„Steam“ beta klientas siūlo „Shader Pre-Caching“ funkciją

Naujausia „Steam“ kliento versija turi naują funkciją – „Shader Pre-Caching“. Gal jums pavadinimas nieko ir nesako, bet šis papildymas gali tapti labai naudingas. Pagrindinis „Shader Pre-Caching“ tikslas yra pagreitinti žaidimų užsikrovimą, o taip pat sumažinti pasitaikančius trūkčiojimus žaidžiant.

Tikriausiai įdomu, kaip tai daroma. „Steam“ klientas nuolatinius vaizdo plokščių „Shader“ failus talpins į atskirus aplankus kiekvienam žaidimui. Jei žaidimas bus ištrinamas ar atnaujinamos vaizdo plokščių tvarkyklės bus ištrinami ir padėti failai. Iš anksto paruošti failai padeda žaidimui greičiau užsikrauti, tuo pačiu gali pagerėti ir žaidimo sklandumas kai užkraunami nauji žaidimo segmentai.

Tiesa, ši nauja „Shader Pre-Caching“ funkcija gali kiek padidinti kaupiklio apkrovą, tuo pačiu ir interneto duomenų naudojimą. Norintys gali šią naujovę ir išjungti, tam reikia pakeisti sekantį nustatymą: „STEAM_ENABLE_SHADER_CACHE_MANAGEMENT=0“. Taip pat galima apriboti ir internetinių duomenų naudojimą.

„Shader Pre-Caching“ veiks ir su „Vulkan“ ir OpenGL žaidimais, kas žymiai pagreitins jų užsikrovimo greitį. DirectX 12 turi įgimtą tokią funkciją, bet ne visi žaidimų kūrėjai ją naudoja, todėl „Steam“ ją sugalvojo integruoti į savo klientą.

38 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    Nusiperki GTX1080 ir naudoji Intel HD…ot siuolaikinis pasaulis…

  2. IFeelYou parašė:

    Tas Steam tai vienas didelis š… gabalas, tai ar ten cashed ar ne jokio skirtumo.

      • IFeelYou parašė:

        O kas ten gero? Kažkoks idiotiškas apvalkalas ant kiekvieno žaidimo. Per Steam 3DMark pasileidžia per 20 sek, be Steam per 4 sec. Kam man jis reikalingas iš viso?

        • Stipena parašė:

          Iš mano perspektyvos tavo pasakymas skamba maždaug taip: kam man tas prekybos centras, man patogiau duonos nuvažiuoti nusipirkti į Klaipėdą, agurkų į Kėdainius, o šampano „Alita“ į Alytų.

          • IFeelYou parašė:

            Čia netolygu. Visi žaidimai anksčiau būdavo be jokio steamo, ir niekam jo nereikėjo. Žaidimus puikiausiai galėdavai susirašyt ir be jokių steamų. Bet čia gal kiekvienaip kitaip atrodo. Iš mano perspektyvos tai absoliučiai niekam nereikalingas, laginantis, kišantis reklamas, ištisai kažką updatinantis (nors niekas ir neprašo) apvalkalas. Tas pats kas pasileist Windows per Virtual Machine.

            • Stipena parašė:

              Todėl ir rašau „iš mano perspektyvos“. Nėra nieko geriau nei gauti viską vienoje vietoje. Nereikia niekur eiti ir registruotis, viską randi vienoje vietoje.

            • Stipena parašė:

              Steamas atsirado nes jo reikėjo 🙂

            • Minde parašė:

              o man Steam super. Afigienai afigienas daiktas. Tiesa, dabar yra Origin, GOG ir kiti. Bet siaip steamas saunuolis. Tiesa, kas turi 2 zaidimus, tam neaktualu. Bet kai pas mane gal 80 🙂 Tiesa, puse ju net nezaides dar 🙂

              • Minde parašė:

                ir del loado didesnio. Nereikia pamirsti, kad miljonai zaidimu ir jie turi skirtingas instaliacijas, nera lengva standartizuoti tu zaidimu instaliacijas. Gali buti, kad ir patys zaidimo kurejai pateikia atitinkama zaidimo diegimo procedura specialiai steamui.
                Plius steamas daro daugiau negu tik paleidima. Jei ten netycia ka istrynei ir t.t atstato. Turi speju failu indeksavima. Zodziu, sudejus viska, labai maza beda tas ilgesnis keliom sekundem zaidimo uzsikrovimas. Ir nepastebejau, kad ten kuris zaidimas smarkiai ilgiau krautusi. Man aisku interface’as galetu vietomis butu geresnis, bet siaip tai patogus daiktas.

