Ubisoft atsisako DRM apsaugos

Kompanija Ubisoft pagaliau paklausė žaidėjų ir pašalino, turbūt, pačią kvailiausią apsaugą nuo piratų – DRM. Viena pagrindinių šios apsaugos problemų buvo ta, jog buvo reikalaujama visada turėti prisijungimą prie interneto, netgi žaidžiant vieno žaidėjo rėžimą.

Jei interneto prisijungimas nutrūkdavo ar Ubisoft serveriai užlūždavo, žaidėjai nebegalėdavo žaisti žaidimo. Pirmasis Ubisoft gaminys su šia apsauga buvo Settlers 7, kuris buvo išleistas 2010 metų pradžioje. DRM dažnai tikrindavo prisijungimą prie interneto ir jei šis nutrūkdavo, sustodavo ir žaidimas. Taip pat kas kartą buvo reikalaujama patvirtinti legalią žaidimo kopiją, kai vartotojai užsinorėdavo pažaisti.

Nuo šiol Ubisoft nebepalaikys DRM ir legalių žaidimų turėtojams siūloma atsisiųsti atnaujinimus, kurių dėka panaikinama DRM. Kompanija taip pat pranešė, kad jų naujoji realaus laiko strategija RUSE bus išleista be DRM apsaugos.

5 Komentarai

  1. pushaz parašė:

    senai laikas buvo

  2. newdiamond parašė:

    geras sprendimas…
    turi nezmonishkus pelnus..o kuria sistemas kuriu po to atsisako..

    ne ta kryptimi einate ponai milijonieriai…

    gal panagrinekite kodel buvo ikurta dvd regionai… masto ekonomija geriau pastudijuotu…tada suprastu apie kainodara…ir kaip piratavimas isnyktu iki mazu skaiciu kaip pagirios…

    bet jiems nenaudinga buti tokiems..jiems geriau didele kaina ir kova su pirtavimu..pelnai visitkek didziuliai..o dar vistiek yra sansu kad kai kada pagasdins teismais…kompensacijomis ir pan…

  3. DJ_LFS parašė:

    \"…žaidžiant vieno žaidėjo rėžimą.\"

    kas yra rėžimas? viena zaideja rėžia ar kaip cia? rĖžimas 😀

  4. ZigZag parašė:

    O tai tau tikrai labai trukdė suprasti tekstą?

  5. DJ_LFS parašė:

    Mane tai labai sunervavo

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.