Apple sensacija – iPad

Puikiai žinomas pasaulinės kompiuterijos ir ne tik gamintojas, kompanija Apple vakar oficialiai JAV, San Franciske pristatė savo naująjį „žaislą“ – iPad įrenginį, turintį tik lietimui jautrų ekraną ir skirtą internetui bei multimedijai.

Pasak Apple, iPad taps revoliucija. Kompanija kaip įmanydama giria savo naująjį daugiajutiminį lietimui jautrų ekraną, kuris yra net 9.7 colio dydžio, nors pats įrenginys sveria vos 750 gramų, o jo storis – tik 1,25 centimetro. Planšetas taip pat savo starto metus turės dvylika specialiai jam sukurtų programų, nors pabrėžiama, kad jame veiks ir visa App Store parduodama programinė įranga. Startinė produkto kaina bus apie 500 JAV dolerių.

Ypač pažymimas didelis, ryškus, labai jautrus ekranas. Pasak kompanijos, jo pagalba bus ypač malonu rašyti tekstą, nes virtuali klaviatūra dirbant peizažo formoje yra beveik tokio pat dydžio, kaip ir įprastinė nešiojamojo klaviatūra. Įrenginys taip pat puikiai tiks peržiūrėti filmus, nuotraukas, užeiti į ypač populiarų vaizdų keitimosi portalą YouTube ar perskaityti nusipirktą elektroninę knygą ir, žinoma, naršyti internete.

Apple iPad turės prieigą ne tik prie iTunes parduotuvės, kur galėsime įsigyti muzikos, filmų ir kitos medžiagos, tačiau ir prie naujos iBook Store parduotuvės. Apple pareiškė, jog bendradarbiauja su didžiausiais skaitmeninių knygų platintojais, tokiais kaip HarperCollins, Simon & Schuster, Penguin, Macmillan ir Hachette Book Group, kad pateiktų kuo daugiau populiarių knygų. Taigi, ar verta šio įrenginio bijoti Amazon Kindle? Matyt, kad taip.

iPad naudos 9.7 colio IPS technologijos ekraną, kurs taip pat gebės perteikti puikų vaizdą net 178 laipsnių kampu. Jau minėjome, kad jo virtuali klaviatūra yra beveik standartinės klaviatūros dydžio dėka ypač didelio ekrano, tačiau primenama, kad visi norintys galės prisijungti ir atskirą fizinę klaviatūrą. Planšetas, pasak kompanijos, turėtų veikti net iki dešimt valandų.

Apple pažymi, kad ypač didelį iPad našumą ir funkcionalumą lemia tai, jog visą įrenginį sukūrė pati kompanija. Tai liečia ir naujos kartos lietimui jautrų ekraną, ir Apple A4 1GHz centrinį procesorių bei kitus komponentus. Dėka ypač jautrus akselerometro, iPad apsiverčia akimirksniu, kas iš tiesų stebina. Apple taipogi teigė, jog sparta yra planšeto prioritetas – paleidžiant video failą jums nereikės laukti, kol jis pasijungs, kas matyti kituose įrenginiuose. Tai galios atliekant ir kitus veiksmus operacinėje sistemoje.

Apple iPad pristatė kompanijos galva Styvas Jobsas ir sakė, jog įrenginys papildys išmaniųjų telefonų ir nešiojamųjų kompiuterių segmentus pasiūlydamas jūsų rankose internetą, filmus, žaidimus ir elektronines knygas. Kompanija taip pat toliau bendradarbiaus su savo partneriu, telekomunikacijų gigantu AT&T, tačiau visi iPad planšetai bus „atrakinti“. AT&T, tuo tarpu, siūlys du išskirtinius interneto planus iPad vartotojams – už 15 JAV dolerių 250MB per mėnesį bei už 30 JAV dolerių neribotą kiekį duomenų per mėnesį.

Tiesa, verta pastebėti faktą, jog rinkoje pasirodys faktinės dvi skirtingos iPad versijos, kurios skirsis ne tik talpa, bet ir interneto prieigos galimybe. Pigiausias ir tik Wi-Fi bevielė jungtį turintis bei 16GB vidine atmintimi pasižymintis modelis kainuos 500 JAV dolerių, 32GB modelis kainuos apie 600 JAV dolerių, o 64GB – 700 JAV dolerių. Visi šie modeliai pasirodys kovo pabaigoje.

Apple iPad, kuris turės ne tik Wi-Fi, bet ir 3G ryšio palaikymą pasirodys pasauliniu mastu jau balandį, tačiau ir kainuos daugiau. iPad 16GB versija atsieis 630 JAV dolerių, 32GB versija 730 JAV dolerių, o talpiausia 64GB – 830 JAV dolerių. Kompanija teigia, kad laikosi mažos kainų politikos, nes nori, kad šiuo įrenginiu galėtų naudotis kuo daugiau vartotojų.



23 Komentarai

  1. forxis parašė:

    iPad toj dar bus the iMicrowave , iVacuumcleaner 😀

  2. Fostil parašė:

    Viskas buvo grazu ir atrodo tobula, kol nepakrypo ties kaina ir hdd vieta. Uz 730$ vos vargani 64gb, tai koks pogalais cia multimedijos prietaisas. Neveltui apple…

  3. pingve parašė:

    iElectricalTinOpener

  4. Crembo parašė:

    Šiaip iš tikrųjų čia yra tragedija. Niekas daugiau.