                • Stipena parašė:

                  Jau neskaitant kad kaikurie žaidimai naudoja savo launcher’ius kurie prailgina žaidimo paleidimą savaime, bet kažkodėl tik steam užkliuvo 😀

                • IFeelYou parašė:

                  Tas tai taip, bet pvz. Battle.net launcheris man atrodo žymiai greitesnis ir patogesnis. Steamas atrodo labai apkrautas bent jau man. Be to ilgai startuoja “šaltu režimu”. Jeigu startuoja kartu su kompu ir būna visada paleistas aišku greičiau, bet aš fone stengiuosi mažint programas.

                • Stipena parašė:

                  Aš aplamai nelaikau cold boot kaip testo. Tu gi kaskart eidamas miegot išjungi kompą, o ne perkrauni jį. Taip gal battlenet ir greitesnis, bet jis vienos kompanijos su keliais žaidimais, tuo tarpu steam reikia aprėpti kurkas daugiau. Niekas ir nesako kad ten tobula sistema, tiesiog man asmeniškai tai išsigelbėjimas nuo torrentų. Nebūtų steam, visdar pirataučiau, nes taip būtų lengviau pasiekti norimus žaidimus.

                • Minde parašė:

                  labai svarbu zinoti, kas puo paleidimu sukasi. Ten patogiai galima perinstaliuoti, perstumti, istrynus failus atstatyti. Gal dar koks anticheateris sukasi minimalus. Mes to nezinome. O vertiname pagal uzkrovimo greiti. Gal priesingai, Steamas labai advanced techniskai. Battle.net launcheris gal ne geresnis, tiesiog jis gal nieko nedaro, tik paleidzia zaidima. O po to kai ivyksta nelaime su failais, turi visa zaidima is naujo atsisiusti 🙂

                  Berods su GOG buvo nesamone, kad norejau i kita dira perstumti zaidimus. Tai techniskai tragedija. Reikejo skaityti forumus kaip tai padaryti. Ten perstumi rankutemis, pazymi dyra, turi vaziuoti. Pasirodo ne. Reikia neuiti i parde, paspausti instaltiuoti, nurodyti ta pacia vieta, tada lauderis pamato, kad failai yra ir ten atitinkamai kazka daro….

                  Tad patarimas: neturint ziniu, kas po apacia sukasi, sakyti kad kazkas yra techniskai ne advanced labai pavojinga, laima apsirikti 100%.

                • IFeelYou parašė:

                  Tai beabejo. Aš nesakau kad jis ne advanced, manau kaip tik priešingai. Steam tikrai suintegruotas su kažkokia anti-cheat sistema, bent jau ant CS-GO. Greičiausiai su VAC (Valve Anti Cheat). Ir tikiu kad ten yra kažkokių kitų funkcijų, kaip pvz. FPS rodymas overlay režime, kažkoks žaidimo įrašymas ar pan. Bet man asmeniškai tai tokie pribumbasai nėra reikalingi, juolab kai yra specializuotų programų, kurios tokias funkcijas atlieka geriau.
                  Steam gerai tuo klausimu, kad patogu susirasti ko ieškai, iškart matai nuolaidos ir pan.
                  Bet startavimo laikas mane pribaigs. Manau kad parduosiu aš jį ir susipirksiu atskirai 3DMarkus 🙂

              • IFeelYou parašė:

                Tai viskas ok, klausimas ar Tau tikrai reikia tų 80 žaidimų? Aš nesu geimeris, bet nemanau kad Tu visus juos suinstaliavęs vienu metu (nes užimtų beprotiškai daug vietos). Greičiausiai žaidi kelis žaidimus, kuriuos būtų galima taip pas sėkmingai ir be Steamo įsirašyt. Be to, jeigu žaidimas ne e-sports tai greičiausiai pereini ir ištrini. Vienaip ar kitaip čia kiekvieno nuomonė bus skirtinga steam’o klausimu. Užkietėjusiems geimeriams turbūt tikrai patogiau.

