TSMC ir toliau žada gaminti lustus „Huawei“

Vis daugiau kompanijų nusisuka nuo „Huawei“ nenorėdami problemų su JAV valdžia, bet TSMC žada ir toliau bendradarbiauti su kinais. Dabar „Huawei“ TSMC fabrikuose gamina savo sisteminius lustus bei modemus ir tai bus daroma toliau.

Tiesa, ARM sustabdžius bendradarbiavimą su „Huawei“, kyla daug klausimų dėl kompanijos ateities. Teigiama, kad esami ir ruošiami lustai nėra paveikti ir juos bus galima gaminti toliau, bet tolimesnė ateitis yra miglota. „Huawei“ sisteminiai lustai ir modemai turi vienokį ar kitokį ARM dizainą, tad jų kompanija nebegalės gaminti jei nepasikeis esama situacija.

Sausį „Huawei“ atskleidė savo 5G modemą, kurio kodinis pavadinimas yra „Tiangan“. Dabar visiškai neaiški šio „Huawei“ verslo padėtis. Jau dabar kai kurie ryšio tiekėjai montuoja „Huawei“ 5G modemus, bet jie savyje turi ARM dizainą. Gali būti ir taip, kad „Huawei“ nebegalės pardavinėti savo 5G modemo dėl pažeidžiamų patentų.

18 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    nezinau ar Huawei ten seka ar ne.
    Bet tas pojutis, kad jeigu JAV kazka nori pasalinti pasauliniu mastu, ir panasu kad gali padarytyi tai, tai vercia susimastyti…
    Ar taip turetu buti pasaulyje ?

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Jei tą mintį vystysi, tai greitai užsimanysi miške gyvent. Aš tai mieliau gyvenčiau tam pasaulyje kurį valdo JAV, o ne Kinija.

      Dėl to sekimo, netikiu, kad tiek visur iš oro apie tą sekima kalba. Ko nesekt Kinijai. Ir taip visas technologijas vagia ir niekas jiems padaryt nieko negali.

      • xFiniti64 parašė:

        palaikau jusu nuomone. Istikro as labai dziaugiuosi, kad amerikieciai kaska daro, nes mes europieciai tai debilai, kinai viska baige is musu pavokti, ta pavokta patis pagamint suda ir mus ispirt is darbo vietos, nes jai taip ir toliau, musu visa intelektuoaline nuosavybe pasinaudos ir mus nurasys. Reik kovot su jais. Kaip va masinu europa nenorejo isleist is kinu, bet jie viska iskopino, nubankrotino volvo ir nupirko, dabar visos europieciu technologijos i BYD Auto ir uz centus pavoge sau gamina. Viska isvoks, ir uzkis savo pigeis kopineis fuflekais mus pacius, o mes jau sedesim krizei ir ziuresim vienas i kita kaip cia taip atistiko.

        • Stipena parašė:

          Nu nesam męs lietuviai šventi. Kiek girdėjau, patys kinai nėra tiek protingi kad nukopinti, todėl lietuviai daro „copy“ ir parduoda kinams, o kinai jau daro „paste“.

      • newdiamond parašė:

        mintis nebuvo apie tai koks geris JAV ir koks blogis Kinija.
        Mintis buvo, kad viena salis gali pradeti valgyti viena kompanija…nes gali tai daryti…

      • SiurbliuMeistrs parašė:

        Dėl sekimo tai praktiškai visi darot tą logikos klaidą iš nežinojimo – kalba pagrinde eina apie tinklo įranga, o ne jūsų asmeninę informacija telefonuose. Visiems Huawei tai asocijuojasi su pigiais telefonais, bet tai pagrinde yra tinklų ir karinės komunikacijų įrangos gamintojas. Jos įrangos pilna pas daugelį ISP (mūsų Telia irgi praktiškai vien ant Huawei įrangos viskas pakabinta). To pasekoje gaunami backdoor’ai į strateginius infrastruktūros objektus ir jų stebėjimą bei kontrolę. Ban’ą iš JAV gauna ne dėl kliedesių apie konkurencija Apple (kas beje yra vėjas, nes auditorijos pirkėjų skiriasi ir tai nėra tiesioginiai konkurentai), o dėl to, kad tuoj visi 5G diegsis ir dar daugiau valstybių bus pakabinta ant Huawei tinklo įrangos, to pagrinde JAV ir bando išvengti savo teritorijoje.

