m.2 ssd, labai gerom kainom. O dabar tai kosmosas kaip viskas subrango.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.