                • jokbon parašė:

                  Steam visiskas sudas – tai mano nuomone ir jos nekeisiu. Kazkas pasakys galima lengviau atrasti naujus zaidimus butent per ji bet man sitas skamba labai durnai, nes per youtube galima taippat, aisku ten durniau biski del clickbait stuff

                • Minde parašė:

                  na puse ju nezaides. Realia prisipeku per kaledas 🙂 va dabar reiks irgi uzsipirkti. Siaip mano uzimtas padidejo n kartu ir neturiu laiko tiesiog. Kita vertus turiu savybe pazaisti zaidima, kad ir pora valandu, kuri seniai zaidziau. Pvz Crysis 1 yra man vienas mapas (save’as) kur ziauriai faina pasisaudyti. Pats zaidimas antra karta neidamus, bet ta mapa taskau su pasimegavimu. Ir t.t.

                  Na as turiu 2TB 850Pro ir 960pro SSD ir n vietos HDD.

                  Pvz yra stratetiniai zaidimai, kurius zaidi ten kelis kart per metus, pvz Civilization, Total War ir kiti. Kai taupai laikai, tingisi laukti, kol parpus, net jei parpucia greitai.

                • Minde parašė:

                  to jokbon: na tikrai nedurnai. Labai lengva atrasti topinius zaidimus. Arba reikia ieskoti. Ieskojimas yra laikas. Pvz Steamas pagal mano zaidimo stiliu pateikia zaidimu sarasa, ir tikrai patogiai tai daro. Tokiu budu isigyjau idomiu zaidimu, kurie ne topuose ir sunku juos butu pastebeti tokioje zaidimu gausybeje.

                  Tavo argumentacija tokia kaip kokio kolukiecio, kuris aiskintu, kam ta kondiske masinoje, jei galima atsidaryti langa. Taip, gal kondiske ne visiems butina. Bet jei tu nenaudoji, tai nereiskia, kad tai sudas apskritai. Kiti naudoja ir yra patenkinti.

                  Pvz kas man dar patinka Steame, kad uzdedu ant man idomiu zaidimu ir visada informuoja, jei yra nuolaidos. Tokiu budu as daznai zaidimus isigyju su 50% ar didesne nuolaida %. Jei tai ne online shooteris, tai tikrai nera svarbu ar siais metais ar kitais zaisi, ypac jei turi ka zaisti konkreciu momentu.

  3. jagiux parašė:

    Pritariu ,žaidimus galima pirkti interneto parduotuvėje,steam man taipogi labiau nenaudingas nei naudingas dalykas,valgo komporesursus nors ir nedaug bet valgo, ir iš vis juokingiausia kai nusipirkau kažkada far cry ant steam tai dar reikėjo diegtis uplay programėle prie to pačio,nes kitaip žaidimo nepaleisi,viso to rezultatas kad žaidimas pastoviai užluždavo nes arba steam arba uplay nususišnekėdavo tarpusavy,taigi apibendrintai manau kad neprarandant patogumo galima ir kitaip verstis su tais žaidimais be programėlės ar bent jau ne taip giliai integruotos,kad žaidimo be jos paleisti negalima

    • Stipena parašė:

      Čia steam problema, kad kažkas naudoja savo launcherį? Nebejuokink. Blogis yra tai kad žaidimai naudodami universalią sistemą, sumasto prie to paties naudoti savo launcher’ius. Asmeniškai man geriau vienas app sėdintis backgrounde, nei dešimt kitų tokių kaip uplay, origin, wargaming, epicgames, bethesda, blizzard launcher’ių. Aš suprantu IFeelYou poziciją kai jis nežaidžia žaidimų, bet tie kurie kasdien juos žaidžia tai visi tie launcher’iai yra cancer. Įsivaizduok kad dabar kiekvienas dev’as turės savo launcher’ius… Ačiū ne jų ir taip perdaug.

