Ubisoft su nauja DRM apsauga tikisi pažaboti piratus

Vienas iš didžiausių kompiuterinių žaidimų rinkos žaidėjų, kompanija Ubisoft oficialiai pranešė, kad jos naujieji žaidimai pasirodysiantys 2010 metais naudos naują DRM apsaugos sistemą.

Ubisoft pareiškė, kad neabejotinai nori prisidėti prie piratavimo mažinimo, kuris yra neregėto masto asmeninių kompiuterių rinkoje. Kompanija pareiškė, kad naujoji DRM sistema netikrins, ar kompaktas yra originalus, taip pat bus galima įsirašyti žaidimą į tiek kompiuterių, kiek norimą. Visgi, žaisti jį bus galima tik vienam žaidėjui – jungiant žaidimą, žaidėjas privalės būti įsijungęs internetą ir patvirtinti, jog turi originalią žaidimo pakuotę. Tai reiškia, jog interneto neturintys žaidėjas naujausių Ubisoft žaidimų pažaisti negalės.

„Tyrimai parodė, kad žaidėjai beveik visą laiką būna prisijungę prie interneto. Taigi, mes manome, kad viskas bus tvarkoje.“, – sakė Ubisoft atstovas spaudai.

Ubisoft ir daugiau užsiminė apie naująją sistemą. Kiekvienas asmeninio kompiuterio žaidėjas privalės susikurti sąskaitą gamintojo svetainėje, nes ji bus reikalinga tikrinant žaidimą. Kalbama, jog žaidžiant nereikės DVD kompaktinio disko, tačiau norint pasijungti žaidimą, ką minėjome, vis tiek reikės prisijungti prie savojo vartotojo. Jeigu netikėtai dingtų interneto ryšys, žaidimas yra automatiškai sustabdomas, jūsų progresas išsaugomas ir galėsite jį tęsti tada, kai vėl atsiras interneto ryšys.

Tikėtina, kad naujoji DRM apsauga bus jau su greitai pasirodysiančiu The Settlers 7 žaidimu, labai tikėtina, kad Assasin‘s Creed 2 taip pat turės šią apsaugą, kuri gali būti net ir sustiprinta, nes kompanija ankščiau yra pareiškusi, jog dėl pirmosios žaidimo versijos piratinių versijų prarado dešimtis milijonų JAV dolerių.

17 Komentarai

  1. PauliusBa parašė:

    Nulaužė Steam ir pan., nulauš ir šitą.

  2. SB parašė:

    PauliusBa>Manau norint, kad neapeitų sistemos, reikėtų dalį žaidimo kodo ar kažką panašaus laikyt \"cloud\" serveriuose. Tokiu atveju reikėtų ne tik patvirtinti internetu, kad turi nusipirkęs žaidimą, tačiau ir jo pagalba gauti žaidimo dalis jį žaisti.

  3. Kiewliszki parašė:

    O čia jau kiltų problemos dėl lago ir kita. Kastųsi sau duobę :).

  4. Fostil parašė:

    Pastgarosiomis dienomis labai populiari tema pasidare piratavimas. Ir velgi tik laukt belieka kaip viskas baigsis. Nesinori tiketi jog tai bus neapeinama apsauga. nes jei bus sekminga sita apsauga, tai pc games piratavimui gali nusimatyti bloga ateitis.

  5. Storasis parašė:

    SB ,kad sekmingai paleisti ar zaisti zaidima, sudaryta is ismetytu po serverius kodo daliu, reikia tureti visas dalis. Manau piratams uztektu jas visas sudeti i kruva ir isleisti nauja \"packa\"

  6. HazarD parašė:

    Kad ir kokia apsauga isleistu vis tiek atsiras kas ja nulaus.. Cia tik laiko klausimas mano nuomone. 🙂

  7. Fostil parašė:

    HazarD taip laiko klausimas cia, bet pvz PS3 jau 3metus lauzo ir vis dar nera nulauzimo. O jei geimam sukurs tokias efektyvias apsaugas, tai gero nelauk.

  8. Kiewliszki parašė:

    Pirma, Playstation konsolė, ne tik software, bet ir metalo gabalas, čia jau viskas kiek kitaip. Antra, Playstation3 jau nulaužtas :D.

  9. tomaxsas parašė:

    Na nepilnai bet reikalai jau smarkiai pajudejo ta linkme 🙂

  10. Crembo parašė:

    Kad jau pilnai. Hotz\’as išleido į internetą viešai prienamą PS3 nulaužimą. Dabar tik reikia laukti, kol žmonės pradės daryt įvairius homebrew konsulei.

  11. pekinas parašė:

    ok, tipo piratus bandys pazabot. O kazin ar liks patenkinti zaidimu pirkejai? Negana, kad sumoki 100-200lt, plius visada dar turesi sedeti su internetu ir per jy jungtis… Wtf, mokejau uz zaida pinigus ir dar turiu jiems padeti kovot su piratais…
    Cia panasiai, kai butu, kad norint vaziuoti isisodink policininka kuris apsaugs nuo greicio virsijimo ir avariju… LOL LOL LOL

    P.S. optimistiskai manau, kad vistiek nulaus 🙂

  12. Crembo parašė:

    Juokingiausia ir yra tai, kad pirtamas nekils jokių problemų, o legaliems žmonėms tai padarys tik dar daugiau bėdų, nes tas \"online aktyvavimas\" galios tik legaliems žmonėms.

  13. aleluja parašė:

    Online Single Player Game 😀

  14. neworld parašė:

    Bet tai juk užsaugojimo niekas nenulauš, nes jo žaidime tiesiog nebus (nes kaip rašo, saugos UBI serveriuose)

  15. Fostil parašė:

    Gerai nulauze ta PS3, bet visgi 3m prireike tam. Pvz avatar irgi kada buvo isleistas geimas, o nulauze tik uz ~menesio. Jei taip sunkins nulauzimus, tai tikrai mazes zmoniu kurie tuom uzsiima nulauzinejant.

    neworld seivus manau bus galim taip pat apeiti, jei tik padarys cracka paleidimui, tai ir seivus manau nesunkiai apeis.

  16. doomas parašė:

    Bevertis dalykas. Vietoj to kad nors kiek atpigintu zaidimus (Ju kaina tikrai DAUG didesne nei \"savikaina\". Tikrai daugiau zmoniu pirktu jei kaina butu priimtinesne, juk yra geriau parduoti daug pigesniu prekiu nei kelias brangias.
    O del nulauzimo tai cia tik laiko klausimas. Tiem cracker\’iam tai yra zaidimas, kuo sunkiau tuo jiems idomiau

  17. complexxL9 parašė:

    sakykit ka norit, bet tai yra efektyviausia iki siol sugalvota apsaugos priemone, tik vietoj to, kad vien aktyvacija reikalinga manau bus ir papildomi benefitai losiant prisijungus, kuriu netures nulauztu zaidimu savininkai.
    Na pvz Blizzard Diablo3, nebus LAN rezimo, bus tik online ir geresnes apsaugos nuo piratu nesugalvosi. Tas pats gyvas pavyzdys WOW – dalinai issprende piratu problema, nes kas tikrai nori zaisti wow tas losia globale, o privatuose didzioji dalis yra visokie nepilnameciai kurie globale losti negali pagrinde del lesu stygiaus, kitaip sakant blizzardui jie neidomus.
    Svarbu padaryti, kad i sistema prisijunges zmogus turetu daug benefitu pries ta kuris zaidzia offline.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.