„Tonga“ grafikos procesorius visgi turi 384 bit atminties kontrolerį

Daugiau nei po metų, kai pasirodė „Tonga“ grafikos procesorius, pagaliau atskleistas tikras atminties kontrolerio dydis, kuris siekia 384 bit, nors visi produktai su šiuo lustu turi įgalintą tik 256 bit atminties magistralę.

„Tonga“, dar žinomas kaip „Amethyst“ ar „Antigua“, sutinkamas R9 285/380/380X vaizdo plokštėse buvo išleistas pakeisti „Tahiti“ grafikos procesorių, kuris debiutavo su HD 7970/7950 ir paskui buvo montuojamas į R9 280X/R9 280 vaizdo plokštes. Dabar, atnaujinus specifikacijas, galime pasakyti, kad šie lustai yra kone identiški.

Dar praeitais metais japonai teigė, kad „Tonga“ galimai turi 384 bit atminties kontrolerį, bet po to kalbos nutilo iki dabar, kai Samoa vykusiame AMD renginyje pagaliau buvo leista atskleisti „Tonga“ lusto atminties posistemės konfigūraciją.

Ryan Shrout teigia, kad AMD niekada neišleido produkto su pilnai įgalintu atminties kontroleriu, nes jam tiesiog negalėjo surasti tinkamo pozicionavimo rinkoje ir tinkamos kainos netgi su R9 380X vaizdo plokšte.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.