Tyrimas atskleidė, kad „ChatGPT“ naudojimas darbinėje aplinkoje didėja

Neseniai atliktoje 11 793 „Fishbowl“ naudotojų apklausoje beveik 70 proc. darbuotojų teigė naudoję dirbtinio intelekto įrankius su darbu susijusioms užduotims atlikti, o tai rodo, kad visuomenės susidomėjimas dirbtinio intelekto pagalba ir automatizavimu išaugo, tai paskatino tokios inovacijos kaip „ChatGPT“. Tai gerokai daugiau nei 27 proc. specialistų, kurie sausio pradžioje atliktame „Fishbowl“ tyrime prisipažino naudojantys DI įrankius darbo reikalais.

Paklausti, ar informavo savo vadovus apie dirbtinio intelekto įrankių naudojimą darbe, 68 proc. atsakė, kad ne. Tyrime dalyvavo „Amazon“, „Bank of America“, „Edelman“, „Google“, IBM, „JP Morgan“, „McKinsey“, „Meta“, „Nike“, „Twitter“ ir tūkstančių kitų bendrovių darbuotojai

Be to, „Fishbowl“ pastebėjo, kad nuo sausio 2 d. iki sausio 23 d. jos socialiniame tinkle 107 proc. padaugėjo pranešimų ir komentarų, kuriuose minima „ChatGPT“. Respondentai teigia, kad „ChatGPT“ naudoja įvairiems dalykams, įskaitant motyvacinius laiškus, el. laiškus ir tekstų rašymą.

Įdomu tai, kad „ChatGPT“ sukurta imituoti pokalbį su žmogumi ir gali būti naudojama klientų aptarnavimui arba informacijai teikti. Jos tikslumas priklauso nuo į ją pateiktų duomenų kokybės. Kuo daugiau duomenų ji turi, tuo tikslesnė ji tampa.

Kadangi dabar vis daugiau specialistų naudojasi dirbtiniu intelektu, kad padėtų sau darbe, švietimas tapo sektoriumi, kuriame „ChatGPT“ iš karto taps aktualiu klausimu. Naudojant šią technologiją, dabar vaikams lengva sukčiauti atliekant užduotis ir rašant prašymus į koledžą. Naujoje internetinio švietimo šaltinio Study.com atliktoje apklausoje teigiama, kad kas ketvirtas mokytojas yra pagavęs bent vieną mokinį sukčiaujantį naudojant „ChatGPT“. Taip pat reikėtų paminėti, kad daugelis pedagogų pateikia įvairią medžiagą „ChatGPT“ vertinimui be mokinių ir administratorių sutikimo ar žinios.

Neabejotina, kad ateityje dirbtinio intelekto įtaka tik didės. Antradienį „Microsoft“ pristatė visiškai naują „Bing“ versiją, į kurią integruota „ChatGPT“, siekiant pagerinti bendrą naudotojų patirtį. Taip pat ir „Google“ artimiausiomis savaitėmis ruošiasi paleisti konkuruojantį pokalbių robotą „Bard“.

1 Komentaras

  1. Szaroo parašė:

    Na aš jau 3 mėnesius nieko necodinu nuo nulio, visada pirmiausiai užklausa gpt, pasitvarkai ir sutaupai daug laiko. Emailus taipogi daug geriau atrašo, su gražia, taisiklinga anglų kalba. Ką jau kalbėt apie daug patogesnę info paiešką. Aišku nėra idealu, nemažai false positives, bet viskas tik gerės ir gerės labai greitai.

    Bing iš vis turėtų būt kosmosas, nes priešingai, nei chatgpt jis aktyviai ieško internete naujausios info, nes chat gpt tai metų senumo visa info.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.