Trūksta vario folijos, tai gali įtakoti pagrindinių ir vaizdo plokščių kainas

Pasirodė naujas pranešimas, kad rinkoje ėmė trūkti vario folijos, kuri naudojama montažinių plokščių gamybai. Tai gali paveikti kiekvieną produktą, kuriame yra naudojama montažinė plokštė, o bene labiausiai nuo to gali nukentėti pagrindinių plokščių ir vaizdo plokščių gamintojai. Jie naudoja kelių sluoksnių sudėtingas montažines plokštes, tad juos tai paveiks labiausiai. Be to, kyla ir pačio vario kainos. Per metus jos padidėjo 35 %.

Šiais laikais didėjančios kainos nieko nestebina ir naivu tikėtis, kad pabrangusios montažinės plokštės neatsispindės galutinių produktų kainose. Tad vaizdo plokščių kainų mažinimui turime dar vieną kliūtį, o pagrindinės plokštės irgi gali šiek tiek pabrangti.

12 Komentarai

  1. procc parašė:

    Mane tai stebina didėjančios kainos (ne kompiuterinės), ir kaip visi ramiai žiūri į tai O_o

    • nemesis parašė:

      O kuo čia stebėtis? Laikai kai daikto kaina buvo išmušama į patį daiktą juk baigėsi – viską reguliuoja rinka. Gera vieta ilgai laisva nebūna… 🙂

      O ką pats siūlai? Planuoji atsidaryti gamyklą ir pardavinėti už 50% kainos ar kaip? Stato tas gamyklas, pastatys, gaminti pradės, susireguliuos paklausos ir pasiūlos santykis ir normalizuosis kainos.

    • ToBeX parašė:

      Aš tai nematau kuo stebėtis. Kaip nemesis minėjo, pasiūla/paklausa reguliuoja kainas. Pakilusios kainos kelia ir atlyginimus, realiai per šitą koronos laikotarpį alga pakilo 700e, tai tas kainų pakilimas tikrai nesijaučia.

      • ziogzzz parašė:

        Tau gal pakilo, kitiem 0 eur pakilimas buvo… taip, kad nereiktu pezet nesamoniu cia !

      • Maariux parašė:

        Ką tik suerzinai 90% Lietuvos, o ypač tuos, kam DU mažėjo.

      • newdiamond parašė:

        tikrai tuo tikite, kad viskas pagal ekonomikos pradmenis ? :D:D:D
        paklausa / pasiula ?

        jokiu oligopoliju ir monopoliju, jokiu manipuliaciju rinkose ane ? :D:D:D

        jeigu tau alga kilo 700 (nu sakykime) tai tu esi turbut vienas is 500000 lietuvoje toks…
        tai ajaja kaip atsiliepia LT makroekonomikos rodikliams

        • nemesis parašė:

          Na kaip ir sakiau – gera vietai, ilgai laisva nebūna. Jei jau ten aukso kasyklos kad chipą gamini ir byra lemai, tai ta rinka po trijų mėnesių jau bus perpildyta, nes norinčių lemus štampuoti turim 8 milijardus.

          • 1Xtra parašė:

            nemesis, ne taip viskas greitai užpildo rinktą, trijų mėnesių tikrai neužtenka :). Pastatyti naują gamyklą trunka iki 5 metų. Kol perka žmonės kompus ir kitus elektronikos įrenginius kainos tikrai nekris, nors ir konkurencija yra… visi uždirbti nori… poreikis kris, kris ir kainos.

  2. ToBeX parašė:

    Tai pasakykit savo įmones, kuriose algos nepakilo ir galėsim toliau su faktais diskutuot. Turėjau šitą diskusiją, kas vyksta kaune portale, ir visų kas skundėsi, kad algos nekilo/mažėjo įmonių statistika kitokia negu jie kalba. Kita vertus, gal tuos pinigus pasiėmė „valdžia“ įmonės, bet tada eini ir kalbiesi su jais kas kaip, sužinosit ar jūs vergai ar darbuotojai.

    • Maariux parašė:

      Nuo kada DU tiesiogiai proporcingas nuo įmonės pelno ? Nebent esi vienintelis įmonės savininkas ir darbuotojas.
      Užtenka vieno iš pvz. Amazon – kaip gręžiami darbuotojai, o Bezosas skrenda į kosmosą skaičiuodamas kartais augantį pelną 🙂
      Gali skųstis, kad gyvenimas neteisingas, bet mes patys jo kalviai. Tik ne visi turi valios ir žinių kaip kalti ant kešo priekalo, o gal jų kryptis visai kita (aka ne piniguose laimė).

    • Equal parašė:

      Pakilo algos bet tikrai ne visiems ir ne +700€.Mano vairuotojo alga padidėjo 100€ bet ji vistiek yra vos didesnė nei gaudavau 2009 metais.(4000lt – 1300€).

  3. Gnytasis parašė:

    Pakalbelėsim po pusmečio ar tikrai alga padės visu dalykų brangimui. Aš kaip prie žemės ūkio tai matau tik blogėjančią situaciją ne vien su IT( komponentai technikai, kompam) bet ateis eilė maistui jeigu ne iki naujų tai po naujų nes dujų kaina verčia daug trašų gamintojų stabdyti veiklą ir iš to išeina jau dabar padvigubėjusias trašų kainas ir tai ne pabaiga, o visa tai atsilieps vel galutiniam vartotojui ne vien tik verslui. Prasidėjo nuo statybinių medžiagų baigsis kokių triusikų brangimu. Ir tipo čia „viskas gerai“ o kiek dar covidiniu babkių valdžios prišėrė įvairiose valstybėse net verslai stojo nes išmokos didelės kam dirbt. Faktas, kad niekas niekur nekeliavo ir taip gavosi mažai tikėtinas nes indelių stipriai padidėjo, o jeigu taip atsitinka pinigai necirkuliuoja automatiskai kainos turi kilt, kad prasiurbt indelius. Nepazystu ne vieno draugų rate, kad būtų puole tiek visko pirkt nes ale covidas ner ka veikt kiek žinau jie vistiek laukia kelionių o ne kažkokiu vaizdūškių ar monitorių :). Turbūt tie kur keliavo ir žaisdavo tik galėjo kašką daugiau sau leist.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.