      • jokbon parašė:

        pasol su savo steamais won. Zinai ka? Naudot steam letenos uzdeta game dar kazkokio durnios firmos letenga uzdengeta launcher ir dar kazkoki moda kuris irgy turi kazkoki supista lounchery kad game paleist krc zinai ka? eikit visi su savo steamais i ausvitsa.
        Krc man nesuprantama kaip tu modus pridesi ant steam game? tai mod developeris taip iseina tures kurti moda susiktai steam versijai kur ciuju steam ant versijos pridet modo paprasciausiai vos ne neimanoma, tada dar tas game pasens ir paklius i gog (good old games) kur vel savo letena kazkoks pizdukas uzdes, ir tada dar susikurs kazkokia dalbajobu firma dar tolimesneje ateitije kuri dar letena uzdes ir modai, bei developeriai paprasciausiai mirs del to kad kiekvienas pizdukas nuo game pardavimo ims pinigu+ plius modifikuos taip kad jokios modifikacijos neveiks + sukis kazkokia nuosava ranking sistema kur tu negalesi pasiziuret savo statsu worldwide because reasons kiekvienas pizdukas turi po nuosava ranking sistema… krc man labai idomu kodel dar nera padalytas technews tinklapis i kazkokias tai versijas?

        O dabar lol:
        Ateitis 3066metai…
        Taigi isivaizduokim: atsirastu kazkokia „news“ programa kur kiekvienas tinklapiukas galetu kelti po savo nuosavus straipsniukus, bei jis butu leidziamas tik per tam tikra programele 😀 taigi vartotojas kad galetu perziureti straipsniuko kokio nors tinklapio tures atsisiusti po kazkokia tai chuinia kiekvienam naujienu tinklapiui.
        IR svarbiausia tai bus lygiai taspats kas steamas tik kitoj saujoj. manau nieko tai tikrai neuzpistu visis mielai sutiktu ir gyvento laimingai su 1fps ir milijono petabaitu HDD, ir kompiuterio monitorium kuris butu per visa siena kad tik tilptu kiekvienos hujovos programeles piktograma…

        • IFeelYou parašė:

          jokbon įsiuto 😀

        • Stipena parašė:

          O galima bent su automobiliu į Aušvica? Ar būtinai pėsčiom reikia?

        • kernel_panikuoja parašė:

          Sakai tikri vyrai ruko cigaretes be filtro, geria is kakliuko, ir perka zaidimus DVD/BD diskais ane 😀

        • Minde parašė:

          to jokbon: tu pats supratai ka parasei? Bent pats ka nors supranti apie developinima?

        • Minde parašė:

          to jokbon: tai zaidimu kurejai neprivalo kelti savo produkcijos i Steama, chia ju paciu pasirinkimas.
          Isvis, iki Steamo pasirodo buvo tragedija su zaidimais. N problemu su driveriais, suderinamumais. Apie zaidimu atnaujinimus tai isvis tragedija. Gauni bugovus zaidimus pats ieskasi patchu.
          Atejo Steamas, sutvarke visa mesla (aisku uz tai pasiema pinigus). Pakele standartus. Pradejo Steama kopijuoti kitos kopmanijos su savo launcheriais.
          Realiai tu kalbi visiskai nenutuokdamas apie ka kalbi. Jei pagalvotum pries snekedamas, isvis mazaiu reistumeisi ar ivis uztiltum.

          P.s.
          Ir kai as pirmus zaidimus leidausi 1989 metais tai tikrai zinau, kaip ten kas buvo pries Steama: https://en.wikipedia.org/wiki/ZX_Spectrum

          • SoTOP parašė:

            Rožiniai akiniai pas tave Minde. Kokį tiksliai mėšlą steam sutvarkė? Draiveriai, suderinamumas – čia tikiuosi juokauji. Atnaujinimus gauti per steam patogu, OBetTačiau čia yra elementari evoliucija, kiek žmonių turėjo internetą kokiais 2000 Lietuvoje ir būtų galėję pasinaudoti automatiškai iš interneto parsiunčiamais atnaujinimais? Jau nekalbant apie tai, kad pats bendras programinės įrangos lygis per tiek metų pakilo n+k kartų ir steam čia visiškai nieko bendro su tuo neturi – Win98 lūždavo dešimtis kartų dažniau negu dabartiniai modernūs Langai, tai ką – ačiū steam ir už tai??
            O dar tai, kad Valve jau suprato, jog jiems nebeapsimoka kurti žaidimų, kai gali pinigus spausdinti tiesiog vaikam leisdammi dėžes pirkti ir po to dar jas kaip kazino pralošinėti. Visi verkė dėl EA gobšumo SW žaidime, o kad Valve pradėjo visą Loot Boxes reikalą ir jį taip įsuko, kad dabar tokios nesąmonės jau standartu yra, tai labai retas suvokia. Valve buvo galima girti tada, kai jie kūrė žaidimus ir dėl žaidėjų stengėsi – prieš daug metų.

