Sulaukėme „Threadripper 2990WX“ ir 2950X apžvalgų

Pagaliau sulaukėme „Threadriper 2000“ procesorių apžvalgų. Dabar išleidžiami tik du nauji procesoriai: 2990WX ir 2950X. Flagmanas, 2990WX, turės 32 branduolius, 64 gijas ir kainuos 1829 €, o 2950X turi 16 branduolių, 32 gijas, o kaina bus apie 900 €.

Perbėgus per apžvalgas matyti, kad 32 branduolių procesorius tikrai nežiba visose užduotyse, kai kur atsiliekama net nuo 8 branduolių procesorių, bet ten, kur gali darbuotis visi 32 branduoliai, 2900WX parodo savo raumenis. Šiam procesoriui taip pat labai sunku žaidimuose jei neįjungiamas žaidimų režimas, o kai kurie iš jų net neveikia kol nėra aktyvuojamas „Game mode“.

Labai įdomi skaidrė iš „Anandtech“. Kaip matome, 2990WX daug energijos reikia ne branduoliams, o kitoms procesoriaus dalims. 2950X ir 2700X procesoriuose daug mažesnė energijos dalis tenka ne branduoliams.

Daugiau apie procesorius apžvalgose.

 

AMD Ryzen Threadripper 2000 procesorių apžvalgos
Medija Tipas Threadripper 2990WX Threadripper 2950X
🇯🇵 4Gamer 📰
🇺🇸 AnandTech 📰
🇨🇳 BenchLife 📰
🇵🇱 Benchmark 📰
🇬🇧 Bit-Tech 📰
🇩🇪 ComputerBase 📰
🇫🇷 ComptoirHardware 📰
🇩🇪 Der8auer 🎥
🇬🇧 Eteknix(YT) 🎥 📰
🇨🇳 Expreview 📰
🇩🇪 Golem 🎥 📰
🇳🇱 Guru3D#2 📰
🇨🇦 HardwareCanucks 📰
🇳🇱 Hardware.info(YT)  🎥 📰
🇩🇪 HardwareLuxx 📰
🇦🇺 HardwareUnboxed  🎥
🇬🇧 Hexus 📰
🇺🇸 HotHardware 📰
🇰🇷 HardwareBattle 📰
🇷🇺 IXBT 📰
🇷🇴 Lab501 📰
🇫🇷 LesNumeriques 📰
🇨🇦 LinusTechTips 🎥
🇬🇧 Overclock3D 📰
🇺🇸 Paul’s Hardware 🎥
🇵🇱 PCLab 📰
🇩🇪 PCGamesHardware 📰
🇺🇸 PCPerspective 📰
🇺🇸 PCWorld(YT) 🎥 📰
🇺🇸 Phoronix 📰
🇸🇪 SweClockers 📰
🇺🇸 TechGage(YT) 📰
🇺🇸 TechPowerUP 📰
🇺🇸 TechReport 📰
🇦🇺 TechSpot 📰
🇺🇸 Tom’s Hardware USA 📰
🇩🇪 Tom’s Hardware Germany 📰
🇳🇱 Tweakers 📰
🇦🇺 TweakTown 📰
🇺🇸 Wccftech  📰
🇹🇼 XFastest 📰

 

 

by

40 Komentarai

  1. pasimetes parašė:

    Na solitaire turėtu eiti ant 60fps.

  2. G@m3r1s parašė:

    „…procesorių apžvalgis“

  3. BC00 parašė:

    All the benchmarks you see here today with the 2990WX at 4GHz were done on the MSI MEG X399 Creation motherboard. It never broke a sweat during our overclocking sessions. The VRM configuration is about as beefy as it gets. However, we „broke“ that motherboard this weekend, and I am not sure exactly what happened. As of this morning, we do have some feedback from MSI on what they think the issue is and we hope to get it back onto the test bench today. After we mounted up our Cooler Master Wraith Ripper air cooler, we could never get the board to POST again. So again, more testing will have to be done there.

    Jau galvojau, kad 32 corai tiek rimti, kad motiną supleškino. Bet pasirodo gamyklinis cooleris ne tik blokuoja PCIe ir DRAM lizdus, bet dar ir trumpina kažką 😀

  4. IFeelYou parašė:

    Nice try AMD.

    Lauksim Basin Falls Refresh.

  5. IFeelYou parašė:

    Šiaip 2990WX labai nuviliantis, tačiau 2950X pasirodė visai neblogai. Ir kaina nebloga.