  5. pingve parašė:

    Fostil ce tau ne namu kompas kur gali filmu kolekcijas kaupt. Ar turi pats nors viena multimedios irengini ir kiek vietos naudoji? Man eee pc ir 16 gb sociai nes ne duomenim kaupt daiktas. Niekad nereikia vienu metu turet 10 filmu ar muzikos ten 20 gb tokiuose irenginiuose. Multimedijai kaupt yra isoriniai kietieji diskai, namu kompiuteriai, galu gale laptopai o sitie irenginiai yra priedai verslui, pomegiam, patogumui, bet ne pakaitalas kompiuteriui.

  6. Fostil parašė:

    Ta as puikiai suprantu pingve, bet kalbu apie kainos lygi uz tokia vieta. Nezinau kas ten sukas vidui, gal koks ssd 1.8colio ar dar kas, bet kaina tikrai peraugusi smarkiai. Pvz n900 32gb vietos kaina 560$, o dydis toli grazu iki ipad\’o.

  7. Blexas parašė:

    gera ta kaina, kaip visada uz kokybe, isskirtinuma bei varda.

  8. kasharas parašė:

    Siurblio pavadinimas turėtų būt iSuck 🙂 puikiai apidūina daikto funkcijas 😀

  9. Crembo parašė:

    Blexas – kokybė – gera, išskirtinumo – nulis, vardas – pusė kainos.

  10. doomas parašė:

    Fainas daikciukas, noreciau =) Nepatinka tik vienas dalykas – kodel jame ne pilna Mac OS sistema, o tiesiog iphone/touch didesnis variantas

  11. SB parašė:

    Noriu panasaus irenginio, taciau palukesiu iki antros metu puses. Nezinau, bet Android\’ai kazkaip nelabai traukia, nors dar nebandes 2.1 versijos, o Hero 1.5 visai patiko. Idomu, ka HP Slate su Windows 7 ar kitu gamintoju irenginiai parodys.

  12. tomaxsas parašė:

    Vienas minusas Tablet\’o su normalia OS yra tai jog programos nebus pritaikytos specialai tablet\’am, kad viska patogu butu valdyti

  13. adijux parašė:

    Jei neklystu, šitame prietaise (tiksliau sistemoje) nėra multi-tasking, o tai yra vienas iš didžiausių minusų. Dėl kainos nesiskūskite ir nesistebėkite — žinote Apple, marketingo strategijas ir jos produktų kainas.

    Kas liečia kitus Apple gaminius, dauguma man jų tikrai patinka, tačiau šitas iPad atrodo kaip žaislas. Nei čia telefonas, nei kompiuteris, nei netbook… Bus tikrai įdomu pamatyti, ką pasiūlys kitos kompanijos.

  14. -NRJ- parašė:

    kaip nemazai vartotoju jau atsiliepe reaguodami i sita irengini taip ir as jauciu pritarsiu ir issireiksiu ka manau – Big Ass iPhone, without calling function…
    vien juokinga, kaip tas skamba \"the best web surfing device\" iskart kertasi su teiginiu kai zinai, jog flasho nepalaiko.. ir cia tik viena is nesamoniu.. pompastika ir tiek.. 2010 CES\’e buvo pristatyta daug daugiau ir daug geresniu tokio tipo aparatu. tad as tai laikau tik paveluotu sokimu i jau pajudejusi traukini.. nes nieko unikalaus ir nuostabaus sitam aparate nematau.. ir tas obuolys nedadeda jam jokios naudos.. go go go apple lovers 😉 pirkit ir garbinkit.

  15. Crescendo parašė:

    Čia kaip kultūristas, kuris perdozavo anabolinių steroidų ir dėl to tapo impotentu. Kiek matau, tai didžiulis iPhone, be skambinimo galimybės. Kvailai man jis atrodo. Jau mieliau pirkčiau naujienoje pristatytą MSI aparatą.

  16. SoTOP parašė:

    As vietoj Jobs\’o tapciau iPrezident ir daryciau iUSA. Apple sugebejimai plauti zmonems galvas verti 10+.

  17. linas_mif parašė:

    \"Apple sugebejimai plauti zmonems galvas verti 10+.\" Sitoj vietoj kaip pirstu i aki 🙂

  18. Esthreel parašė:

    -NRJ- 100% procentu sutinku. Bet kaip daug kas sneka, sitas prietaisas ras savo rinka. Juk daug vyresniu zmoniu intike ne ka daro, o cia puikiai tiks mail pastikrint naujienas ar knyga paskaityt. Sutinku kad geekam cia bevertis daigtas.

  19. forxis parašė:

    man jisai per didelis tikrai jau iphone paprastesnis dalykas 🙂 į kišenę įmeti ir nešiojies , o šitas jei laptopas nei iphone\’as hibridas kažkoks mano manymu

  20. tobulumas parašė:

    viskas ka apple sukuria, isreklamuoja kaip sencacija. Uz tokia pinigu suma geriau netbooka nusipirkciau.

  21. Dzimbo parašė:

    Tai, kad netbookas usa 300 žalių kainuoja. O ne 500

  22. Spaidy_ parašė:

    Pilnai sulinu sutinku 10+ uz smegenu plovima 🙂

  23. Domast parašė:

    pjaustymo lentelė tai kaip ir visi iphone, nes be flasho internete labai susiaurėja galimybės 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.