            • Minde parašė:

              to SoTOP: irgi nepagaunu apie ka kalbi. Bandau rasti kelis konkrecius argumentus – nerandu. Nebent netiesiogiai patvirtinai ka sakiau.
              As kalbu argumentais. Pagrinde is savo patirties. Dar is bendro supratimo. Visu pirma as vien Steame turiu apie 80 zaidimu. Turi kruva Origin, GOG. Steamas man ne karto nekele problemu. Beje visa kita kruva zaidimu su savo launcheriais bei GOG, Origin kele problemas.
              Tai pala, Steam yra blogai,nes man vartotojui nekele problemu, o kiti kele? Gal priesingai?
              Tas Loot Boxes nebent vaikam idomu. Turiu ju pilna ir vienam zaidime tik panaudojau. Man tai visiskai netrukdo zaisti zaidimu ar dar ko. Nebent gaunu pranesima, kad gavau kazkoki item.
              Toliau, tavo argumentas del Win98 visiskai ne i pieva.
              Ir del interneto ir paciam atnaujintis zaidimus: ta prasme turint virs 100 zaidimu (kaip pas mane) kiek viena karta pries pasileidziant ieskoti gamintojo puslapio, ieskoti kur ten linkas kur atsisiusti patcha? Tada daulaundintis ji, data ji paleisti? Daznas zaidimas dar reikalaudavo atskiro accounto sukurimo. Tai simtas zaidimu simtas accountu? Ar simtas zaidimu simtas launcheriu? Na gerai, galima pagal kompanijas. Tada gal 20 ar 30 launcheriu.

              Toliau, kai snekate apie techninius dalykus, kas yra gerai ir kas blogai,pirma siulau pasidometi, apie ka snekate. As pats 15 metu developinu, dirbu su ivairiomis integracijomis tarp ivairiu sistemu, banku ne Lietuvos rinkai. Kartais suderinti is isores suderinti paprastus dalykus kur pas klientus softas visiskai legacy yra tikrai didelis uzdavinys. Pvz. buvo uzduotis padaryti tiesiogine integraciai su keliais dideliais duomenu centrais pasaulyje. Tie keli centrai (nesakysiu kurie) teike duomenis kelioms tik kompanijoms. Viena is ju teike savo kaip tarpininko paslaugas kitoms kompanijoms ir beveik visas pasulis naudojo patogu tarpininko api. Tik tas tarpininko servisas neteteike tam tikru specializuotu duomenu bei oficiealiai buvo galimas tam tikras duomenu velavimas del kesavimo. Tai ten prisijungti pries tos pirmos archaiskos sistemos buvo misija x. Ten softas pas ta kompanija nesikeite nuo pirmo kompiuterio atsiradimo laiku. Gavosi tai, kad mes is ju islupdavom pilna bei visiskai sviezia informacija, kur ten kelios kompanijos buvo tik tai padare, bet kai palyginom su tarpininku servisais, musu uzklausos uztrukdavo ilgiau. Del to kad lupdavome pilnus duomenis ir ju nekesuodavome. Tai kas nors is gatves atejes sakytu, kad musu softas techniskai atsilikes, nes pas juos, kurie naudoja kreiva tarpininku apie, veikia sekunde greiciau.
              Ka kalbeti apie visokius sequrity, kur zaidima turi. Juos visus suderinti irgi reikia. Ka kalbeti apie multiplayerio suderinamumus tam tikrus.

              Pvz su Steamu perejau per n windozu versijas. Jokiu problemu. O stai pvz League of Legends. Kiek kartu man buvo sis zaidimas parejes. Kai net zaidimo isinstaliavimas bei instaliavimas nepadedavo. Tai kompanija gaunanti miljardines pajamas. Turinti tik viena launcheri tik vienam zaidimui. Ir kazkodel sunkiai sekesi tvarkytis su windozu palaikymu, driveriais, saugumu. Jei atsidarytumete LOL forumus del launcherio strigimo, ten milijonai postu, net tonos. N metu niekaip pilnai nesugebejo padaryti gerai veikiancio launcherio. Nesugedavo paskirstyti duomenu loado, pvz po naujos versijos isleidimo strigdavo greiciai.