    • nemesis parašė:

      Sunkus čia klausimas. Bet mano pozicija kaip Mindaugo Klumbio. Apskritai, kai kalba pasisuka apie politiką, mano nuomonė susidaro galvojant kas žmonėms yra geriausia ir ką jie daro? Elementarus pavyzdys – Rusija ar ten Kinija susirado draugų, kaip pvz Šiaurės Korėja, Sirija, važinėja tie prezidentai/diktatoriai į svečius vieni pas kitus kaip garbūs žmonės, spaudžia rankas, glėbesčiuojasi ir t. t. Bet, esminis klausimas o kur tos šalies Rusijos/Kinijos žmonės emigruoja tie kas gali, arba jei negali – nori emigruoti? Atsakymas paprastas, 98% – į vakarus. Ir kas blogiausia kad kai išgirstu kad Rusija/Kinija susirado naują draugą kuris yra akivaizdžiai ne toks pas kurį emigruoti piliečiai norėtų, man pasidaro aišku kas yra su kuo, ir kurią pusę reikia palaikyti. Rusija jau išvis praeitis, su jos gamtos resursais (nafta, dujos, auksas, mediena, visa cheminių elementų lentelė) jos piliečiai turi gyventi kaip Norvegai nieko nedarant dar 50 metų, o kaip gyvena? Gerai gyvena 0.0001%, o likusi dalis – ubagynė. Kur jie eina?
      Kas dėl Kinijos? Ar mums pakeliui su jais? Pas juos viskas važiuoja ant gaminimo kitiems ir kopijavimo. Ar mums pakeliui su 6 darbo dienų savaite po 12 valandų? Ar mums pakeliui kai darbuotojas iš gamyklos išeidinėja per 8 aukšto langą? Ant vergų darbo rezultatų eksporto šalies ekonomika laikosi ir kyla. Ne daugiau.
      Ar priešiškos/ne draugiškos valstybės palaikomos gamyklos tinklo sprendimai ir tinkle dalyvaujantys produktai kelia grėsmę NATO? Mano nuomone – TIKRAI KELIA.

      • Strelok parašė:

        Visa vakarų civilizacija yra sukurta ant vergų darbo. Kaip, kad Anglija savo industrializaciją sukūrė pasitelkdama kolonijų resursus. Tai man biški ironiškai atrodo, kai Kiniją vakarai kaltina technologijų vagimu, kai pačios korporacijos perkelė savo pramonę į Kiniją tikėdamosios uždirbti daugiau pelno. Bet vietoj, kad pabaigtų, kaip Afrikos valstybės, Kinija sukūrė didžiausią pasaulio ekonomiką, išvedė milijonus savo gyventojų iš skurdo, sukūrė didžiausią viduriniąją klasę ir išlaikė valdžią, o ne atidavė ją korporacijom. Ir dabar stovi finansiškai daug geriau, negu vakarų valstybės. Ir taip jau vidutinis atlyginimas pas kinus pramoniniuose rajonuose viršija lietuviškąjį.
        Lietuva, visada buvo labiau kaip marjonetė rytų ar vakarų, tai tas pastovus lojimas, kad rusai/kinai puola nieko nestebina. Kaip kažkas sakė, kad karus laimi, ne kariai, o fabrikai, tai pažiūrėsime, kas laimės šitą karą. Mano pinigai ant Kinijos 🙂
        https://www.youtube.com/watch?v=_yWRzcnCteo

        • nemesis parašė:

          Žiūrėsim kaip bus. Idealių nebūna.
          USA ir ne pėsčia, per savo auksinius laikus tiek mokslininkų pas save prisiimportavo iš viso pasaulio, kad sunku būtų tikėtis kad jiems ten blogai sektis turėtų bent kokius 20 metų į priekį.
          Technologijas turint kažką gaminti vietoje labai sunku pradėti? Man atrodo kad sunkiau turint gamyklą įvaldyti technologiją ir ją plėtoti tokiu pačiu tempu kaip kad kūrėjai daro.
          USA pas save naftos turi labai daug, bet jos praktiškai neišgavinėjo labai ilgą laiką, o pirko kai buvo pigi, dabar pradeda tą daryti ir pardavinėti kitiems.

          • Strelok parašė:

            Turi įvertinti, kad Kinija turi ant milijardo daugiau žmonių negu JAV. Todėl pagal tikimybių teorija turėtų turėti ir daugiau mokslininkų, inžinierių ir t.t. Taip pat Kinijos valdžia stipriai remia visokio tipo iniciatyvas. Aišku, kad nėra idealių valstybių, bet man Kinija politinėje arenoje atrodo daug geriau negu JAV. Bent nedaro kitom valstybėms coup d’etat, kad galėtų pastatyti sau palankią valdžia ir eksplotuoti tos šalies išteklius. Kinija jau prieš tūkstančius metų pastatė sau sieną before it was cool. Taip pat Kinija puikiai prisimena Opiumo karus ar kaip jie vadina century of humiliation.

            • Daemon parašė:

              Kinija yra priešas iš principo. Štatai turbūt čiut čiut geriau. Dabar tik griebiasi, kad gamyba iškelta pas kitaicus nėr labai gerai. Savai liaudžiai reikia darbo vietų, nes be darbo – nieko gero.
              Kinija yra super galia ir čia mums patogiau su JAV draugauti ir kad jie tą kiniją smaugtų kiek išgalėdami. Nes Kinija jau pasiruošus ir į kosmosą siųst savo ufonautus, ir karines bazes statyt prie Europos sienų, nu ir šiaip, jei nepamenat, tai visą pasiūlą gamina būtent Kinija, veža už centus čia, o mes liekam asilų vietoj.

            • AqTrap parašė:

              Pagal tikimybių teorija Afrikoje turėtų būti daugiau mokslininkų nei JAV.

        • SiurbliuMeistrs parašė:

          Čia tas pretekstas, kad kažkas kažką blogai darė, tai ir mes dabar galim negalioja sveikam ir moraliam prote. Beje, kinai dabar Afrika exploitina kur kas didesniu masteliu nei kolonizmo laikotarpiu Vakarų Europa. Apie valdžios išlaikymą apskritai juokinga girdėti – kalba eina apie totalitarinę valstybę, jos valdžia kas be ko ir kontroliuoja absoliučiai viską. Turbūt tek girdėti ir apie jų socialinio kredito sistema su absoliučiu žmoniu sekimu. Na, o iš Delfio straipsnių nereiktų spręsti apie kinų gyvenimo kokybę – pažiūrėk į tų pramoninių rajonų gyventojų kasdienybę su 2kv.m. asmeniui, itin dideliu mirštamumu, prasta ekologija, socialine valstybės politika (sveikatos apsauga, demografijos kontrolė, medicinos paslaugos etc.).

  2. Crunk parašė:

    aš tai nei už nei prieš, iš vienos pusės gerai, kad kitaicam davė atsaką dėl visokių google, facebook ir dar begalę blokavimų kinijoje, blogai kad netenkame rimto žaidėjo IT rinkoje, dėl to paties 5g man nei kiek negaila, kai 4g dar net neįdiegiam pilnai.

  3. MMM parašė:

    girdejau gandus kad ir google maps neveiks huawei naujuose modeliuose

  4. MMM parašė:

    man huawei dabar geriausi telefai apsrkitai, kalbu apie Mate Pro serija

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.