SSD kaupiklių pardavimai per metus šoktelėjo tris kartus

Didėjantys nešiojamų, itin plonų nešiojamų ir planšetinių kompiuterių pardavimai skatina vis didesnius SSD kaupiklių pardavimus. Pridėjus kol kas nekylančias SSD kainas, šių informacijos kaupiklių pardavimai nuo praėjusių metų padidėjo tris kartus.

Apie tokį SSD pirkimo bumą praneša analitikų kompanija IHS. Vien per pirmąjį šių metų ketvirtį buvo parduota 5,9 mln. vienetų SSD, o tai net tris kartus viršyja to pačio periodo pardavimus 2012 metais, kuomet buvo parduota 1,9 mln. SSD vienetų. IHS taip pat pabrėžia, kad SSD proveržis daro atvirkštinę įtaką tabletų pardavimams: šis sektorius taip pat mato apie tris kartus išaugusią paklausą (1.6 mln. prieš 0.54 mln.). Maža to, SSD susidomėjimas ypač išaugo verslo ir industrijos sektoriuose: SSD technologija tampa vis paklausesne tarp automobilių, kosmoso ir gydymu užsiimančių įstaigų. Susumavus SSD pardavimus visose sektoriuose per pirmąjį ketvirtį, skaičius pasiekė 11.5 mln., o tai yra 96 % daugiau nei prieš metus.

Ir nors HDD paklausa tarp namų vartotojų šiek tiek sumažėjo dėl didesnio susidomėjimo SSD, šio tipo informacijos kaupikliai išlieka labai paklausūs verslo klasėje: pardavimai pakilo nuo 14.9 mln. iki 16 mln. vienetų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.