              Dar pamastymui, kas IT pasaulyje nera paprasta ir akivaizdu (nors kas nors galvoja priesingai). Zaidimas Star Citizen nesugebejo pasidaryti normalaus multiplayerio. Pasirinko Amazon network.

              Realiai as zaviuosi Steamu, ka jis padare. Minimaliai issue. Daug kas pas juos patogu (turiu aisku kelis patebejimus, bet as visada ir visur ju turiu). Gal jie ir uzmigo ant lauru ir kepa sau babkes, bet jie tam turi pilna teise. Ir kitiems dabar zaidimu kurejams daug lengviau. Jei zaidimo kurejas moka paruosti bei pateikti zaidima Steamo parduotuvje, tai ytariu labai nesunku ta pati padaryti kitoms parduotuvems.

              Ir dar, Steamas (kiek zinau) pirmas ivede, kad nusipirktus zaidima galima susigrazinti pinigus atgal. Anskciau isvis buvo super. Praejus pusei metu susigrazindavo pinigus. Dabar sugrieztino.

              As neaukstinu Steamo. As ivertinu, ka jis padare. Ir ivertinu juo teikiamus privalumus. Man steamas praktiskai nekele problemu. Ir galiu isvardinti (jei kam idomu) kokias nesamoningas problemas kele GOG, Origin, LOL ir kiti launcheriai.

      • Minde parašė:

        Stipena +1.

        As kai pradejau gameinti pries 20 metu, atsimenu, kiek vargo budavo paleisti zaidimus, kiek vargu su update’ais ir kitom nesamonem. Tiesiog kai atejo Steamas, 99% egzistavusiu bedu dingo. Realiai turiu dabar zaidimu 4 launcherius, gal bus dar daugiau. Na gerai konkurencija, bet tu launcheriu kiekis tikrai nepatinka ir jau tikrai pradeda apkrauti sistema.

        Kita vertus Origin launcheris kartais valgo ryzkiai daugiau resursu. Gal visa mano kompa skanujoa 🙂 ? tikrina ka dar be jo gameinu ar siunciasi mano graziu merginu kolekcija 🙂

    • Minde parašė:

      jagiux: o nepagalvojai, kad cia Far Cry beda ?

  4. kernel_panikuoja parašė:

    Man, kai Steam’as daugiau maziau vienintelis budas pasileisti zaidimus ant Linux, visai „sueina“. Viskas kruvoj, seivai cloude – maziau galvos skausmo po visokiu OS keitinejimu 🙂 Techniskai jis gal ir gaidys, bet man tiesiog patogus daiktas. „Steam dev days“ dar visai idomus event’as man pasiziureti 😀 Skonio reikalas turbut…

    • TomasP parašė:

      Ne tau vienam tėtuk.

    • Minde parašė:

      To Kernel: Na, na, idomu, kuo remiesi teikdamas „Techniskai jis gal ir gaidys“. Idomu paties, kaip Programerio nuomone ir kokia butu argumentacija. Ar darai isvaida (kad ir su sneapibreztumo skonio indikatoriumi „gal“) neturint argumentu?

      • kernel_panikuoja parašė:

        Del windows’u versijos negaliu komentuot, nes jos nenaudoju. Linux versija retai atnaujinama + depend’ina nuo 32bit senu libu, kas man truputi atrodo pornografija siu dienu kontekste. Toks vaizdas, kad ant greituju sumete port’a linux’uik kazkada ir daug maz pamirso. „Gal“ reiskia, kad neperziurejes source code nezinosi pilnos situacijos, todel ir palikau „klaustuka“, nes tokie pozymiai kelia klausimu del bendro techninio lygio, o nezinodamas pilnos situacijos, kategoriskai neteigiau, kad gaidys 🙂

        Man asmeniskai tai jokio skirtumo, ar jis techniskai gaidys, ar ne gaidys ir kaip apibrezim ta pasakyma „gaidys“ 😀 Veikia, patogu, as naudoju. Pries tai nebuvo is vis nieko is zaidimu linux’e, tai as dziaugiuosi, kad Valve bent kazka padare. Kazkaip per daug pasitrigerinai nuo to pasakymo mano – man Steam patinka, bet jei kazkam nepatinka, tai man tas netrukdo 😉

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.