  6. Maariux parašė:

    Atvirai tai kažkoks nesusipratimas TR2 pradedant MB+aušintuvas, baigiant pačiu CPU našumu.
    Kažkur priekyje, kitur jau nesuvokiamai gale, energijos sąnaudos už OC +100 Mhz kosminės.

    • BC00 parašė:

      Nesiskalina Ryzen+ dažnis gerai nuo kažkur 1,25 V. Paprastai tiek užtenka all core 4,15 GHz daryt. Norint ištraukti dar 50 MHz reikia kelti per 0,1 V, kas sukelia sąnaudas. Čia apie 2700X kalbu. Pas 2990WX 4x daugiau core, tai ir sąnaudos dar didesnės. Buvo kam su 2990WX OC kilovatinis Seasonic išsijungė… Tik keista, kad sukant Blenderį, nes Prime95 daugiau siurbia, kuris neprivertė išsijungti.
      Šiaip atrodo, kad softui 32 core yra iššūkis. Handbrake ir Adobe Premiere scalinasi neigiamai. Žiūrėsim kiek bus užtrukta su fixu… žaidimų kūrėjai optimizuot >4 core labai ilgai užtruko 😀

  7. Maariux parašė:

    Na.. visos viltys į Zen3..tada Zen5 ir t.t. 🙂

    • mafo parašė:

      Pirma bent Zen2 sulaukime o po to apie Zen 3 svajokime. Čia yra Zen refrešas, Zen 2 bus 7 nm. Nežinau kokio stebuklo visi čia tikėjosi, rezultatai šiek tiek pagerinti nuo pirmos kartos – flagmanas kai kur sublizgėjo smarkiai kai kur ne, kai kur visai nesublizgėjo. Renderinimui išskirtinai skirtas produktas.

        • Daimonass parašė:

          7-Zip compression net nevaikiškas skirtumas… Kitur irgi ne per plauką atsilikimas. Matyt MS nėra pasirengęs palaikyti sistemas su tiek core..

        • Ambient parašė:

          OHO, skirtumas kosminis.. Jei dar su žaidimais taip pat… 🙂

        • IFeelYou parašė:

          Tai kur AMD visada aplinka kalta. Negi šūdina architektūra ir super klijai bus kalti 🙂

          • kernel_panikuoja parašė:

            Kad tas 2990 gerai suktusi, tiek OS, tiek application softas turi normaliai palaikyti NUMA architektura. Siai dienai tai bus serveriniai OS’ai ir visokie render/crypto engine’ai. Ir dar reikia, kad load’as nebutu labai spardantis RAM’a, nes 4 kanalais uzsert 32C nera taip lengva, del ko, pvz parallel compile’uose 2950 letesnis uz 2990 tik 30%, nors turi 2x maziau branduoliu.

            • BC00 parašė:

              Proper NUMA palaikymas aišku duotų naudos, bet pirma reikia susitvarkyti patiems softo kūrėjams bent žemiausiame lygmenyje, kad bent branduoliai būtų matomi, naudojami, ir scallingas bent kažkoks būtų.
              2990WXscallinginAdobePremiere

              • kernel_panikuoja parašė:

                Ne visi algoritmai vienodai „lygiagretinasi“. Cia visa esme. Tie, kurie gali buti stipriai islygiagretinti dazniausiai turi OCL/CUDA plugin’us, ir ant GPU sukasi dar geriau. Tie, kurie gali buti „somewhat“ lygiagretus, dazniausiai geriausiai rezultatus duoda prie maziau, bet stipresniu ir low latency branduoliu. Yra toks dalykas, kaip amdahl’s law:

                https://en.wikipedia.org/wiki/Amdahl%27s_law

                Grubiai tariant – jeigu nuoseklaus kodo dydis lieka tas pats, tai likusios dalies lygiagretinimas turi labai aiskias ribas bendros spartos didinimo prasme. Arba kitais zodziais tariant, tam tikriems algoritmams giliai pochui, ar 8 ar 128 branduoliai, nes nuo to, kad prispawn’insi 128 worker thread’us niekas nepasikeis, arba pasikeis nykstamai mazai.

              • IFeelYou parašė:

                Bėda manau ne branduolių kiekyje, o AMD NUMA specifikoje.
                18 branduolių 7980XE kažkotais veikia puikiai, 28C Intel taip pat veiks be jokių problemų įtariu.

