AMD padidino savo rinkos dalį CPU rinkoje

Pasak rinkos tyrimų bendrovės IDC, paskutinio praėjusių metų ketvirčio centrinių procesorių pardavimai pasiekė naujas aukštumas dėl labai gerų pardavimų visuose sektoriuose. Augo pardavimai visuose trijuose sektoriuose – stalinių, nešiojamųjų ir serverių kompiuterių rinkose.

Kaip pranešama, nešiojamųjų, serverių ir stalinių kompiuterių centrinių procesorių rinkos augo atitinkamai 11.7, 14.1 ir 4.8 procento, o vidutinė pardavimo kaina kilo 6.7 procento palyginus su trečiuoju ketvirčiu.

„Palyginti menkas augimas nuo trečiojo praėjusių metų ketvirčio į ketvirtąjį metų ketvirtį rodo, jog centrinių procesorių rinka grįžtą į įprastą sezoninį modelį. Tiesa, palyginus pardavimus su 2008 metų ketvirtuoju ketvirčiu matosi akivaizdus padidėjimas, kas sako, jog recesija jau už mūsų nugarų. Visi ženklai rodo, jog PC industrijos pardavimai augs ir šiais metais.“, – rašoma IDC pranešime spaudai.

Žvelgiant į tai, kaip sekėsi centrinių procesorių gamintojams paskutinį metų ketvirtį, Intel ir toliau pirmauja bei turi net 80.5% rinkos, nors jų dalis per vieną ketvirtį krito 0.6%, o AMD padidėjo 0.7% ir jau pasiekė 19.4 procento ribą. VIA rinkos dalis nesiekia nei procento. Žvelgiant į visus praėjusius metus, Intel užimama rinkos dalis siekia 79.7 procento, AMD turi 20.1%, o VIA menkus 0.3 procentus.

2 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Bet ju mobilieji cpu vis dar uzmirstas reikalas praktiskai. Iki intelio jiem toloka mobiliuju cpu rinkoi. 🙁

  2. nemesis parašė:

    Tai už tai kad. Džiaukimės kad nors Athlon II ir Turon II jau realiai bent galima išvysti Lietuvoi. Nors jų sparta bent mane tai nuvilia. Surenka vos apie tiek kiek intel mobile core2duo ar core duo prasčiokai…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.