„Asetek“ liepia sustabdyti „AMD Radeon R9 Fury X“ ir „Gigabyte GTX 980 Water Force“ prekybą

Pranešama, kad AMD ir „Gigabyte“ gavo laiškus iš „Asetek“, kuriuose reikalaujama stabdyti „Radeon R9 Fury X“ ir „GTX Water Force“ vaizdo plokščių prekybą. Abi vaizdo plokštės turi gamyklinę vandens aušinimo sistemą iš „Cooler Master“, dėl ko ir kilo šis skandalas.

„Asetek“ dabar įnirtingai bylinėjasi su „Cooler Master“ dėl patentų pažeidimų, o į kryžminę ugnį ne savo noru pateko AMD ir „Gigabyte“. „Asetek“ teisme teigia, kad kuriant aušinimo sistemas vaizdo plokštėms pažeisti kai kurie jų patentai, tokie kaip vandens pompos blokas ir judantis tvirtinimo mechanizmas.

Nelaimėliai AMD ir „Gigabyte“ naudoja „Cooler Master Seidon 120M“ uždaro tipo vandens aušintuvą. Šis produktas negali būti pardavinėjamas JAV, o anksčiau jau sustabdyta „Seidon“, „Nepton“ ir „Glacier“ vandens aušinimo sistemų prekyba. Teismas „Cooler Master“ yra įpareigojęs sumokėti 14.5 % nuo apyvartos sugeneruotos iš kiekvieno parduoto produkto, kurį kuriant buvo pažeisti „Asetek“ patentai. 

7 Komentarai

  1. daimonass parašė:

    Nu bet ir nesiseka amd.. Abejoju ar nutrauks prekyba, nes būtų didžiulė klaida manau

  2. Katonas parašė:

    Jau seniau buvo kalbų, kad dėl tų patentų gali kilti bėdų. Kiek suprantu dabar tai labiau liečia JAV, bet gal kaip susitars su Asetek ir nereiks nutraukti pardavimų, prieš Kalėdas tai būtų labai skaudu smūgis.

  3. ziogzzz parašė:

    Manau teisingesnis variantas:

    https://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/GTX_980_Ti_Waterforce/1.html

    Tik kazkodel LT ju nemaciau, nors amazon.de lyg ir buvo, tik out of stock.

  4. ZeroFM parašė:

    o VRM aušinti tai nereikia …

  5. ziogzzz parašė:

    Jei reiktu, manau butu suprojektave kaip MSI Sea hawk 980Ti, bet kiek ziurejau reviews, tai ten viskas ok su temperaturomis:
    https://www.youtube.com/watch?v=fvYBmGLShjg

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.