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Na, NUMA prie visa sita prideda dar papildomo complexity, nes taikomasis softas turi apie ja zinot ir moket tvarkytis. Del to ir matom, kad siai dienai geriausia 2990 scale duoda linux su visokiais specializuotais paketais, kurie jau by design daryti su mintim sukti juos ant servaku fermu. Kol windoze su „ordinary“ softu prisitaikys reikes laiko. Nekalbant apie visus .net sudappsius.

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Prie to pacio: sakyciau pagrindinis AMD NUMA trukumas tai dvi serdys be tiesiogines prieigos i RAM. IMHO butu buve daug geriau, jeigu jie butu imete koki nors HW switch’a su papildomais takeliais, jog RAM butu galima konfiginti is BIOS kaip arba 4×2 arba 8×1. Pastaruoju atveju butu buve normalus 8 kanalai, tik kad po viena kaula. Vartotojai galetu rinktis, kas jiem geriau palei case. O ten kad motke butu ant 40-50EUR brangesne nematau problemos, kai pretty much visos nuo 400 eina.

                • BC00 parašė:

                  AMD 32 core neigiamai scallinas ne todėl, kad softas nepalaiko NUMA ar nesupranta NUMOS implementacijos TR atveju, bet tiesiog todėl, kad, išsireikšiu paprasčiausiai, nepalaiko 32 core.

                • IFeelYou parašė:

                  Nepalaiko 32C, bet palaiko 18C? 😀 7980XE su visais testais puikiai susitvarko, nors jo baziniai dažniai ir all core boostas vis ne tokie patys žemi.

          • ZeroFM parašė:

            Žodžiu esmė tame kad intelis buvo išžagintas AMD . The AMD Threadripper 2990WX was able to score 7,618 and was able to beat the Intel Core i9-7980XE that scored 5,828 points.
            Fsio diskusija baigta 😀

            • IFeelYou parašė:

              Jo, nes turbūt Cinebench rezultatas parodo procesoriaus gerumą 🙂 O realybė ta kad 2990WX totaliai apsišiko pusėje testų gaudamas nuo 18 core CPU. Kitoje pusėje gaus nuo 28C. Galės tada suklijuot 2x 2990WX, gal dar daugiau Cinebench surinks 😀

              • ZeroFM parašė:

                https://youtu.be/mK9bTzIWIQA?t=418
                Vienintelis tikras review kur testuoja keleta benchmark/programs vienu metu , parodo kas kam šikna spardo diedai 😀 .
                Niekam neįdomūs ten visoki adobe render, chujender benchmarkai , Juo labiau kai jie jungiami po viena ant tiek core cpu .
                Suprantu skaudu matyt kaip kažkoks mid-end klijuotas amd cpu vos pirstelėjes be vargo nupučia jūsu delidintus ~2000eu cpu

                • IFeelYou parašė:

                  Jo, tikrai nesvarbu, nes turbūt žmonės tokius CPU perka 7-Zip failus ekstraktint vienu metu su renderinimu 🙂 Žmonių tu gal nejuokink su savo 2990WX. Turbūt labiausiai nevykęs metų CPU. Gal pirma apžvalgas pavartyk kurios čia sudėtos, o ne savo atrinktus youtube vaizdelius mėtyk. Max dažnis 4.0 Ghz, single core lievas, ramo nepalaiko virš 3200, pusėje programų gauna nuo 18 core CPU, 800W ryja, žaidimuose 15 FPS 🙂 Va 2950X neblogas, šitą dar būtų verta nusipirkt jeigu rimtom programom dirbi. O tas mėšlas tai į istorijos šiukšlyną nebent…

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Tigi tau vistiek geriausias CPU yra 7700K 😀

                • IFeelYou parašė:

                  Be to jeigu mūsų 7980XE “nupučia”, tai tavo tą seną 4 branduolių low-endą apskritai į tualetą nuleidžia 😀

                • IFeelYou parašė:

                  To kernel: na ZeroFM žmogus senamadiškas, jam imponuoja 2015 metų vaizdo kortos ir 4 branduolių low-endai, kurie daugiau 4 chrome tabų neatidaro 🙂 Pratemps dar kokius 5-6 metus su jais.

                • kernel_panikuoja parašė:

                  As cia refer’inau i kazkada buvusia diskusija 7700K vs 8700K 🙂

                  Zmoniu reikalas, ka jie naudoja, tik siaip pastebiu idomu reiskini sitam forume: prisipirkt Intel prociku, tada visur akcentuoti AMD value, o po metu kitu vel pasiupgreidint i Intel’i 😀

                  O tas 2990WX yra ziauriai nisinis CPU. Kiek teko paskaityti zmoniu, kurie kazka daro su tokio tipo gelezim komentarus, tai dalis ju butu labiau linke primoketi dar 500 zalio uz EPYC’a, kad turetu proper 8 kanalus 128 PCIe linijas. Kai kalba eina apie multi-thousand build’us, tai tie keli simtai ne visiems labai aktualu.

                • adex parašė:

                  gal tu pridusk viena karta, nes nusikliedi juodai, 800w… 15 fps… gal tu nelysk isvis i amd temas, nes psichoze issaukia neadekvacius kliedesius. ir pries lygindamas su intel pasiziurek kainu santyki. o kas ka veiks ar neveiks su tuo cpu tai jau maziausiai tavo pisalas

                • IFeelYou parašė:

                  to adex: kad tu angliškai nemoki tai žino visas forumas, bet panašu kad ir šiaip su skaitymu problemų turi. Gal prieš kažką komentuodamas paprašyk kad tau kas nors perskaitytų:
                  https://www.overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/amd_threadripper_2950x_and_2990wx_review/19
                  Kiek Total Warhammer FPS rodo?
                  Koks power draw yra OC 2990WX? https://www.overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/amd_threadripper_2950x_and_2990wx_review/21
                  Jau net nešnekant kad čia apskritai juokais buvo pasakyta.

                  Kainų/performance santykis rūpi tokiems kaip tu, kurie nei pirko nei pirks tuos HEDT CPU, o tiems kurie perka CPU nes kažką su juo dirba ir uždirba – tavo tas 200 eur skirtumas nei šilta nei šalta.

                  Žodžiu geriau toliau spėliok GeForce serijos pavadinimus, o ne pezėk po kiekvienu post’u, kuris net ne tau buvo skirtas.

              • ZeroFM parašė:

                Taip aš senamadiškas , toks kuris renkasi best kas yra tuo laiku https://ibb.co/fyNUFp , soriukas bet manes netenkino toks naujesnio cpu pasirodymas . VGA irgi best iš tu metų kuri mūsu tope 1-a iš visu 980ti ir 1070 nematyt kad kuri būtu aplenkus .
                Taip pereisiu prie amd nes su intel tokiais tempais tas ,,mašininis radiatorius’ bus pats tas naujiems intelio cpu 😀 😀

                • IFeelYou parašė:

                  “Tuo laiku”. Dabar 2018 metai, o ne 2015-2016 🙂 Kai kažkas 5960X nusiperka, tai verkia kiekvienoje temoje koks tai prastas sprendimas, nes po 3 metų Ryzen išėjo, o dabar jau “tuo laiku” faktorius atsiranda kai savo CPU gina 🙂
                  7700k už 8700k nebuvo geresnis jokiu laiku, po 8700k pasirodymo 🙂 Kažko dabar jau tik žaidimus lygini, o filmukų kur vienu metu žaidžiama, streaminima ir 7zip benchmarkinama jau nebemeti 🙂 7700k tiek pagal kainą, tiek pagal performancą varganas CPU lyginant su 8700k. Susitaikyk vieną kartą 🙂

        • Minde parašė:

          kazkur rase, kad AMD dirba su Langu zmonemis ties tuo. O ir is zaidimu forumu matosi, kad Langai su daugiau branduoliu ir HT (bei ju analogais) neipatingai gerai susitvarko. Tiesa, Langai 10 geriau daro negu 7, tie isvis…

          • BC00 parašė:

            Kai tik pasirodė Ryzen Win7 dirbo su juo geriau nei Win10. Kai AMD išleido Ryzen balanced mode ir pakoregavo core parking matėme, kad spartos papildomos atsirado, bet ar pritempė iki Win7 lygio nežinia.

  8. BC00 parašė:

    To IFeel, čia kalbam ne apie minimum requirements. Yra buvę multi core CPU eros pradžioje, kai su daugiau branduolių sparta tiesiog nesiscallina arba scallin’as neigiamai. Matau keletą testų, kai 2990WX paleidžiamas ant UMA ir jo sparta padidėjusi susilygina su 2950X, bet perėjus iš NUMA į UMA atjungiama pusę 2990WX branduolių. Įdomu būtų pamatyti 2950X su UMA ir NUMA režimais, kada visi 16 core aktyvūs lieka. Iš tikro sunku pasakyti, kur čia problema, gal ir NUMA viską suscrew’ina, tik kol kas niekas iš softo kūrėjų dėl neigiamo scallingo oficialiai nebado pirštais į NUMA.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.